Съдия от Търново сгащен с 6 бона подкуп, искал си 25

Трябвало да отсъди "правилно" в полза на обвиняемия
Обновена: 21 окт 2010 07:30 | 21 окт 2010 07:30,
113
Съдия от Търново сгащен с 6 бона подкуп, искал си 25
Снимка: МВР

Славчо Петков, съдия от Окръжен съд Велико Търново, е задържан с подкуп от 6 000 лева, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той е задържан в автомобил пред блок във великотърновския квартал "Картала", докато получавал сумата от обвиняем за кражба.

Първоначалната договорка между двамата била за 25 000 лева.

Срещу договорената сума, съдията е трябвало да реши делото "правилно" в полза на обвиняемия.

"Клиентът" обаче се явил на срещата им само с 6 000 лева, като обяснил, че само толкова могъл да събере.

"Благодаря на гражданина, който ни сигнализира за корупционната схема. Истински се надявам, че независимата съдебна система ще продължи да се реформира", коментира Цветанов.

Сигналът за подкупния съдия е постъпил в началото на седмицата в ГДБОП.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев е доволен, че "въпреки страха у българските граждани се възвръща чувството за желание да се накажат лошите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-корумпираната съдебна система на планетата е за съжаление нашата. Никъде по света няма оправдателни присъди за убииства, пример случая с българския студент убит от 2 българи в Франция и оправдателни присъди след 2 год. влачене на делото. Висш френси магистрат по тоя повод каза: Няма полиция в света, която да събере годни доказателства за БГ съд. Е кво да говорим повече-БГ съда е сбирщина от престъпници, оправдаващи други престъпници.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Абе *** комунистически..."Слушай *** ... неясно какъв! Като го осъдят "съдията" тогава се пени! До тука след много пушилка са пуснати почти всички задържани при предишните арести. Маргините ги пуснаха, Доган го оправдаха, ако не се намери златото, държавата (НИЕ) ще трябва да плаща 15млн на "леярите".За това ти говоря!Така, че ако все още се чувстваш разстроен - оплачи се на активният си приятел, той може да те утеши!
65
3
 
11
 
! Отговори
Простотия... преди 13 години
Абе само нашия съд ли не вижда и не разбира как работи изобщо съдът в България... Нищо ново и необичайно не е станало! Най-богатите хора са съдиите и адвокатите!
64
2
 
11
 
! Отговори
Мимето преди 13 години
Защо масово, като ни спре КАТ сме готови да дадем 5 кинта...да има смотани правила, има *** ограничения..не може ли просто да се спазват вместо първосигнално да подаваме пари...малко се отклоних де, от темата..но искам да кажа, че всички подхранваме под някаква форма корупцията, кой с кокошки, кой с хиляди левове, кой с квото може!!!
63
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти кажа за туй мрънкане съдиите са си 100% прави и ще ти кажа защо! Защото работата на полицията е да разкрива престъпления и да събира доказателства! Ако има корумпирани съдии (а то има) нека се докаже това, а не да се пускат обиди за съдебната система в медиите, които няма как да доведат до нищо добро, най- малкото няма как въз основа на тях да влезе някой съдия в панделата...
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега нали знаете кво ще стане ? Той само е щял да стои до колата си и обвиняемия без да иска само ще изтърве плика до краката му! Накрая ще е пуснат срещту 1000 лева поради липса на доказателства СМЕШНА БЪЛГАРИЯ СЪС СМЕШНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!!
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Били бедни, пък дават рушвети и после реват! Дават, после реват, защо им били взели рушветя! А в здравеопазването се дават рушвети дори и лекарят нищо да не си е поискал, под формата на подаръци, прасета, мезета, вина, вълчи туршии...
60
2
 
23
 
! Отговори
до 50 преди 13 години
Ами така трябва да бъде, но виж че като ги нападнат ЦЦ или ББ и почват да мрънкат и да пищят че изпълнителната власт се меси в съдебната! 90 % от съдиите са *** и трябва просто да бъдат изритани и заменени... само дето те си имат "несменяемост" и никой в тая държава не може да ги пипне.. Според мен за случаи на корупция за хора като съдии, полицаи и политици наказанията трябва да са петкратни..
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Славчо Петков - ПРЕМИЕР!!!!!
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Славчо Петков, съдия от Окръжен съд Велико Търново, е задържан с подкуп от 6 000 лева, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов."А аз чаках новина задържани престъпници участвали в обира на за 340кг злато! И че златото е вече в трезора на БНБ.А съдията като влезе в затвора, тогава пускайте новината. Че настъпи инфлация на новините за арести.
57
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво на съдията,човека готов за редиците на ГЕРБ,а защо не и за парламента
56
1
 
3
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
към авторите -вие такива случаи за *новини* ли ги имате
55
1
 
27
 
! Отговори
Мимето преди 13 години
много лаете всички против корупцията...не че я защитавам...обаче..като отидете на лекар бутате по 5 лева, като отидете да раждате вие или жените ви...пак искате да бутате..като водите невъзпитаните си деца на училище..пак искате да черпите..и така до безкрай...за всяко нещо...независимо дали ви искат или не всеки гледа да бутне.... всички по някакъв начин стимулират корупцията и после вият като магарета...
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що за въпрос? Все едно да питаш тоя взел рущветя, като после ще му го вземат????
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много си черноглед, не е баш тъй....ми дай пък нищо да не правим?!
52
2
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Новината вече не играе същата роля като в близкото минало народа взе да изтрезнява, че само с новина не може да се нахрани.
51
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 13 години
СЛЕД СОФИЙСКИТЕ-ТЪРНОВСКИТЕ СА НАЙ-АЛЧНИ И АРОГАНТНИ
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази съдебна система вони от дълги години и никой не се заема с нея. Подхода трябва да бъде като към ***!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не питаш кой е корумпирания съдия, ами кой бил подал сигнала?! Ти да не си роднина на корумпираната *** и да се гласиш за вендета нещо, а?
48
1
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 13 години
Как няма да ги знаеш, като ги правиш тия комунистически номерца?! Да не сме от вчера, от 09.09.1944г. сме, нал тъй????