ДАНС и МВР в спецкомбина срещу купуването на вота

До момента са претарашени 7 области, арестувани са четирима
3 юли 2009 17:04,
62
ДАНС и МВР в спецкомбина срещу купуването на вота
Снимка: БГНЕС

В ход е мащабна операция на прокуратурата, ДАНС, МВР срещу купуване на гласове.

Засега е ясно, че операцията обхваща 7 области от страната.

Вече са задържани 4-ма души, издирват се още 4. Обиските продължават.

Иззети са много доказателства за търговия с гласове – лични карти, задгранични паспорти, шофьорски книжки, съобщават от МВР.

През последните дни от полицията съобщиха за два случая на разкрити опити за купуване на гласове.

Още по темата

Преди ден прокуратурата в Разград обяви, че проверява 65-годишен мъж от Исперих, посещавал домове и предлагал чували с брашно по 10 кг, за да гласуват за определена партия.

В Лом пък полицията задържа 37-годишния Тодор К. от ромския квартал "Хумата", за когото се предполага, че склонявал избиратели да подкрепят партия на вота.

Мъжът се занимавал с лихварство, като давал заеми на роми от квартала с устни уговорки. В замяна на това искал високи лихви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tova e prosto edna DRAMA da pokaje pred EC che polisaite vurshat rabota... hahahahah...... nisto ne praviat...samo oblichat kato komandosi haha
20
0
 
2
 
! Отговори
ГОРД КОМУНИСТ преди 14 години
СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА КОМУНИЗМА:1. Всички имаха работни места.2. Въпреки че всички имаха работни места никой не работеше.3. Въпреки че никой не работеше планът се изпълняваше 100%.4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% в магазините нямаше нищо.5. Въпреки че в магазините нямаше нищо всички имаха всичко.6. Въпреки че всички имаха всичко всички крадяха.7. Въпреки че всички крадяха имаше за всички.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
q pyrvo varnete na kirov bosh parite
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
4 задържани... в цяла България... много успешна операция!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То е толкова отработена тая схема, че няма накъде повече....Правете си сметка щом за глас се дават по 100 и повече лева, а до крайният 'гласоподавател' стигат не повече от 20. Най-ниското ниво дилъри набират по 10 гласа - те е такива хващат...не виждам как ще се преборят с тази порочна МРЕЖА...дори при доброто желание, което го нямат.
16
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ ХУЙ преди 14 години
ИЗВОДЪТ Е : ЕДИН ГОЛЯМ *** ЗА ПОДУЕНСКОТО ОТБОРЧЕ!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
герб преди 14 години
Изненадващо свидетелство за съдимост бе получено в редакцията на 19 минути на името на Валентин Тончев Микев. Шефът на СБА в зеления град е и водач на листата на ГЕРБ. С присъда 48 от 11 май 1972 г. на окръжния съд в Кюстендил, потвърдена с решение 1011 от 28 юли 1972 г. на Върховния съд е признат за виновен в това, че на 11 юли 1971 г. в землището на на с. Горно ***, Кюстендилско, поради проявена непредпазливост с огнестрелно оръжие пистолет марка Марголин, е причинил смъртта на Пален Янев Атанасов, поради което на основание чл.122, ал. 2, пр.1, във връзка с чл. 63, т.4 и чл. 54 от НК, като при извършване на деянието е разбирал свойството и значението на това, което върши и е могъл да ръководи постъпките си, макар и непълнолетен, го осъжда да изтърпи десет месеца лишаване от свобода.Съгласно чл. 66 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от две години от влизане на присъдата в сила.19 минути не можа да повярва, че иначе свестен човек като автомобилиста е способен на това. По тази причина го потърсихме за коментар. Той ни изслуша и помоли да му звъним отново и отново. Прехвърли ни на пиарката си, която изумя от новината. И тя помоли за отсрочка. Потърсена отново, беше изключила своя мобилен телефон.Най-странното е, че точно Валентин Микев обясни пред БНТ: Следващото управление на България ще срещне изключително големи трудности, като ГЕРБ тръгва в посока да сложи край на ширещата се у нас престъпност, на корупционните схеми, на неконтролираното пилеене на богатствата на страната - "ГЕРБ ще го направи с твърда ръка", обеща кандидат-депутатът. По повод убийството на пазача на черешовите градини в кюстендилското село Шишковци Валентин Микев посочи, че държавата за пореден път е показала, че не е на мястото си, защото още предната вечер полицията е била предупредена за такова нападение, но не е взела мерки. На 5 юли ще сложим началото", каза още кандидат-депутатът.Има хиляда начини от ситуацията да излезем по някакъв начин и всички да бъдем доволни. Можем да сме си полезни по най-различни начини. Дайте ни поне един ден отсрочка. Да се видим за десетина минути. Моля ви в този момент да ви обясня нещата. Няма абсолютна истина в живота е по средата. Знам, целия случай ми е ясен. Има присъда. Не отричам това. Предлагам ви бъдещо сътрудничество, заяви в разговор с редакцията Красимир Крантов, който също се представи за пиар на Микев.19 минути естествено отказа сътрудничество и поканата на разстроения служител на водача на листата на ГЕРБ в Кюстендил.Етикети
14
0
 
