Опожарени са два магазина на кмета на Созопол

Огънят обхванал и жилищна сграда, няма пострадали
19 май 2010 11:25, Златко Желев
44
Опожарени са два магазина на кмета на Созопол
Кметът на Созопол Панайот Рейзи. Снимка: Булфото

Два магазина на кмета на Созопол Панайот Рейзи горяха тази нощ в курортния град, съобщиха от полицията.

Пожарът е пламнал в 2,30 през нощта.

След ката магазините изгорели, огънят обхванал и съседна сграда, собственост на Националния институт на паметниците на културата, както и жилищна сграда.

Няма данни за пострадали.

Полицията изяснява причините за инцидента.
 


44
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
минувач преди 7 години
в момента гори КЦМ Пловдив това е опасно за района
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
koто управляват мутри, какво друго може да се очаква..
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ли береше гъби през нощта с ловджийска пушка и две убити сърни?

18
0
 
10
 
! Отговори
До РРР преди 7 години
То и камофлажните дрехи е намерил на пътя.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да наистина елате малко акцийки и по морето да направите.
16
0
 
16
 
! Отговори
! преди 7 години
Да му отнемат парцела в полза на държавата.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме Цецо в Созопол, аре стига само в София. Елате малко и по морето да погледнете. Не се диша от боклуци, унищожават се паметници, строи се по плажа, цели брегови ивици стават недостъпни, аре елате и докажете на хората конституционното им право на ползване на държавните богатства
14
0
 
19
 
! Отговори
сара преди 7 години
това е онзи дебелосерко - бракониера, ето пак "бракониерства" като пали, значи и подпалвач го дава, тоа сие направо за пандиза
13
0
 
18
 
! Отговори
Местен Гларус преди 7 години
Искаме да горят и сарайте на Д...н и всички новоизлюпени къщи и вили южно от Созопол. Вече не може да се стигне до морето по суша!
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да ви кажа хватката :) никой не я е запалил къщата
Кмета я купи преди няколко години, срутена малка къща, но с огромен двор в сърцето на Созопол. Но сградата е паметник на културата и ако се построи отново, трябва да се изпълни както е била някога. Единствения вариант е ако сградата бъде безвъзвратно унищожена, например ако изгори до основи ..... всеки да си прави изводите, не сте малки
11
0
 
