Баба се самоуби след телефонна измама за £10 хил.

Парите били на сина й, който от години работел в Англия
24 сеп 2009 09:25,
189
Баба се самоуби след телефонна измама за £10 хил.
Снимка: Булфото

76-годишна жена от град Мартен, Русенско, се е самоубила, след като е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР.

Възрастната жена получила обаждане по телефона, че племенницата й е блъснала дете и е в ареста.

За да бъде освободена, бабата е трябвало да плати на „следовател“ 10 000 паунда и 1000 евро.

След като предала парите, жената разбрала, че е била измамена.

Тя обаче съобщила на полицията, че маскирани влезли в къщата й и я обрали.

Парите, които предала бабата, били на 46-годишния й син, който от години работел в Англия.

Жената не могла да преживее измамата и се обесила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
Kibrick преди 14 години
Mi pyk da ne go e napravila ! Zashto e postypila po tozi na4in ?
183
0
 
1
 
! Отговори
Ха Ха преди 14 години
Когато утре някой убие детето ми, ще съжалява много. Одиране жив.
182
0
 
1
 
! Отговори
тъжно преди 14 години
Не са свикнали българите, все още, да притежават (много) пари ...
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тогава когато утре някой убие детето ти, не можеш да се сърдиш, че близките му ще го отърват!!!
180
0
 
1
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 14 години
abe znaiat gi koi sa, i to ot dosta vreme, ama si plashtat i ne gi zakachat, niakade ot severna balgaria im beshe gnezdoto do kolkoto biah chul, ama ne sam siguren kade tochno beshe, pisha ot lichen opit, ama i taka nevidiaha i lev, pederasite........
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не се излагай....ремонтирали са банята в къщата....тея пари са били за разплата с майсторите...друг е въпроса колко читави са били майсторите
178
0
 
1
 
! Отговори
уплашена преди 14 години
Недейте вини възрастната жена,просто тия *** са големи психолози и действат на най-уязвимата страна на хората-чолест и катастрофа.Тогава човек се панира и не мисли изобщо.И на мен ми се обаждаха и чуваш само"олеле майко.." но премесено със шум и уж съм с недоверие но ми се подкосиха краката да не е станало нещо със синовете ми. Но после ги набутах с повече минути и те се ядосаха поне това можах.
177
0
 
1
 
! Отговори
stamat преди 14 години
синът и защо е дал на бабето такава сума?хак да му е.още да се гърби без пари.
176
0
 
1
 
! Отговори
Черен мишок преди 14 години
Каква нелепа съдба - така да си отиде! и то защо!?.... нееее!.., няма държава, няма народ! "...трябва това, трябва онова..." Не знам кое по-напред! Каква "болесть" ни погубва - комплексна е, не опира само до здравето, но и до много повече области в битието ни. ...и тъкмо установиш какво е, тръгнеш да го "лекуваш", и се намерят "личности", които чрез уменията си те "разболяват" още повече. Така е, драги ми "драскачи", "...борбата е безмилостно жестока..." , а хорските усти НЕ решават проблеми.
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Синът се предоверил на майка си. А тя, за чуждото чедо, жертва пари, с които няма право да разполага, без да пита сина си. Значи толкова го е уважавала. Племенницата е сестрино или братово чедо или на някой братовчед, но синът е неин. Не ми побира умът, как така ще дава чужди пари, без да попита собственото си чедо. Престъпниците иначе са за ликвидиране.
174
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе странна съдебна система имаме. Има хора които са осъдени за убийство и са на свобода, защото обжалват. Проблема не е в съдебната система, а в законотворците. Когато онези плужяци започнат да мисляти и спрът да мислят *** закони... тогава и присъдите ще бъдат по-добри.
173
0
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
За това саморазправа-чупиш му капачките и в инвалиден стол, а не, тогава ще взима инвалидна пенсия, по-добре на място да го оставиш, ама ако те гепат ще го лежиш за човек.Дайте идея за отмъщение на такъв!!!!!}:}]
172
0
 
1
 
! Отговори
vazmutena преди 14 години
измамник от гр. кърджали бе арестуван пред очите на десетки свидетели на булично място в гр. гоце делчев в момента, в който прибира пакета с поисканите 12 хил. евро от жител на Гоце Делчев, който се усетил, че става дума за измама и устрои клопка на измамника заедно с ченгетата. съдят измамника по бързата процедура, той си признава за виновен и излиза на свобода с условна присъда две седмици след ареста. ето затова продължават да си веят байрака мръсниците.
171
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 14 години
Синът е виновен как така ще остави толкова пари на възрастна жена.Баба ми е на 73 години и горката, вече неможе да си направи правилно сметката в магазина.С толкова пари ,всеки възрастен човек става обект на планирана измама.
170
0
 
1
 
! Отговори
ми да преди 14 години
струва ми се, че не е от възрастта , а е до манталитет
169
0
 
1
 
! Отговори
Кръстев преди 14 години
Интересно може ли МВР да извади някаква статистика колко регистрирани случаи има на телефонни измами ? Колко случаи са разкрити и какво им се случва на измамниците ? Колко от тях са осъдени и с какви присъди ? Какви са наказанията в НК за подобен вид измами ?
168
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Може на много от хората да се струва жестоко това което ще напиша.Всеки заслужава участта си.Повярвала ,че това наистина е станало.Дала парите за да спаси племенницата си от отговорност а не се замислила как се чувстват родителите на това дете.Докато мислим първосигнално винаги ще има мошенници които ще се възползват от това.
167
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе и най-големия адвокат в държавата с орден стара планина се върза на телефонна измама. няма да ме очуди и да е дал комисионни предварително :)))) Но остава и това да каже и смеха ще е още по-голям. Жалко за бабата и лека и да почива в мир.
166
0
 
1
 
! Отговори
TT преди 14 години
Я, не ми се правете на много отворени, отстрани е много лесно да даваш оценка на другите, ама я ви видим вас-отворковците.За добро или лошо българина е готов да прави всичко за децата си.Така ни възпитават и за това и най-вероятно и аз ще направя всичко за детето си.В такава ситуация не се расъждава нормално, а се действа първосигнално.А дали решението ти е законно или не, в такъв момент за това не се мисли.От значение каква психика имаш за да реагираш адекватно, евала на тези които успяват.
165
0
 
1
 
! Отговори
Todor преди 14 години
Свещи за погребението на децата си да купят мошенниците скапани. И от камъни в бъбреците надгробни плочи да им направят...