2
 
! Отговори
!!!!!!! преди 14 години
EI SEGA VE4E SE OPLA6IHA TARGOVCITE NA GLASOVE !!!!!!!!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ne gi zanimavai s gluposti ,biznesa s otvli4aniqta e po dohodonosen
12
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Е сега ще се види пиещите вода какво могат да свършат срещу ,,малките им " Заплати!!! Или ще потвърдят това което е публична таина, че главната им задача е да пазят престъпниците и престъпноста, защото от там си рекетират! Гледаите хубаво хора какво ще направят милиционерите!
11
0
 
2
 
! Отговори
старозагорец преди 14 години
А да ви видя сега господа от ДАНС и МВР - на 02.07.2009 г. областната управителка на Стара Загора и сега мажоритарен кандидат за депутат, г-жата Мария Нейкова, раздаваше по 8 литра безплатен бензин на бензиностанцията на изхода на Стара Загора за гр. Казанлък, за гласуват шофьорите с нейния номер !!! Медиите също отразиха тая простотия. Хващам се на бас, че няма да си мръднете задниците за да може тази госпожа да опита законите. Виж ако беше някое обикновено ***, щяхте да го смачкате.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В моя град не съм чул да се купуват гласове само от ГЕРБ и АТАКА. Всичко останало...бошлаф
9
0
 
2
 
! Отговори
plamen преди 14 години
tezi ne bram4at li na otvli4aniq
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тия престъпления не се разкриват като се обискират *** бардаци а като се тръгне от горе на долу /лидера на партията дава нареждане банките дават парите по цял свят се работи като се следят движението на парите а тука системата е мижи кьорчо да те лъжа ужким правят нещо и накрая ще си остане само с дрънкането
7
0
 
