Братчетата на "Батко" не щат да свидетелстват

По делото срещу бившия шеф на пътния фонд показания ще дадат още 15 души
20 май 2009 20:41,
12
Братчетата на "Батко" не щат да свидетелстват
Снимка: БГНЕС

Братята на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев отказаха да дадат показания пред съда.

"Батко" е обвинен, че в периода 2006-2007 година е дал на единия си брат поръчка на стойност 120 млн. евро.

В нарушение на закона той е одобрил сключването на няколко договора между фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и фирмите „Биндер” и „Инмат”.

Държавата е изгубила 140 млн. лв. от сделките на Веселин Георгиев.

Пред съда адвокатът на „Биндер“ Юлиян Петков заяви, че Емил Георгиев, в качеството си на физическо лице, никога не е бил член на Съвета на директорите на фирмата, нито изпълнителен директор.  

Директорът на Камарата на строителите Иван Бойков каза по време на делото, че познава Емил Георгиев като представител на „Биндер“, но не е виждал документ, който да го посочва за изпълнителен директор на фирмата.

Наричаният заради роднинския бизнес "Батко" подаде оставка на 1 февруари миналата година.

Той стана от шефския стол в пътния фонд след като стана ясно, че фирма "Биндер", ръководена от брат му, е получила поръчка за 120 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 14 години
Атака държи да се проверят всички новобогаташи и да стане прозрачно кой и как е натрупал милиони и имоти. Сигурно ще оредеят техните редици като се разкрият далавери и рушвети!Конфискация е Мярката и Решението на кризата. По груби сметки в държавния бюджет могат да се връщат средно по 3 млрд. поне в следващите 4-5 г. Трибунали да се създадат, които да работят денонощно!Присъдите без право на обжалване! Извинени отсъствия само при доказан инсулт или инфарктот държавна лекарска комисия...!
11
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Браво, точно така!По-добра агитация за Атака и аз не мога да измисля!Това , всички да са богати все едно си го чел в предизборната им програма.С малко допълнентие, обаче.Атака не са против това, да има богати, а да има богати ,които са забогатяли по незаконен път.Ти от тях ли си, или от тия, за които ще се приемат новите закони и ще се строят затвори само след 3 месеца, че толкова ревеш и пращаш хората във Венецуела?А да знаеш случайно, че точно Уго Чавес национализира петролната индустрия там, и сега печалбата от нея се връща директно на народа, а не се изнася както у нас например чрез офшорки и чужди фирми навън?Пресен пример-вместо да финансираме и произведем сами пътнически вагони, купуваме отвън рециклирани такива, и се кефим като *** и , че ги купуваме.Това се нарича изтичане на капитали навън.Против това се бори Атака, а не против богатите.Остани си със здраве, и внимавай за комисионната, когато продаваш Български национални интереси, че иде Видовден!
10
0
 
0
 
! Отговори
Калина преди 14 години
Абсолютно си прав за бедните и богатите, но ако искаш да ти тежи думата, научи се да пишеш грамотно!
9
0
 
0
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 14 години
Е КАК ДА ИСКАТ НАЛИ И ТЯХ 6ТЕ ГИ ТИКНАТ В ПАНДИЗА .. ХАХ
8
0
 
0
 
! Отговори
naiven преди 14 години
tova e podstaveno lice,4iati partiina zada4ka e bila da izto4va ot firmata i preto4va v kasi4kata na bsp/dps.zatova i ne mu .sudiite sa ot negovite hora,pravitelstvoto ot su6tata kradliva drujinka.6te go pomotat napred-nazad i 6te go osvobodjt;poradi lipsa na dokazatelstva;bitia bit,evania evan,a naroda pak precakan.naroden sud za tezi 4erveni kurleji,sud i b.esilo.
7
0
 
0
 
! Отговори
нормален преди 14 години
Аз бих гласужал за някой, който ще се бори, да няма БЕДНИ!!! А не за някой ***, който ще се бори, да няма БОГАТИ!!! Аман от ***, мързеливи, злобни мижетурки!Тоя, че е крал, явно е крал... Но такива, като теб, трябва да ги пращат директно в Северна Коеря и/или Венецуела хаха
6
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 14 години
няма да се оправим скоро. тая мафия работи яко....а те не знаят че са мафия....егати и ***....долни
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Тоя "батко" да не мислите, че е случаен човек. Той е сложен там за да краде и да дава на дпс и бкп. Нали не си мислите, че почтен човек или професионалист ще заеме такъв пост. Такъв пост се дава на крадец.
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Хайде на бас, че ще ги пуснат! Най-разкапаното нещо у нас е Съдебната система! Още от времената на оня пед-ераст Татарчев, дето ядеше и пиеше с бандитите. Нали се оказаха все от едно ведомство - комунистическата ДС.
3
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ако почнат, дали ще гласува някой за партия от триглавата ламя...Уволнили го, голяма работа, още повече че сам си е подал оставката.Опекъл си е работата с документи, а както казва един известен ми до болка мошенник-стопански ръководител-"Съдът съди по документи..."!Най-много да го осъдят условно.По времето, когато е дал въпросните милиони на брат си като обществена поръчка, закона за конфликт на интереси дали е бил влязъл в сила?Нищо няма да му направят.Много са вързани нагоре и на страни всичките!Колкото осъдиха Вальо Топлото и Мургина, Толкова ще осъдят и тоя...Аз пък ще гласувам за Атака!!!Само тя обещава да строи затвори за неприлично бързо забогатялите, както и да национализира обратно заграбеното.
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
За това че не си си включил светлините на колата вече ще може да те сангционират защото създаваш предпоставки за злополука и загуба на човешки живот. Но за това че си откраднал 120 милиона евро и си направил хиляди километри некачествен ремот на пътища заради което са отнети стотици човешки живота батко няма да е виновен ще видите. Това ще отсъдят тези които за 8 години са си увеличили заплатите около 10 пъти. Егати географското понятие наричано България.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абре тея да не са ***. Е..б..а..т и и родата. Евала им. *** са ни виновни ха ха ха ах ох.