22
 
! Отговори
Созополец преди 7 години
Докога скъпи съграждани ще търпим тези местни „политици”, които ни управляват от началото на Демокрацията, та до ден днешен?! То не бяха *** николовци, караманки, а сега и рейзивци. Резултатите след периодите в които ни управляваха са все едни и същи – те се облагодетелстват, а ние обикновените граждани нищо не разбираме от това – освен някакви козметични промени на града, друго нищо не се променя.
Управлението на кмета *** Николов ще се запомни или по-точно няма да се запомни с нищо, освен с разграбването и то в особено големи размери на земи и имоти от една престъпна клика. Начело на нея застава небезизвестния Георги Тумпалов/ още и по-подробна информация за него има публикувана и в други коментари на този сайт/; Димитър Крушков/ дърводелец - измамник/; Карамихалев/ бивш шеф на Общинска поземлена комисия/; *** Николов; Костадин Мархолев/ бивш зам. кмет на Созопол/. Тези петимата извършват невероятни машинации и измами с имоти, след които от едни от най - бедните и безимотни в града, те се оказват най-големите земевладелци в региона. Всеки от тях се оказва със земи на първа линия, на морето, дори на самия плаж?!
По време на управлението на Николов, Созопол западна и стигна дъното. От най - хубавия и романтичен курорт по Българското Черноморие, той бе задминат дори от градчето от селски тип - Приморско/ да ме извинят жителите му/. Въпросният бивш кмет допусна, а с безучастието си и помогна на въпросното градче да стане община.
Николов подари златни земи на своя благодетел афериста Людмил Стойков, чрез една порочна и абсолютно ощетяваща Община Созопол сделка – за т.нар. Търговски център/ на площад „Черно море”/. За тези, които не са запознати със случая ще разясня набързо. Община Созопол дава на Людмил Стойков безценна земя на самия плаж, като в замяна той построява въпросния търговски център, който в момента се руши. Защо се руши ли? Ами заради омразата между настоящия кмет Панайот Рейзи/ и за него ще стане дума по – нататък/ и Стойков. Първият не обезщетява втория с въпросната земя, а втория от своя страна, юридически си е изпълнил договора и е изрядната страна. Въобще в голяма каша ни забъркаха и Николов, и Стойков, и Рейзи. Тази лична вражда пречи на общината да влезе във владение на иначе свой имот, като дори има заведено дело от Стойков срещу Община Созопол, като много вероятно е то да е в негова полза, тъй като договорът подписан от Стойков и Николов е изцяло в полза на собственика на „Дюни”. В замяна на подписа на кмета Николов, Стойков надстроява/ естествено за собствена сметка/ скромната му по онова време двуетажна къща, като днес тя вече е на шест етажа?! За добра и послушна, най – вече, служба *** Николов е назначен за шеф на ВиК Созопол, естествено не без протекциите и натиска на функционери от БСП, на която той е член. Не закъсня и показността, като за кратко време „честния” *** Николов си закупи 2 скъпи автомобила – Ауди и чисто нов джип Мерцедес!? Горкия той....!
Наследница на Николов на кметския пост става Веска Караманова. Тя встъпи в длъжност с едно добро реноме, но за съжаление много бързо развали първоначално създадените добри впечатления. Далаверите в които се забърка бяха плод основно на алчността на нейния съпруг Борис Караманов, а и на нейната собствена. Информацията която имам, е че цялото им семейство страда от мания за величие, някаква особена грандомания - никой в града не трябва да е по - богат от семейство Караманови?! Но да продължа по същество. Караманова успя да ощети общината, респективно и нас, нейните жители, като я вкара в няколко ООД-та/ едното в съдружие с Главболгарстрой, а другото с Черноморска лизингова компания, където пък работеше нейния съпруг/, не без пряката помощ и с дейното участие на нейния „най- голям враг” – Панайот Рейзи/ за него ще стане дума по нататък/. На тези две компании бяха буквално подарени уникални земи на брега на морето, на самите дюни. Отделен е въпроса, че тези земи попадаха в защитена територия, но за такива играчи, като ЧЛК и особено комунистическата Главболгарстрой, не представляваше никаква трудност да ги преобразуват на земи на които е разрешено строителството. От цялата тази далавера, изгода извлекоха няколко човека, а те са – Панайот Рейзи, по онова време председател на Общински съвет Созопол, а по настоящем кмет на Созопол; Веска Караманова – тогава кмет на Созоопол; Костадин Мархолев – зам. кмет по строителството на Созопол; Дияна Карабаджакова – главен архитект на Созопол. За „добре свършената” им работа, естествено в полза на частните фирми, всичките по- горе изброени получиха между 5 и 10 апартамента, според заслугите си. Всичките тези бивши и настоящи управници и в момента демонстрират висок стандарт. Никой от тях не кара автомобил за под 100000 лв. Например семейство Караманови притежават няколко и то чисто нови автомобила – два джипа Тойота Ленд Крузър и БМВ Х6, всеки от тях на стойност по над 150 000 лв.; два леки автомобила Алфа Ромео на обща стойност над 100 000лв.; Пежо 206. Всички тези движими имоти се притежават от тази фамилия, при положение, че никой от тях не работи???
Другия облагодетелстван по схемата е настоящия кмет Панайот Рейзи. Той е доста по- умен от Караманови и не парадира, чак толкова много. Рейзи има „само” 3-4 автомобила – стар Опел Астра; Крайслер РТ за около 50000 лв. и чисто нов, поръчков Мерцедес S500 AMG на стойност над 100 000 евро.
Костадин Мархолев, бившия зам. кмет по строителството не остава по- назад и притежава 3 джипа – Рекстън за поне 50 000 лв.; Шевролет Каптива за същата сума и не на последно място уникално, чисто ново, снежно бяло Ауди Q7.
Диана Карабаджакова е умна колкото всички взети заедно. Тя има сериозен частен бизнес свързан със строителството и един много богат и състоятелен съпруг. Така нейния автомобил БМВ Х3 много трудно би се свързал с цялата далавера, но на всички е ясно, че без нейния подпис като главен архитект, по това време схемата няма как да се реализира.
По- горе описаните далавери са една много незначителна част от всичко което успя да реализира в своя полза г-жа Караманова, но мисля, че са достатъчни, тъй като са доста сериозни и става въпрос за много пари.
Следващия по ред е настоящия ни кмет - Панайот Рейзи. Първото, което може да се напише за него е, че успя да стане кмет с поголовното купуване на гласове, както по селата, така и в самия Созопол. Естествено тези пари трябваше да се връщат на спонсорите и далаверите тръгнаха. За да не повтарям, повечето са описани по- горе в другите коментари – за Мерцедеса, за входния знак, за паркингите, за „паяка”, за „Главболгарстрой”, за „Алепу вилидж”, за Общия Устройствен План, както и за безбройните обществени поръчки, естествено дадени на свои фирми срещу Комисионни.
Новата „идея” на Панайот Рейзи е да подари на някой от спонсорите си едно огромно парче земя от няколко декара, на самите скали на т.нар. „Борун” в Новия град. Логично е на това място да изникне поне един хотел, като той ще закрие гледката и подхода към скалите, респективно морето, на всички жители от този квартал. Това е единственото останало общинско място с такова стратегическо местоположение. По време на предизборната си кампания, Рейзи обещаваше на това място да има поркинг/ който е от огромно значение за летния сезон в Созопол/ и детски площадки, но уви. Като всеки политик, след встъпването си в длъжност, много бързо забрави обещанията, които даде пред избирателите си. Ясно е, че с подкрепата, която има в Общинския съвет, въпреки подписката, която се събира срещу изпълнението на това мероприятие, „Нашия кмет” отново ще си плюе на фасона и ще пренебрегне мнението на гражданите.
Другата далавера, с участието на Панайот Рейзи, за която тепърва ще се шуми е следната. В момента се мисли как да се подарят 3 декара на самото пристанище в Созопол/ на него в момента има рибна борса/ на г-н Кръстанов – скандалния приватизатор на „Черноморски риболов” Созопол, който беше един от главните му спонсори. Няма начин, парите трябва да се връщат!
Много интересни са отношенията между кабеларката Скат, по- точно Валери Симеонов, и г-н Рейзи. За тези, които не са запознати мога да разясня. Г-н Кмета си плаща / и то не малко/ на Псевдонационалиста Симеонов, за да му изчистват имиджа чрез интервюта и репортажи, възхваляващи Рейзи. Това става при положение, че е обществена тайна, че на предстоящите избори нашия кмет ще подкрепи така „мразените” от Симеонов и Скат, ДПС и Доган, като дори е присъствал на тайно организираното от турците общинско събрание. Най- накрая да не се окаже, че всичко по Скат, свързано с ДПС е една евтина манипулация на населението от страна на Атака?! Този въпрос го оставям отворен и на интелигентността на привържениците на Атака!
...Очаквайте продължение!!!
10
0
 
