Почна процесът срещу ексбаретата, убил Големия Риж

Свидетели дадоха показания, последен ще се изкаже обвиняемият
16 фев 2010 13:30,
93
Почна процесът срещу ексбаретата, убил Големия Риж
Петко Лисичков /на преден план/ на влизане в съда. Снимка: Dnes.bg

В Бургаския окръжен съд днес започна процеса срещу бившата барета Петко Лисичков. Той е обвинен, че на 20 септември 2009 година е прострелял смъртоносно Калоян Стоянчев – Големия Риж.

В съдебното заседание съдията Магърдич Мелконян разпита петима свидетели, от които двама полицаи, извикани на мястото на инцидента.

Разпитани са и приятели на пострадалия. Свидетелите разясняваха какво са видели по време на инцидента.

Стана ясно, че на 20 септември, минути след показния разстрел на Големия Риж, екзекуторът му Лисичков е пресрещнал полицейската кола, казал е какво се е случило, помолил е да се извика линейка.

Още по темата

Полицаите са го видели с насочен пистолет към единия от групата на Големия Риж, но след намесата на униформените Лисичков е изхвърлил пълнителя и патрона в цевта и е предал пистолета си.

Тодор Стамов, един от аверите на Рижия, който пътувал заедно с Големия Риж в една кола, също беше разпитан и каза, че мотоциклетът на Лисичков и аудито, в което пътували с жертвата, са се разминали, като двамата са направили жестове с ръце като поздрав.

Секунди след това спрели, слезли и заплашително тръгнали един срещу друг.

Според Тодор Стамов Лисичков е извадил от якето си желязна палка, която разгънал, а Тодор я изблъскал от ръцете му.

Двамата с Калоян побягнали и малко след това Тодор се обърнал и видял Калоян паднал на земята, а Лисичков надвесен над него с пистолета.

На насрочената следваща дата на процеса (който ще продължи още 2 дни) се очаква Лисичков да пресъздаде пред съда целия екшън, който се е разиграл на 20 септември на оживеното кръстовище в комплекс "Меден рудник”.

Целият процес ще се гледа при засилени мерки за сигурност заради закани от страна на приятелите на Калоянчев срещу ексбаретата Лисичков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
3
 
! Отговори
Асен Проданов преди 14 години
Надежда - сестрата на престъпната гадина с мутренски прякор Големия риж го определя като "брат - мечта". Колкото и да е субективно едно мнение на близък по роднинска линия пак е недопустимо и дори дразнещо да наречеш такава криминална *** с подобни суперлативи. *** като въпросния Риж и компанията му са вредни за всяко общество и нямат място сред хората. Това важи и за тези които ги защитават по какъвто и да е начин! А баща му какъв нагляр, предявил претенции с иск за 500 бона!!! Такава наглост не прави впечатление единствено в разбойнически тип държави, каквато за съжаление България все още е. В една цивилизована, правова държава (дано България по-скоро стане такава, въпреки че на много тук никак не им се иска това) се случва точно обратното именно баща му като родител носи пряка, косвена и в т.ч. материална отговорност за последствията от ужасното възпитание на синовете си. И би следвало по пътя на логиката и на справедливостта да бъде санкциониран като активен или пасивен подбудител на престъпленията им. Тоест, държавата трябва да иска от него обезщетение, а не той да си прави устата за подобно нещо. Когато създаваш, отглеждаш и възпитаваш такива ***, трябва да отговаряш солидарно с тях за престъпните им деяния. Ясно е, че цялото това семейство е долна *** от *** и злодеи, от които обществото няма абсолютно никаква полза, а само вреда.
82
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
bravo razbirate i vie ot voena muzika
81
2
 
0
 
! Отговори
Александър преди 14 години
Дано човека успее да докаже, че е била неизбежна отбрана.
80
2
 
2
 
! Отговори
77 преди 14 години
човекът внесе малко респект.не може така.ще вземат да се стреснат копелетата и няма да снасят повече парички на шапките си.
79
2
 
8
 
! Отговори
до 79 преди 14 години
С часовник "Слава" вероятно са награждвали по времето, когато още си бил млад и с всичкия си. Но това е било отдавна. А сега, ако е възможно, обясни ми каква е логиката да те съдят като престъпник - ЗА ТОВА ЧЕ СИ СЕ ЗАЩИТИЛ,по единствения обективно възможен начин, вместо да събуеш гащите и да чакаш кротко да правят с теб - кой каквото си поиска.
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
медал ли да му дадат или часовник слава ?
77
3
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 14 години
Кое е "в ред" бе ???Да те съдят за това че си се защитил ли ? Това ли е "в ред" ??? аАми дано тогава и на теб да ти се случи. Да те питам като обвиняем в убийство как ще се чувстваш и колко ще са "в ред" според теб нещата !
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като всичко е в ред, какво се коментира горещо ? Лисичков ще го пуснат и без подписка. Всичко е в ред. Какъв е проблема ?
75
2
 
1
 
! Отговори
АА преди 14 години
Нея никой не може да я разбере.
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе тебе те разбрах колега държавата немога да разбера
73
4
 
2
 
! Отговори
AA преди 14 години
Явно не си ме разбрал.В моите мнения наблягам точно на това,че никъде няма да окачествят този случай като превишена самоотбрана.В българския НК е посочено,че с каквото те нападнат с това трябва да се защитиш.И от тук идва проблема.Не че този текст не трябва да го има,но трябва да има и изключения.Заради ей такива случаи като този.Просто тук човека не е имал избор.Предпочел е да запази живота си,макар и с цената на престъпление.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
просто няма държава 4 с ножове и ако гръмнеш някои при самоодбрана ти си виновен щото не си бил с нож какво трябва и трима приятели с ножове ли да извикам за да бъдат изравнени нещата просто всичко в българия е курумпирано неможе така да се сменя обвинението пък и какво е правил на свобода кои му е бил шапка и го е пазил е текива въпроси трябва да се задават а не да се говори глупости
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имаш 1 нагоре от мен - защото нищо не е в ред. гола вода!
70
2
 
8
 
! Отговори
АА преди 14 години
Ако всичко беше в ред до този инцидент нямаше да се стигне,защото Рижите щяха да са в панделата постоянно.Обаче живем в условията на джунглата.Всичко се свежда до борбата за оцеляване.За това и се случват тези неща.
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тогава всичко е в ред.
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"къф" ?
67
2
 
3
 
! Отговори
AA преди 14 години
Защо мислиш,че някой като Рижия въобще ще стигне до съд и ще говори?Вместо да се радвате,че са ви отървали от една ***,дето можеше вас да ви пердаши и тормози и от която са си патили много невинни хора вие тук критики раздавате.Да,действал е против закона,но го е направил за да си спаси живота.Не е гръмнал Рижия ей така за спорта или за тва,че щял да говори.Не съм от Бургас,но съм сигурен,че хората в града са патили доста братята.
66
2
 
1
 
! Отговори
МилеКитич преди 14 години
без значение къф е бил или е, жалкото е че е нямал огнемет или поне ръчна граната.
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
64 - излиза така, че Лисичков трябва да получи орден за храброст и дълг ? Но какво ли щеше да бъде Рижият да го приберат в полицията да говори ? Това и децата го знаят вече !!!
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чакай сега,той не беше ли педложен за медал :))