Галеви на съд след 1 април

Ако вината на единия от "братятата" се докаже, го заплашват от 5 до 15 г. затвор
13 мар 2009 08:37,
27
Галеви на съд след 1 април
Снимка: БГНЕС

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов заедно с четирима от приближените си скоро ще се изправят пред съда.

Очаква се до 1 април да приключи разследването срещу тях за въоръжена престъпна група, която се занимава с изнудване.

Двете дела срещу бившите барети - за рекета и за оказаната принуда срещу журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова, са обединени в едно и по тях работи Софийската градска прокуратура.

Заради повдигнатите обвинения имуществото на Галеви и приближените им се проверява от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Тя може да иска от съда запори и възбрани, докато делото е висящо. Иск за конфискация може да се заведе едва при влязла в сила осъдителна присъда, съобщава вестник "Сега".

Още не е ясно в кой съд ще бъде внесен обвинителният акт срещу Галеви, Апостол Чакалов, Владимир Ангелов-Стъклето, Георги Градевски-Конана и Красимир Оков.

Според прокуратурата ръководител на групата е Галев. Затова, ако вината му се докаже, го заплашват от 5 до 15 г. затвор. Останалите се сочат само за участници, което са наказва с от 3 до 10 г.

За изнудване съдът може да конфискува и половината от имуществото на осъдения,съобщава вестник "Сега". 

Двама полицаи от Дупница - Пламен Карпузов и Йордан Костадинов, вече бяха пратени на съд за това, че са бездействали и така са пазили от наказателно преследване човек на Градевски.

На дупнишките бизнесмени се очаква да бъде повдигнато обвинение и по делото за пране на пари, което стартира миналата есен след мегаакция на ДАНС, прокуратурата и данъчни в града им. Засега това разследване се води срещу неизвестен извършител.

Срещу Галев и Христов има и дело за издаване на служебна тайна, по което също нямат обвинения. То бе образувано, след като двамата размахаха в ТВ ефира протоколите от претърсванията на имението си в Ресилово по време на спецакцията.

Според документите в къщите им не е намерено нищо, което ги уличава в престъпление. За разгласяване на служебна тайна НК предвижда до година затвор.

Почти сигурно е обаче, че делото ще бъде прекратено, защото "братята" не са били писмено предупредени да не изнасят данните от протоколите. Върху самите документи също не пише, че са служебна тайна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Дупница преди 15 години
Не е важно да са родени от едни родители,важното е да се уважават и да си вярват,това е по силно и от родни братя.Я ми кажете малко ли са примерите че родни братя не се понасят и се мразят особено ако живеят в една къща.Братството на Пламен и Геле е достойно и много ценно.
25
0
 
0
 
! Отговори
Дупница преди 15 години
Пламен и Геле скоро ще ги пуснат.Те са невинни и нали знаете,че само невинните ги задържат,а престъпниците са на свобода и продължават да грабят нас и държавата че не им стигна а взеха и от европа да молят за пари,уж компенсации.Хора прогледнете най-подле отворете си очите,каква криза всичко е заблуда,Къде са ни работните места и заплатите тание сме обречени да умрем от глад,осъзнавате ли това.Събуди се народе!!!от сън дълбок се събуди!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
станишев преди 15 години
Пламен и Геле са пичове това е мнението на нас почти всички Дупничани а вие *** можете само да ни завиждате.Много мина малко остана,ще ги пуснат и тогава ьйдуците пак ще треперите.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нищо няма да им направят ще ги пуснат под гаранция срещу няколко хиляди и готово
22
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 15 години
КОГАТО БСП НЕ Е НА ВЛАСТ МОЖЕ... Румен Петков след тях.Там са червените пари.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zatvor ama na Baxamskite ostrovi. Nikoi ne vi vqrva. Za tia triabva raztrel i za vsi4ki okolo tiax
20
0
 
