Залята с киселина: Беше ужасно, шокирана съм!

Кошмарът на 51-годишната медицинска сестра Зоя Димитрова
24 мар 2010 15:01,
67
Залята с киселина: Беше ужасно, шокирана съм!
Магазинът, където Зоя Димитрова бе залята с киселина. Снимка: Dnes.bg

Потресаващ случай изправи на нокти Пловдив. Жена бе залята с киселина на работното си място.

В 8 часа Зоя Димитрова отключила магазина за медицински изделия на бул. „Цар Борис Трети” 60, в който работи.

15 минути по-късно влезли двама непознати с черни шапки. В ръцете си държали бутилка с течност.

Те не казали нищо, а само със замах лиснали киселина, която заляла 51-годишната медицинска сестра.

Жената се досетила какво се случва и в момента на заливането се е обърнала с гръб. Само това я спасило от обезобразяване.

След инцидента двамата нападатели хукнали да бягат. Жената започнала да пищи и на помощ се притичал лекар от близкия медицински център, който оказал първа помощ на пострадалата. Повикана е Бърза помощ, която откарала Зоя в болница.

Пред Dnes.bg началникът на клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Свети Георги” доц. Иван Трайков каза, че пострадалата е изкарала истински късмет, защото е дала гръб на нападателите си.

Тя има първа степен на изгаряния. Киселината е поразила гърба, гърдите и корема на жената. Пръски от течността са попаднали на лицето, а лявото око е зачервено от инцидента.

Доц. Трайков съобщи, че няма опасност за живота й, затова тя е изписана от болницата и ще се лекува вкъщи.

„В момента съм добре. Беше ужасно... шокирана съм и не мога да говоря повече”, промълви жената пред Dnes.bg.

По обед колежката на Зоя – Милка Кацарова вече беше поела смяната. Тя разказа, че е шокирана от случилото се и не може да си обясни заливането с киселина.

„Тя е много добър човек, тук работи от 4 години и на никой нищо лошо не е направила. Има две големи момичета, които учат в София и ги издържа с една заплата”, през сълзи сподели Милка.

Според нея, жената нито е манекенка, нито е известна личност, за да е привлякла гнева на някой. „Пък и да е – никой не заслужава подобна гавра“, смята тя.

Служителите от съседните магазини също са потресели от станалото. Те се притесняват за сигурността си и също не могат да разберат мотивите за нападението.

Полицията работи усилено по случая, обясниха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив. Оттам заявиха, че е рано да се лансират версии.

Според източници на Dnes.bg има вероятност нападението с киселина да е дошло от конкуренти на собственика на магазина, в който се продават медицински изделия, технически средства за инвалиди и консумативи за болни от диабет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
23
 
! Отговори
Линч преди 14 години
Докато не почнеме да линчуваме *** по улиците, няма да се оправим !
46
24
 
6
 
! Отговори
до BG преди 14 години
може би е по-добре вмессто да ги заливатс киселини мръсните ***,да им изсипват торба с *** на главата, акта да се записва на филмче и айде в интернетБГ ако и това кажеш че е много и болезнено, значи и те си просто една гадна безумна ***
45
4
 
4
 
! Отговори
demokrat преди 14 години
da sa jivi izdravi ministrite na BATE BOKO PEDALA,koito ni dokaraha do prose6ka toiaga i apsolütna anarhia.kopelata gadni bes nikakvo dostoenstvo za podobavata na maje............
44
0
 
16
 
! Отговори
BG преди 14 години
КАК МОЖЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ПРИЕМЕ ЗАЛИВАНЕТО С КИСЕЛИНА ЗА "НОРМАЛНО НАКАЗАНИЕ"! А, *** и комплексари?!?
43
0
 
13
 
! Отговори
mila преди 14 години
тези да ги хванат и да ги изтезават, да умрат от болките си. Нищо добро за такива ***!
42
1
 
26
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Каква *** трябва да си,че да залееш с киселина жена?Умът ми не го побира..
41
16
 
3
 
! Отговори
до Аз съм българче преди 14 години
"действайки като невестулка-гадно и извратено! "ами те и *** така действа зад гърба на мъжете си
40
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как се издържат две студентки в София с една заплата на продавачка в Пловдив?!?!? Да не би това да е било наказание за някоя от дъщерите?
39
2
 
25
 
! Отговори
Аз съм българче преди 14 години
А,бе какви са тези "мъже",бе!!!Егати плазмодиите и мижитурки!Това може да го направи някой с психически отклонения!Това не е МЪЖКА РАБОТА-да обезобразиш една жена по този долен и отвратителен начин!Абсолютни комплексари и деградирали същества!Не го разбирам този начин да "накажеш" някого,действайки като невестулка-гадно и извратено!
38
0
 
3
 
! Отговори
jiko преди 14 години
wow, dolni sashtestva se navadiha, da zaleesh niakogo s kiselina- kva dolna , strahliva postapka- chalga otmashtenie
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
добре къде са управляващите на тая държава и защо се продава и е достъпна на пазара киселина за да може такива *** извратеняци и тем подобни да я купуват? откъде я взимат? като зачестиха тези случаи защо не се разследват източниците на тези терористично опасни вещества???? може ли такова безобразие в тази тъй наречена "държава" ние нямаме право да се наричаме държава по скоро анархия това ни е призванието
36
25
 
3
 
! Отговори
предложение преди 14 години
***, уличени в мръсни *** номера да бъдат осъждани на заливане с киселина и присъдата да се изпълнява на стадионтака ще се спрат тези заливания с киселини по входовете. може някой невинен да пострада или дете. ужас
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В САЩ такива хванат ли ги влизат в затвора за минимум 20 години. И тук трябва да е така.
34
3
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 14 години
искал да се маха ама било късно ---*** нямаш байно ---комшията ми 2 години преди пенсия си би шута оставяики къща на центъра на варна и вила на дружба така че не ми ги съчинявай които иска да се махне го прави и не си губи времето по говорилните из нета
33
0
 
16
 
! Отговори
Маймуна преди 14 години
А не смятате ли, че е крайно време да се спре достъпа на всеки луд до опасни вещества???
32
0
 
6
 
! Отговори
!!! преди 14 години
ako be6e nqkakva novina svurzano s turcite, komentarite nqme6e da spiraha do 02:00 4asa prez no6ta...no za takiva slu4ai qvno na nikoy ne mu dreme...a spored men, tova e ve4e mnogo seriozen problem v Bulgariq, zalivaneto s kiselina...pravitelstvoto trqbva da vzeme svetkavi4no re6enie i da uveli4i prisudata... direkno dojivoten zatvor za takiva malumnici...
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябват сурови закони!
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имах колежка с изгаряния по лицето от киселина- много дибър човек, както се прибирала от работа една вечер във входа някой и лиснал течността в лицето и избягал нагоре по стълбите, така и не са разбрали полицаите , тогава милиционерите, кой е нападателят, само са предположили, че може да е жената, с която е имал връзка нейният мъж, преди да се срещнат.Но е отвратително- честно и аз се страхувам, за себе си и за дъщерите си, след като толкова злоба се шири тук...
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
такива като 24 много ме дразнят-искам да се махна,искам да се махна,ама седят тука.Сигурно са некви мазохисти...
28
3
 
8
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
22 ри ти в коя чужбина живееш,че си на толкова сигурно място,защото и ние сме ходили в чужбина и знаем ,че навсякъде по света има ***!