11
 
! Отговори
COPY PASTE преди 7 години
Пикантериите около нашия кмет – Панайот Рейзи не спират. Поредната такава са порно снимките, публикувани в брой 22 от 30.05.2009г. на вестник „Уикенд”, на неговата Официална/ има и други такива/ любовница - Линка Чуткина- бивш председател на общински съвет Съединение, а понастоящем нотариус с доста съмнителна репутация. Четейки информацията за нея, публикувана в интернет, въпросната дама и г-н Рейзи си приличат като две капки вода. И Чуткина, като нашия кмет е замесвана в безброй далавери, като председател на общинския съвет. Нейните коли също са горяли няколко пъти, като тези на Рейзи. Въобще като изляти от един калъп са.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй тъй Да му оставят само гаража от където започна далаверата.
8
0
 
4
 
! Отговори
eyey преди 7 години
Справедливост за всички!!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Малееее преди 7 години
Вчера къща на данъчен, днес на кмет!!! Дали и двамата не са си изпълнили задълженията по вече поети задължения.Хаха.
6
0
 
29
 
! Отговори
PPP преди 7 години
От къде два магазина ще има кмета ве??? Тоя е крал та се уял... Хак да му е на крадливото кметче. Уредил е цялото си семейство и приятели в бизнеса в Созопол. Хванаха го и да бракониерства и го бяха заснели с джипа му пълен с пушки и една убита сърна в багажника и той пак се измъкна като каза, че я били намерили убита. А беше облечен в комуфлажни ловни дрехи... Егати наглеца!!!
5
1
 
17
 
! Отговори
Салахадин преди 7 години
Трябвало е и той да бъде вътре!!!
4
0
 
18
 
! Отговори
AND преди 7 години
TOQ NAGLEC HEM KMET HEM I 2 MAGAZINA IMA. EBAHTE U NAGLOTO *** EBANO. MALKO TIE, KA6TATA 6TE TI ZAPALQT NAKRAQ.
3
1
 
32
 
! Отговори
Мариан преди 7 години
Тази гад нали го хванаха с пушка да бракониерства, *** мръсен! малко му е, той да изгори.
2
0
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
А той сигурно е бил за гъби през това време ???