Виновен! Топлото за цели 14 години в затвора

Съдът разпореди конфискация на цялото му имущество
25 юни 2009 17:29,
74
Виновен! Топлото за цели 14 години в затвора
Снимка: Булфото

Софийският градски съд призна за виновен бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров и го осъди на 14 години лишаване от свобода и конфискация на цялото му имущество.

Димитров е подсъдим за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Още по темата

Освен него обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството са друг бивш началник на "Топлофикация" – Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

Стоилова е собственик на фирма "Шибър", посредством която според прокуратурата дружеството е източено.

Рогачев, Антонов, Стоилова и Абланска бяха обвинени, след като се откри, че Димитров има сейфове в Пощенска банка.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

След произнасянето на присъдата Вальо Топлото заяви, че присъдата му е справедлива за общество, в което лъжата и популизмът са основни средства за успех, а честността и професионализмът трябва да бъдат преследвани и най-жестоко наказани.

Димитров заяви, че очаквал след публикации в медиите пред съда днес да има работещи селяни и граждани, които да викат "Смърт!".

Той каза, че никого не прикрива.

Попитан дали след като намира присъдата за справедлива, признава фактите по делото, Димитров се обърна към медиите с думите:

"Признавам, че много ми пречите да се движа нормално и ако може да създадем взаимен уют".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
тцъ тцъ брехиска народа кръв и зрелища и му давати той доволенникой обаче май не се замислякакво става с по-големите престъпници от Вальо Топлотоа именно "шефовете" муа?
53
0
 
0
 
! Отговори
eskimos преди 14 години
Ке го пуснат скоро,този хайдук,тези 14 г са за будалите.ще полежи с джакудзи в килията и постепенно ще се изсуне от пандиза като мокра врв
52
0
 
0
 
! Отговори
Румен Овчаров преди 14 години
Благодаря
51
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Жалко че не сме в Китай, защото там без никакви уговорки щяха да застрелят тоя *** като куче. Помислете колко пенсионери са гладували или са нямали пари да си купят лекарства, за да може тоя изверг да си сложи джакузи в кабинетът си. Призовавам пандизчиите в Софийският градски, да го *** по 50 пъти на ден докато пукне.
50
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Браво.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този сладур да си приготви бяла булчинска рокля за панделата.
48
0
 
0
 
! Отговори
НЕЛИ преди 14 години
АМИ *** ТИ МУПРАВИ КОМПАНИЯ *** СПРАВЕДЛИВКЕ! ХА ЗАНЧИ ДА КРАДАТ А НИЕ СМЕ ОВЦЕТЕ А ТИ КАКВА СИ ОТ КРАДЛИТЕ ЛИ?
47
0
 
0
 
! Отговори
НЕЛИ преди 14 години
А ДА ВЯРНО .......... КАКВО СТАНА С ТОЯ МАКСИМ БЕ?? ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА А КЪРКА УИСКИТО ПО ПЛАЖОВЕТЕ?? ЕИИИ НАРОДЕ КЪДЕ ЖИВЕЕМ БЕ? ТОЯ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО СВИТНЕ!
46
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Зорге (съвремене преди 14 години
Ей , ти си доста ***, и си с доста промит мозък, ако изобщо го имаш. И... като е вадил органи, турял ги е в кофа и ги е продавал на пазарЯ?
45
0
 
0
 
! Отговори
Любопитко преди 14 години
Ти от правосъдие какво точно фащаш?
44
0
 
0
 
! Отговори
Бай Баев преди 14 години
Ей ! *** краво! Не ми се прави на много справедлива! Малко години ли са му дали? А говнянкото пиян кънкьор за един убит, и един жив труп колко го сефтосаха? Или това е тооолкова далеч от твоя кръгозор!
43
0
 
0
 
! Отговори
Темид преди 14 години
Това е подигравка с мен! Кви 14 год.? Пълни глупости! И за какво? Имал джакузи в кабинета си! Ми той е И.Д. на топлофикация София, не на стопански двор на с. Базън, Русенско! Ей пак тоз Бойко е намесен , май!Понеже е батман! За всяко къпане на Валката - 1 година!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой да верва,че наистина ще има справедливост срещу Топлото?Ами къде отидоха тези,които го "закриляха" - Софиянски и Р.Овч.?...
41
0
 
0
 
! Отговори
ТЕМИДА преди 14 години
Само толково ли? Само той ли е лапал от медеца?Кой друг ще му прави компания?Кой ще върне ЗАГРАБЕНОТО?Въпроси без отговор....А народа си мълчи.ОВЦЕ!!!!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Егати наглеца!..
39
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
справедлива присъда
38
0
 
0
 
! Отговори
Новина : преди 14 години
Съвременният доктор Менгеле, който вадеше органи от живи славяни в Косово, престъпникът от международен мащаб осъден за геноцид е освободен от нашите *** !Извергът Чеку е свободен ! Хвала на българското правосъдие и на българската власт !Това е !
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Видяхте ли го колко беше спокоен, и той, и другите осъдени! И как се хилеше Р. Овч, дето твърдял, че "притежава държавата"! Ех, братя, Левски и Ботев се обръщат в гроба като ги гледат тия, дето сега "притежават" тяхната БЪлгария!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се палете - прекалено е хубаво, за да е истина. Ще обжалва и ще го пуснат! Може и обезщетения да му платят, от нашите джобове пак...
35
0
 
0
 
! Отговори
Р@до преди 14 години
"Гледам и не вярвам на очите си! Само едно тънко гласче ми пищи - избори, избори...:((( " Всички добре знаем че всички тези присъди са предизборни реклами , поредни опити лесно да се излъжат хората колко морални и справедливи са нашите политици. Уви вече не сме 89 -та или пък 97-*** Тия политици се самозалъгват ако мислят че се хващаме на тая стара песен.