0
 
! Отговори
F.R. преди 15 години
Да го ***.те... Пламен и Гела са приятели за който всички само можете да мечтаете!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aбе пичове, нама ли някой да обяви награда за главите на свидетелите....
18
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 15 години
Поради тази причина и подобни такива само от днешна дата в момента се кръстя и и благославям деня в който се махнахме от тая *** наречена Родина и спасих децата си от безумието на една дейсвително равняваща се на страни от третия свят държава. Тотално безхаберие, простащина и *** навред. Жалко само за децата които растат в тази среда. Най лошото е че просто няма дори и искрица надежда в тунела. Само мрак.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе кой е любовник на Лидка.... Няма пуснат материал от нея ако не са намесени Галеви!Смърди тая държава чак лошо ти става от всичко !Содом и Гомор ако ме разбирате....................
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за този шизофреник с номер 7 няма ли лечебно заведение където да бъде лекуван принудително в стая с решетки и тапицирани стени като лечението да се състои предимно от клизми и електрошокова терапияА по въпроса за тази *** : дано да ги ликвидират и то физически защото тези двама тупана знаят твърде много от мръсната игра и вече са ненужни брънки във веригата Удоволствие за мен ще бъде да разбера че тези *** са напълнени с олово !! А дано !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
e.s. преди 15 години
Всичко е кьор-фишек..:) Вижте, трябват доказателства! А такива няма, има някакви свидетели, дума срещу дума! Какво атана с големия свидетел Пламен Миланов, шефа мегатакси в Дупница, пак си ги товари шофьорите с по 200л. на месец, сега не били за Галеви, а за да не съкращава диспечерките.. ;) :))) какъв свидетел е тоя.. а Лидка-дебелата, журналистката... като е толкова печена, що не ги е записала поне как я заплашват... ***, колкото за толкова я гледах в едно предаване по БТВ с Бенатова... абе.. ШОУ ЗА ПРЕДИЗБОРИТЕ..;)
14
0
 
0
 
! Отговори
Неграмотен преди 15 години
Абе аз ли съм сляп или съм от друга планета - "Галевите щели да влязат в затвора, ама друг път" пишете разни специалисти. Ами тогава ме отворете - сега къде са? Да не са на Вирджинските острови?! Делото вече е решено, ако щете и заради медийните шумотевици. Присъдите ще са ефективни, дори и само за периода на престоя в ареста. Спете спокойно, деца ;-)
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Намирам много голяма визуална прилика със столичния кмет! :))))
12
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
na 1-vi, to i bez tva e tashak cialata rabota
11
0
 
0
 
! Отговори
GIRDJAN преди 15 години
GALEVITE NQMA DA VLQZAT VAV ZATVORA TOVA SAMO POLITIKI NISHTO DRUGO DEPUTATITE SA S TQX EDNO GARNE PARDAT SHTE GI IZKARAT BOLNI KAKTO VSI4KI DRUGI MANGALA EDNA KOKO6KA DA OTKRADNE E V ZATVORA 1;2;3 GODINI TOVA SAMO BG -NIKADE DRUGADE
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички, които са направили тук коментар са прави. В България никога ако имаш пари няма да влезеш в затвора. Схемата е проста, наемаш адвокат и даваш на него парите, а той по веригата - дознатели, прокурори и съдии. Просто никога няма да влезеш ефективно. От момента на уличавенето ти, ти започваш да даваш пари. Всички гореизброени чакат твоите пари. Ако обаче си беден като църковна мишка, веднага ще те осъдят и окото им няма да мигне. Това е България в момента.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПОРЕДНИТЕ МУТРИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛУГИ И ПЕРАЧИ
8
0
 
0
 
! Отговори
halvaji koce преди 15 години
ako se dokaje!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Да направим митинг в подкрепа на благодетелите на дупница, на тези чисти и свети хора... даже не хора, месии, сияйни небесни пратеници! Ангели в човешки образ!!!Да им построим църква, да ги канонизираме за светци!