Кой уби Боби Цанков? Горещите версии

Маргините и Стефан Бонев – Сако, са задържани
5 яну 2010 23:08,
176
Кой уби Боби Цанков? Горещите версии
Снимка: Булфото

Фактите

Във вторник вечерта стана ясно, че Красимир и Николай Маринови (братята Маргини) и Стефан Бонев-Сако са задържани.

По първоначална информация акцията има връзка с убийството на Боби Цанков.

Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата.

Версиите

Според разследващите основната връзка между Маргините и Стефан Бонев-Сако е преразпределение на наркопазара и неуредени финасови въпроси, съобщава БНТ.

Скандално известният радиоводещ Боби Цанков става популярен в публичното пространство още в началото на 2001 година.

Добре измислени от него измами успяват да ужилят много хора. Още тогава той търси попечителството на силови играчи от подземния свят, които да го пазят.

БНТ съобщава още, че по информация от подземния свят през 2003 година тези попечители са били двамата братя Маргини, от които Цанков успява да открадне 400 000 лева.

По-късно радиоводещият търси закрила от Константин Димитров – Самоковеца, след като не връща взетите пари.

За него започва да се грижи Антон Милтенов – Клюна, дясна ръка на Самоковеца.

По това време Клюна е и съсобственик в радио Вива, през което пере парите от наркотиците си.

Слез задържането на Златко Баретата и оттеглянето на Христофорос Аманатидис – Таки наркопазарът остава без покровители.

По източници на БНТ от специалните служби за овладяването му започват да се борят две основни групи: едната на Вальо Бореца, задържан в операция Наглите, а другата - около Стефан Бонев-Сако.

От ареста вече са пуснати братята Маргини.

Още по темата

Източници от подземния свят твърдят, че те решили отново да се намесят на наркопазара и предоставили информация на службите за групата на Вальо Бореца и така се стигнало до задържането на Наглите.

За дискредитиране на Стефан Бонев-Сако (другия играч на наркопазара) те смятали, че ще бъде достатъчно, ако се случи нещо на Цанков, защото вече имало обвинение срещу него за заплаха за убийство срещу радиоводещия.

Два пистолета

Според източници на bTV от разследването Маргините са заподозрени, че са поръчали покушението, но засега доказателства за тази теза няма.

Красимир Маринов е задържан в хотелския комплекс "Царско село" в Симеоново.

Според източници на bTV там са открити и два пистолета, за които ще се проверява имат ли връзка с атентата срещу Боби Цанков.

Европейската комисия реагира

Европейската комисия реагира на днешното убийството на радиоводещия Боби Цанков в София.

Нашите първи мисли са със засегнатите от акта семейства.

Същевременно убийствата в резултат на стрелба са проблем, по който трябва спешно да се вземат мерки в България, заяви говорителят на ЕК Марк Грей.

Надяваме се, че българските власти ще изправят извършителите на този акт пред съд колкото е възможно по-бързо, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
0
 
! Отговори
Jax ;D преди 14 години
naro4no gi ubiha 6toto 6teshe da razkaje na sada za mafiata
167
1
 
1
 
! Отговори
viva преди 14 години
все пак имаше смелоста да каже за далаверите/прането на пари /и на Манол Велев и жена му Весела Лечева ,която се прави на света вода ненапита.И какво от това като ги знаят яче крадат от държавата като нищо не се прави да имсе вземат крадените пари и се раздадат за болните деца.
166
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заслужи си го!
165
1
 
0
 
! Отговори
bullet преди 14 години
ubiha go kukite
164
1
 
2
 
! Отговори
Анастасия преди 14 години
Който и да е убил това момче, просто доказа на всички, че може всичко в тази държава! Но може би както всяко подобно убийство досега, и сега няма да се разкрие истинският поръчител. Аз съм на 21 год. и искам да живея в България - обединената, силна и справедлива България от преди векове ! Искам аз и близките ми да живеем спокойни за сигурността си в София !
163
1
 
2
 
! Отговори
фют преди 14 години
Това е България. Медийте наричат един престъпник /БЦ/ - журналист и радиоводещ. В същото време в МВР работят криминално проявени лица, в съдебната система се назначиха криминално проявени лица и в парламента депутати станаха криминално проявени лица. По тези въпроси медийте мълчат, като партизанин на разпит и продължават да се държат с Нас, като със стадо овце. Това е Нашата България.
162
3
 
