Обжалват ефективната присъда на Стависки

Адвокатите не са съгласни със затвора за фигуриста, както и с определената по-голяма кръвнина на роднините на пострадалите
29 яну 2009 14:40,
53
Обжалват ефективната присъда на Стависки
Снимка: Булфото

"Апелативният съд в Бургас няма мотиви, срещу които да съди клиента ми Максим Стависки", обяви адвокат Росен Кожухаров.

Той и софийският му колега Явор Нотев са внесли във Върховния касационен съд жалба срещу променената присъда на фигуриста – 2,5 години затвор.

Адвокатите не са съгласни и с размера на гражданските искове на семейството на загиналия Петър Петров и на пострадалата Мануела Горсова.

Вместо по 90 хил. лева на всеки от родителите на загиналия Петър Петров, Стависки ще трябва да плати по 120 хиляди на всеки един от родителите.

Увеличен е и размерът на гражданския иск за Мануела. Първоначалните 80 000 лева са изменени на 150 000 лева.

До момента Стависки е изплатил напълно 80-те хиляди лева, присъдени от първоинстанционния съд като обезщетение на семейство Горсови.

Преведени са и част от сумите на родителите на загиналия Петър Петров.

Делото във ВКС все още не е насрочено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
20 го каза, мног оправо, прочетете го
31
0
 
1
 
! Отговори
гошо преди 15 години
в затвора, пияната руска ***
30
0
 
1
 
! Отговори
MOPCKИ преди 15 години
Сталийски, Сталински или Слатински, е се тая!Писна ми да гледам лукавoто му лице подпухналo от водкясване и ракиджосване.Писна ми да 4ета какво били казали адвокатите му.Кънкьорът е една обикновенна шосейна *** с малко в и голяяяямо О. Ако това мекер беше *** до сега да си е стегнал сам литературният багаж, кремовете и епилаторите, да си е обул наполеонките и фрък в затвора. Ако подплаши там *** с зна4и е пи*4ъ, Aко ли не, Максим е бил наистина криминална *** и за това на 2.5 а 5.2 години, да му висят кънките на макарите
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Скоро писаха за един много подобен случай, но присъдата беше наполовина от тази на Стависки, а обещетението около една четвърт. Защо така?
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
kato ne e vinoven da varne dvata mladi jivota, nemoje,togava da otiva v zatvora po barzo, mnogo vreme beshe na svoboda..
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
6e q ima, ama malko cirkove 6e razigraqt. Osven tova katastrofi se slu4vat navsqkude, ne smqtam 4e toi e za zatvora, prosto trqbva da mu vzemat knijkata dojivot.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
da, oba4e drygite ne sa y4astvali v kampaniq"Ne karam pil" i ne sa "elit" a toi trqbvada slyji za primer-slavata si ima cena.
25
0
 
1
 
! Отговори
X преди 15 години
А не може ли да са го спрели полицаите, които често в провинцията играят с мафията, за да подсигурят влизането му в катастрофа - точно на мост, която е трябвало да го компроментира или убие, но заради простотията на единият участник /до колкото помня сътезател по бокс/ се прецаква работата, защото Стависки бяга в ляво, а не в дясно - през моста, както се е очаквало, но в същото време поръчковото момче се връща в своето платно?
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
абе така е виновен е ама интересното е че има още няколко като него убили хора по пътя с алкохол същата година а дори нямат условни присъди!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
до Миро-№15 преди 15 години
абсолютно верно.Виновин е , пил е , блъснал е, осакатил е,убил е.Но има още една вина- БОГАТ Е или го мислят за такъв. И още една голяма вина - РУСНАК Е.А русофобите в българия не са много,но са много злобни. ИЗНУДВАТ ГО- това е истината.
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
mersi da ti se vru6ta, ma predi tova da ti sgazqt deteto
21
0
 
1
 
! Отговори
nqma zna4enie преди 15 години
i ti si prav no do nqkude ... ne napalno...taka4e nqma da sporq s teb :)
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Айде стига с това непрдумишлено убийство. Качил се е да кара пиян, бил е спрян от полицаи 2 минути преди инцидента и е бил предупреден, че кара с превишена скорост и твърде агресивно, и че така може да предизвика ПТП. Понеже ченгетата и те като някои форумци тук са се кефили на големия спортист и световен шампион, са го пуснали по живо по здраво с молбата да кара внимателно. Стависки обаче яхва 2-тонното чудовище и понеже в него се чувства безсмъртен взема, че навлиза с 140км в насрещното. Какво му е непредумишленото на това убийство питам аз? Минимум 10 години при първоначален строг режим заслужава!
19
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 15 години
Всички пияни шофьори - на топло и за дълго! Ей го този в Иран - 130 кила хероин и на бесилото! Така трябва!
18
0
 
1
 
! Отговори
noz преди 15 години
mai ne shvashtash che 100 000 leva ne sa cenata na choveshkiq zhivot ... V kraina smetka razbira se che kato ima pari e dobre da mu vzemat nqkoq po-stabilna suma a ne kato izleze ot deloto da se hili i da vika che bylha go e uhapala i pak da kara piqn. Prostaci kato nego samo s boi i s vzimane na pari mogat malko da se syshtisat ... Na ti komentara deto go chakash
17
0
 
1
 
! Отговори
ima li zna4enie преди 15 години
prav si 4ove4e.. nai nakraya edin koito razbira i vijda ,,.bravo tova e cqlata istina ;)
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Trqbva da si ponese posledstviqta-otne 1 jivot,drug ev opsanost
15
0
 
1
 
! Отговори
миро преди 15 години
защо не определят същата сума - кръвнина за сестрите Белнийски?Защо не определят такава сума за всеки извършил непредумишлено убийство?Нали всички са равни пред закона?Известен ми е случай за опит за непредумишлено убийство с инвалидизиране на обекта с кръвнина 1000 лв.Този човек - Максим в момента го изнудват . Това е! не казвам , че не е виновен , но че го изнудват , изнудват го!
14
0
 
1
 
! Отговори
ТАНГРА преди 15 години
Аз съм номер 10 и защото има цензура ще го кажа по друг начин ОНОДЕНОТО, ЧУКАНОТО ,ИЗКЛАТЕНОТО ...... правосъдие : ))))
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки на негово място щеше да я обжалва. Какво толкова чудно и интересно има.