2
 
! Отговори
win преди 14 години
Държавата се сети да работи или си осигурява гласове за тройната коалиция, защото там, където не са сигурни за вота, ще има много жандармерия, за да се плашат хората как ще гласуват. Страх ги е, че народът няма да гласува за тях и ще демонстрират сила.
6
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Ето някои признаци за разпознаване на екскурзианти:Веднага се образува опашка пред секцията (секциите) това е първият признак, че имаме екскурзианти. Само знаете, че реалната активност в днешно време е такава, че не е реалистично да имате повече от двама чакащи (и те винаги са роднини или познати) пред секцията. Ако се образува по-голяма опашка това са нашите екскурзиантиВтори признак е да ви се появят последователно двама избиратели с удостоверение за гласуване на друго място. Вероятността те да са истински гласуващи на друго място (а не екскурзианти) е минимална (освен ако не са мъж и жена съпрузи. Но те винаги си личат, кои са съпрузи и кои познати от автобуса). А ако след тях се появи и трети работата е отекла.Трети признак наблюдавайте ВНИМАТЕЛНО членовете и наблюдателите от БСП. Те винаги са повече от един в една комисия с цел непрекъснато присъствие не партията. Когато обаче и ДВАМАТА едновременно отидат за кафе или да гласуват в собствените си секции или на обяд гответе се! Това значи, че автобусът е спрял близо до училището. Особено се отнася до секции, в които председателите са от БСП. Като цяло представителите на БСП в комисиите са сериозни и изпълнителни хора, които не напускат бойните си постове без причина един автобус екскурзианти е сериозен повод те да се скатаят. После ще хвърлят вината върху вас и ще бъдат с чисти ръце. Но имайте пред вид моментите, когато БСП отива до тоалетната бъдете сигурно, че ако се планира манипулация във вашата секция, БСП представителите (особено председателите) ще се махнат, за да не пречат на манипулацията.Четвърти признак, че имате екскурзианти казах вече, че се образува малко по-необичайна опашка. Освен това хората в опашката НЕ ГОВОРЯТ с никого, стараят се да не гледат в очите и даже се стараят да не ви отговорят, ако има кажете Здравейте! В общия случай са облечени шарено, но не крещящо не богато, но и не изглеждат като прошляци пълни. Помислете си това са хора, които от неграмотност (незнаенето на български също е признал) или сиромашия са продали гласа си и (даже и те го разбират) съвестта си тогава човек се старае да не говори с другите, да не ги гледа в очите и да мънка.Как да се борим с това явление:Бъдете усмихнати и учтиви хванали сте дявола за опашката и трябва да сте по формаВъв ВСЕКИ съмнителен случай (аз бих казал във ВСЕКИ случай) на удостоверение за гласуване на чуждо място НАПЛЮНЧЕТЕ палеца си и се опитайте да размажате мокрия печат ако той е наистина мокър той ще се РАЗМАЖЕ макар и малко. Фалшивите удостоверения се правят на цветен ксерокс и не се размазват. (причината е, че удостоверенията са бланки, печатани в обикновена печатница, а мокрият печат се слага в общината качеството на двете мастила е различно: мастилото от печатницата (за самата бланка) винаги е добре изсъхнало, а мокрият печат винаги е по-суров и се размазва. Ако и двете части бланката и мокрия печат се размазват това също значи, че е фалшиво. Мастилата от цветния ксерокс не се размазват. Ако междувременно са се изхитрили да правят размазващи се мастила за цветния ксерокс то и останалата част (не само копието на мокрия печат) от копието ще се размазва. Така че мокрия печат се размазва, а останалата част не се размазва това е признакът за истинско удостоверение. Фалшивите или не се размазват и двете (печата и бланката) или и двете се размазват (ако са се изхитрили чак толкова но това е малко вероятно)В такава ситуация правите следното: Казвате Имаме подозрения за това удостоверение, нека извикаме полицая (във всяко училище има дежурен за изборите полицай по време на избори те са много учтиви и конструктивни (изобщо държат се точно като полицаи, а не като милиционери) така че нямате основание да се притеснявате от тях. Та казвате Да извикаме полицая ако човекът е с истинско удостоверение ще се притесни, но ще изчака. Във всички останали случаи съответният човек ще се опита да се измъкне максимално бързо. (абе,като хваната джебчийка в рейса:-) Имайте пред вид, че екскурзиантите освен всичко друго наистина бързат те имат задачата за два-три часа да обиколят десетина училища и да гласуват навсякъде с ксерокопираните удостоверения все пак хонорарът им зависи от това. Освен това са гузни така че всяко забавяне и всеки разговор за тпх са противопоказни и се стараят да се измъкнат максимално бързо. Бъдете настойчиви в деня на изборите ВИЕ сте ВЛАСТТА.Възможни съюзници в такава ситуация са колегите ви от другите партии в комисиите обикновено самите участници в комисиите са достатъчно честни и почтени (е, от БСП са и родени конспиратори, но както казах в такава ситуация те са предупредени и са отишли да обядват). Реални съзници обикновено са застъпниците и членовете от Сините, ГЕРБ (често), НДСВ (често), и от Атака (ако са трезвени). На ДПС не можете да разчитате, на БСП също. За РЗС и Лидер мога само да предполагам;-) Кажете на ВСИЧКИ на достатъчно висок глас, че ТЕЗИ удостоверения НЕ ВИ ХАРЕСВАТ. Целта е съответният екскурзиант да се стресне и избяга. Другото е, че показвате на заговорниците във вашата комисия, че следите тези неща, така че те да успеят да информират съответните си централи да не ви пращат екскурзианти.Веднага се обадете на всичките си познати и приятели по комисии и наблюдатели за това, което се е случило при вас. Уведомете естествено и партията, която представяте (винаги има дежурни по избори)Информирайте познати с блогове, ако познавате журналист и него за случващото се. Нали ви казах екскурзиантите се страхуват и бързат те избягват забавяния и публичност.Преди години по тази технология хасковските автобуси се опитаха да гласуват в десетина училища, за които знам, че са се провалили, за да пробият в едно училище в Дружба, където в една секция бяха гласували 400 (четиристотин!) допълнителни избирателиПомнете: в неделя НИЕ СМЕ ВЛАСТТА и сме ОТГОВОРНИ
5
0
 
2
 
! Отговори
holmes преди 14 години
Тази сутрин възмутени млади жени са внесли жалба срещу мъж, известен като фантомът-изнасилвач от Борисовата градина, който според очевидци бил доста красив и надарен. Протестът на жените били провокиран от факта, че вместо да си свърши работата, мъжът ги агитирал да гласуват за известна наша политическа партия. При отказ, той директно ги подминавал и си набелязвал друга жертва.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДАНС е на Сергей.Турчин ли си къв си?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Арестувани са четирима ?Че те са повече в един град, а не в 7 области.
2
0
 
2
 
! Отговори
ujas преди 14 години
i 6te podminat Boiko nali e texen 4ovek