1
 
! Отговори
Баба Цана преди 14 години
Я го утепах, поне ме завлече лани с две касетки компот от круши и буца паприкована сланина!
161
1
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 14 години
А знаеш ли защо едното е обсъждана новина, а другото не?Защо ни заливат с "шоу" програми като "биг брадър", "Цената на истината" , разни латино-турски сапунки и т.н.?Тия *** от телевизията не са виновни!
160
1
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН СЪМ преди 14 години
КОГАТО УБИВАТ НЯКОЙ ИЗММНИК Е НОВИНА ,ТА ЧАК ЕВРОПА Е ПОТРЕСЕНА.И НЯКАКВИ *** ПОЧВАТ ДА СКЪРБЯТ ПО ТВ , ТО СА ИНТЕРВТА , TO ИЗКАЗВНИЯ.А КОГАТО УБИВАТ ПОЛИЦАИ Е НОВИНА ЗА 10 МИНУТИ, СПОМНЕТЕ СИ ПОСЛЕДНАТА ЖЕРТВА - МОМЧЕТО ОТ СВОГЕ , ЗА КОЛКО ВРЕМЕ БЕШЕ НОВИНА ?НЯКОЙ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА ПОКАНИ СЛУЧАЙНО СЕМЕЙСТВО МУ - НЕ , ДА СЕ СЕТИ НЯКОИ ОТ ТВ, ЧЕ И ЗАГИНАЛОТО МОМЧЕ ИМА ДЕЦА, СЕМЕЙСТВО- АМИИ. ЧЕ СИ ЗАМИНА 1 СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК КОИТО Е ВЯРВАЛ ЧЕ ИМА ЗАЩО ДА СЕ БОРИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТА.
159
1
 
0
 
! Отговори
jasen преди 14 години
jalko jalko za poreden pat v na6ta prosta bednq6ka strana ... evropeiska durjava nie sme kato kosovo kreminalna durjava tova ne mogat l ida go razberat horata nqma red vseki si pravi kvot iska *** mi peqt v efira tyrci mi vodqt novinite i mi govorqt v predavaniqta kuv da stana az v taq prosta durjava !!!
158
2
 
0
 
! Отговори
rado преди 14 години
ubili sa go,kato ima da pla6ta kinti taka e....za6to ne ubiat edin poriada4en 4ovek a...da e rabotil niakoga toia -ne....niama i da raboti i da iska....smart za takiva gadove iznudva4i mrasni.....
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Момчето беше много як пич !!! За тези който са от бранша , а за другите кой чул, не до чул всеки си дослага . Който не го познава да не си измисля!!!!!!!!
156
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Слепеното същество Иваниандрей го описа като един весел, млад, забавен човек, с когото си пиел по заведенията.
155
1
 
0
 
! Отговори
ranik56 преди 14 години
През . . . ми е , кой застреля Цанков - никога не е бил журналист и това ,че му беше осигурявано ефирно време /и от кого - също /хич не ме интересува - Той не беше честен човек . Всичко е демагогия . Сега - пишете ,говорете ,каквото искате - правете пари от смъртта му .За мъртвите - добро или нищо - Цанков , беше - ***.
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещо да кажеш и за стачките по улиците в това число?
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
уби го Маргина
152
1
 
0
 
! Отговори
Алиса преди 14 години
Добрата версия е Боби Цанков да е жив, но за малко на ремонт. А после? Като му дойде времето.
151
1
 
0
 
! Отговори
ЕК-МЕК преди 14 години
Марк Грей малко ще почака. Има още работа за вършеЕне, пък някога може да се стигне и до мерки. Даже и до теглилки. Но защо г-н Грей не грейне с някоя по-светла идея за мерки в правосъдната ни система. Щото като сме лишени от такава, което на г-н Грей сигурно му е пределно добре известно, случки като вчерашната са заместителите й. Празно няма, нълтъй.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
KLOUNA NA MAFIATA
149
1
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Какъв елит? Двамата плагиати Иван и Андрей казаха, че се познават със всички в София. Те си мислят, че освен тях няма други на този свят. И предаванията им са само за тях.