Арестуваха съдия, уреждал дело на Николай Цонев

С белезници е и бивш главсек на финансовото министерство
1 апр 2010 13:28,
86
Арестуваха съдия, уреждал дело на Николай Цонев
Снимка: БГНЕС

Задържан е съдията от Софийския градски съд (СГС) Петър Сантиров за уреждане на съдебно дело на бившия военен министър Николай Цонев, съобщи МВР.

Магистратът е арестуван в дома му в столичния квартал „Гоце Делчев”.

Половин час по-рано в кантора на бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София е задържан бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов.

Той е арестуван с 25 000 евро и 25 000 лева подкуп, които е трябвало да стигнат за следовател и съдия, които да решат "правилно" дело на бившия министър на отбраната Николай Цонев, съобщи Агенция "Фокус".

Още по темата

В началото на март прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев.

Той ще отговаря за купуването на американска поточна линия за строителство на хангари.

Според обвинителния акт той е разрешил покупката в противоречие с указания на министъра на финансите Пламен Орешарски от 2008 г.

Според прокуратурата така са настъпили значителни вредни последици за бюджета на МО в размер на 8 025 825,45 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
богов преди 14 години
Бай ми--але, що не идеш да пасеш трева. Като четеш, не чети като поп опело. Май и акъло ти е попски. Намерени пари в някой, КОИТО "ЩЕЛИ" ДА БЪДАТ ЗАНЕСЕНИ ПРИ НЯКОЙ СЪДИЯ. Но не са занесени, престъпление няма. А намерението е въпрос на доказване и проблематично. Някой за по 1000 лева с 2-*** авери може да каже, че ти имаш намерение да обереш БНБ, а ти да немаш хабер от това. Много глупаво измислено.С покзне полицейски ПиАр акциики не се управлява икономика и държава.
81
0
 
1
 
! Отговори
ули преди 14 години
всички съдии трябва- без нито едно изключение. Просто няма нито един,дето става за работа. Съдът не просто е корумпиран,той е прояден от корупция
80
0
 
1
 
! Отговори
dimi4 преди 14 години
speznaz...r u talkin` to me?
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 75 . Точно това е начина да се вдигнат заплатите и да станем нормална държава .Когато някой направи далавера и открадне 100 млн. примерно да не мислиш, че това не е свързано с данъци ,парно, дупки по пътищата и какво ли още не. При откраднати 100 млн щетите за държавата са поне 200млн с пропуснатите ползи ако се замислиш малко.
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да не забравите да плюете докторите
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
трябва вече да разстрелят някой и друг съдия напълниха затворите с нещастници крали по някоя кокошка.а мошенниците с големите пари ги държат на вън да могат да лапат.браво цецо убийги че да не измрат от плюскане
76
1
 
20
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ДАВАЙ ЦЕЦО-ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ СА ЗАД ТЕБ...
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
68, като чета туй което е в главата ти, от такива като теб България няма да прокопса. Но добре, че малцина са такива като тебе и това ме окуражава и кме кара да съм оптимист.
74
23
 
11
 
! Отговори
до Бай Михал преди 14 години
Ако продължават така само с милиционерщина и нищо друго, скоро ще докарат държавата до фалит, а народа до просяшка тояга ! Това, че са задържали някакъв корумпиран съдия не ме топли ! Такива като тоя са стотици !Факт е, че от днес 01.04 скача цената на парното ! Растат и цените на всичко останало ! Доходите замръзнаха. Няма бизнес и търговията умира !
73
6
 
26
 
! Отговори
Бай Михал преди 14 години
Бойко и Цецо дерзайте ! Ако продължавате така , историята ще ве запомни и народа ще ви боготвори. Ако продължавате с този хъс втори мандат ви е в кърпа вързан. ГЕИ ЧЕТО СТАНИШЕВ и бог няма да му прости.
72
3
 
30
 
! Отговори
Катя преди 14 години
BG съдиите биле неподкупни,а?
71
0
 
21
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Искам да станем нормална държава,много ли искам?Само ние си знаем колко скъпо платихме за това.20 години мутри,милионери за една нощ-напуснали панелките и яхнали борд след борд,фирма,след фирма-една за фиктивни сделки-друга за източване-че като се започна-във всички сфери на живота.Кражби и обири.Браво на правителството!Проучете им произхода на парите и ги натирете в затворите-наглеци омразни.
70
1
 
6
 
! Отговори
Гери преди 14 години
Подкуп било,а!Човека дал пари назаем,нали?
69
1
 
20
 
! Отговори
Samo GERB преди 14 години
Bravo Boiko!!!!Samo taka i samo napred !!!Nie sme sas teb, ti ni varna nadegdata !!!
68
3
 
19
 
! Отговори
KOLI преди 14 години
АКО ПОДКРЕПИМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ СЕГА ЩЕ ЖИВЕМ ПО ДОБРЕ УТРЕ ! АКО СИ ОТИДАТ ГЕРБ, НЯМАМЕ НИКАКВИ ШАНСОВЕ КРАДЦИТЕ Д А СИ ПОЛУЧАТ ПРИСЪДИТЕ
67
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Увеличете снимката на 400%,вижте изпълнения с хуманизъм поглед на чичкото с качулката.Гледаите как елегантно с 2 пръста държи пушкалото.Такива хора не грешът.Слава на ББ и партията кърмилница .*** вярвате ли наистина ,че не удрят избирателно и то точно преди празниците,да има какво да обсъждате *** докато плюскате и пиете.
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Незнам дали ще успеят да ги осъдят и затворят, но бога ми, почвам да се надявам че за пръв път се прави нещоБраво на всички полицаите и политиците за добрата им воля
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От къде мислиш че трябваше да ти се намери пиене и ядене!? :)Дянков да махне с вълшебната си пръчича и воала :)Хората явно работят, не пишат по форуми
64
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sega Boikovistite po-spokoini li ste.Dove4era kak 6te q hapnete tazi novina?Na skara,zadu6ena ili varena?A...izvinete,zbravih 4e tezi raboti ne stavat za qdene.E ,ami nazdrave togava!Mojebi 6te q izpiete?O,zabravih 4e tova ne se pie.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** тва тъпотията край няма.Ми като го знаете съдията,изчакаите заедно с другите 2 /поне толкова е един съдебен състав/ яко да се накиснат,филмираите всичко и после ги арестуваите.Не е възможно съдия сам да взима решение,или другите са били наши хора.