Разкриха схема за измами с "Гражданска отговорност"

В Гоце Делчев агенти изготвяли фалшиви застраховки
6 сеп 2010 16:54,
61
Разкриха схема за измами с "Гражданска отговорност"
Снимка: БГНЕС

Схема за застрахователни измами със задължителната застраховка "Гражданска отговорност" разби полицията в Гоце Делчев, съобщи bTV, като цитира пресцентъра на ОД на МВР в Благоевград.

За периода от 1 юни до края на юли да установени 22 такива измами. Застрахователни агенти са изготвяли фалшиви застраховки, срещу което са получавали пари от санкционирани с актове шофьори за липсата на такава застраховка, обясни началникът на РУП-Гоце Делчев Николай Тонев.

Схемата влизала в действие, след като полицаи санкционират с акт водачи на МПС, които нямали "Гражданска отговорност". Шофьорите се оправдавали, че просто не носят документа в себе си.

По закон те могат да обжалват акта в тридневен срок. За това време отивали при застрахователен агент, който им изготвял неистински документ със задна дата. При насрещна проверка измамата е разкрита, защото всеки агент е длъжен да регистрира всяка сключена полица в деня, в който е издадена.

Разминаването в датите разплело престъпната схема.

Разпитани са над 100 души. Срещу 18 агенти и толкова шофьори са образувани досъдебни производства и са предадени на прокурор. По другите четири случая още се събират доказателства. Агентите ще отговарят за издаването на неистински документи, а шофьорите – за ползването на същите тези документи.

„Ръководства на застрахователни компании благодариха за успешната акция. След нея нямаме нито един случай на подобно престъпление”, коментира Николай Тонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
застраховател преди 13 години
в чужбина няма на всеки ъгъл застрахователна компания защото там основните хора правещи застраховки са застрахователни посредници а функцията на компанията се свежда до регистрация на полиците и водене на отчетна дейсност-тук не става защото много посредници мамят клиентите си или не знаят условията по видовете застраховки и отстъпките към тях и затова бай *** предпочита да отиде в офис с табела и там да си направи застраховка.аз не слушам чалга и работя на % като повечето
37
0
 
0
 
! Отговори
застраховател преди 13 години
ххахах ама тая схема е от преди 5-7г и продължава с пълна сила.аз съм застрахователен инспектор и познавам доста хора които правят този трик и други които издават застраховки а не ги отчитат в застр,д-во и дефакто човека има каско или ГО или каквато и да е друг вид застраховка само на хвърчащ лист-и досегаНЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА Е ВЛЯЗЪЛ В ЗАТВОРА въпреки че има нарушение на з-на.*** д-ва *** номера и никаква файда от з-ните които уж се спазват
36
0
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Мене пък навремето ме измамиха с ВИНЕТКА. Уж била истинска, а то после се указа много фалшива и пияна жена
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Застраховката влиза в сила в 0:00 часа на следващия ден след сключването й - преди това е невалидна. А обявяването на сключената полица се прави онлайн, така че петък или събота - не е извинение.
34
0
 
3
 
! Отговори
казах преди 13 години
Така са направени законите-да се краде,да се краде и пак да се краде-недоказуемо и безнаказано Казах
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ti v koi grad jiveesh v Anglia i kolko e bila tvoiata zastrahovka za parvata godina kato shofior s evropeiiska knijka zashtoto na mene mi struva 540 britanski liri skapichko e.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 29- ами там цената зависи от много неща, например ако живееш в малко спокойно градче , ако си над 30г. , ако имаш английска книжка и нямаш произшествия от много години може да плащаш и 100£ за обикновена кола, като застраховката ти покрива и кражба и пожар...
31
0
 
6
 
! Отговори
brigante преди 13 години
ОСТАНАХА ЛИ ЧЕСТНИ ХОРА В ОХУЯЛАТА БЪЛГАРИЯ???
30
0
 
2
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Е то имало и хора които мислят .Така е .Само ,че всички искат да сме милиционери.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Именно, агента може да ми направи застраховка в петък 10 вечерта, ще я регистрира най рано в понеделник сутринта..... Явно са хванали няколко пълни абдала.
28
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Е и каква е гаранцията ,че застраховката не е направена преди да бъде санкциониран водача,примерно в същият ден когато е спрян от КАТ и санкциониран?Това с регистрацията на агентите не е точно така както го описват полицаите.
27
0
 
4
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Абе има ли нещо в което да не сме постъпвали с измама! Бедни хора, гледат само да мамят! Ако си богат и с добри закони/ без вратички/ всичко ще се спазва!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Napalno si prav naprimer v Anglia samo on line se praviat zastrahovkite obache sa strashno skapi za edna godina gore dolo 1300---1600 leva ako se zadrajish v sashtata kompania na sledvashtata godina ako niamash proishestvia imash ostapka 200 -- 300 leva
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За ляб нема, а откаде за бензин?
24
2
 
6
 
! Отговори
ПРАЗНИЧНО преди 13 години
Иху-у-у, само ГЕРБ!Само ГЕРБ!Браво бате Бойко, разбий ги мръсните комунисти, браво!Иху-у-у!!!
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами нямат застрахователна култура защото застрахователите в лайнадия са МУТРИТЕ И МАФИЯТА! тия компании работят по най- мошеническия начин на света! не може на всеки ъгъл офис за застраховки със по 40 човека персонал и да им плащат заплати от хората които си правят застраховки! Марти, ти в Швейцария виждал ли си офиси на застрахователи на всеки ъгъл? в цял свят застраховките се оправят онлайн, което спестява ужасно много пари за некадърни чалгаджийки работещи в тях! който иска да им плаща!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dokato balgarite lazat darzavata i sebe si taka 6te e haos do pobarkvane o6te godini
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsicki tapi policai karat bez vinetki,bez kolani govoriat po gsm-az sam kolega,zgan mrusna
20
3
 
36
 
! Отговори
Жо преди 13 години
ЗАСТРАХОВАТЕЛЯТ е човек, който има две основни задачи в работата: Първо- да те убеди, че трябва да се застраховаш точно при него, в неговата застрахователна компания. Второ- при настъпване на засрахователно събитие, да "извади вода от девет кладенеца" за да не плати застраховката.
19
1
 
5
 
! Отговори
miro преди 13 години
моят случай беше такъв и от фонда ми платиха много добре