Оплитане: Сега пък двамата от Галерия опитали да газят жена?

Цветан Цветанов: Ще има досъдебно производство
Обновена: 26 окт 2010 13:27 | 26 окт 2010 13:18,
561
Оплитане: Сега пък двамата от Галерия опитали да газят жена?
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов е категоричен: не са задържани журналисти за това, че са снимали вилата му в село Шума. 

Ставало въпрос за инцидент, при който двамата журналисти били попитани от една жена какво правят. Според показанията на жената журналистическият екип тръгнал с колата си срещу нея, след което спрели на сантиметри.

Собственикът на колата се е оказал криминално проявено лице, твърди вицепремиерът.

Ще има досъдебно производство за опит за прегазване на една жена, която се е обадила на тел. 112. Колегите са реагирали, отишли са, свалили са свидетелските показания, има очевидци на инцидента, след това са намерени лицата, които са го предизвикали, свалени са обясненията им и са пуснати, посочи Цветанов.

Имотът е сниман многократно от журналисти, така че няма абсолютно никаква пречка, добави Цветанов.

По-рано във вторник пред агенция БГНЕС главният редактор на вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова съобщи, че журналистът Добромир Добрев и шофьор, работещ в изданието, са били задържани и разпитвани в продължение на час и половина в Областната дирекция на полицията в София. 

Според Патрашкова, Добрев е бил задържан заради репортаж, който той направил в с. Шума. 

Там, по думите на Патрашкова, вътрешният министър Цветан Цветанов имал луксозна вила.

Часове след завръщането на репортерския екип в редакцията на в. "Галерия" се появили трима цивилни и настояли Добрев и шофьорът да се явят за разпит в Областната дирекция на полицията в София. 

Там, разказва Патрашкова, двамата били разпитвани кой ги е изпратил в селото, дали целта на репортажа са били имотите на Цветанов и т.н. 

Още по темата

Добрев и колегата му били накарани да подпишат декларация, че няма да нарушават обществения ред, въпреки че те "просто били разговаряли с хората от с. Шума, не били влизали в чужда собственост и по никакъв начин не били нарушавали законите".

Рано сутринта във вторник от партията на Яне Янев изпратиха съобщение до медиите: „Политическият съвет и народните представители от РЗС остро възразяват срещу безпрецедентната злоупотреба със служебно положение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е разпоредил полицейска акция срещу български журналисти“.

Журналистическият екип е бил в село Шума в понеделник по обяд, а само няколко часа по-късно светкавично е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В сградата на областната дирекция на МВР повече от 2 часа журналистът Добромир Добрев е бил подложен на кръстосан разпит, чиято основна цел е била да се разбере кой го е изпратил в село Шума, дали целта на командировката е била да разследва имотите на Цветанов и прочие, информират от пресцентъра на РЗС. 

Партия РЗС разполагала с информация, че министърът на вътрешните работи следи незаконно чрез СРС-та и автомобили за проследяване политици и разследващи журналисти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
518
0
 
0
 
! Отговори
boginia преди 13 години
И какво? Патрашковци отишли да се правят на детективи пред къщата на Цветанов...хаха:) Гениално! Тоя Добрев да се сърди на лесбо шевката му дето го е пратила за зелен хайвер. Какви са тея журналисти с поведение и визия на мутри? Алексей Петров ли им провежда интервютата за работа, или това са упадачни кадри от службите, които са дисциплинарно уволнени и после назначени във в. Галерия? Не стават за агенти, ама не стават и за журналисти явно. Какво ще ги правите тея момчета Патрашкова?
517
0
 
2
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
В случай, че се установи необоснованост на задържането на журналистическия екип и престараване от страна на "Органите", ще поеме ли министърът отговорността за некадърността или угодничеството на подчинените си или ще ги хвърли на вълците? Може би трябва да се промени и законодателството. Когато някой осъди държавата в Страсбург, обезщетението да се заплаща от държавата солидарно с виновното /виновните/ длъжностно /и/ лице /а/. Така всеки ще се замисли преди да извърши незаконни действия.
516
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"една жена", тази една жена има ли си име, къде е тя да коментира. Нещо намирисва ... Тия ченгета си правят, каквото си искат, ако им търсиш отговорност винаги ще си измислят причина за действията им.Цветан Цветанов, ако е наистина невинен както твърди, нека се откаже от имунитета си и да се проведе пълно разследване.
515
0
 
1
 
! Отговори
NVM преди 13 години
така всеки има право да си снима каквото иска и колкото си иска или аз ако снимам някоя кола защото ми харесва примерно как са я нарисували и да ме преберат защото ще я взривя. не мислиш ли че това в по голяма сила се отнасяше за времената когато комунизма бродеше по нашата мила родина? От друга гледна точка има по конституция право на словото. те не са нахлули в имота нали щели да блъснат бабичка на пътя? а аз като пресичам всеки ден и поне 20 пъти на ден се измъквам на косъм от *** защо пол
514
1
 
4
 
! Отговори
камен преди 13 години
Защо арестуват човек снимал къщата на кромида Цветанов без разрешение,а не арестуват всички снимали от хеликоптери и през огради къщи на хора който също не са дали разрешението си дори напротив потъпкват се гражданските права на едни, а за други особенно от Герб ли си има други закони. Защо снимайки толкова в Бояна така и не снимаха Бойковия сарай и защо не му търсят сметка на него как е построил къщата,с какви средства и как, кога и от каква дейност са спечелени тези средства, всички документи наред ли са и тнт. Е то и в комунизма нямаше такова деление на наши и ваши
513
0
 
5
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ПЕДАЛЧЕТАТА ГЕРБСКИ УШ 100-ТЕ МИЛИОНА СА ЗА ДРУГАТА ГОДИНА,НО ОЩЕ ОТ СЕГА СТЕ ТУК ДА КРЕПИТЕ ПАДНАЛОТО ГЕРБСКО ДЪРВО.АЗ ЗНАМ ОТ КЪДЕ ИМАТ ПАРИ ДА ВИ ПЛАЩАТ ЗА СТИХЧЕТАТА.ВЗЕЛИ СА ОТ РЕЗЕРВА 4,3 МИЛИАРДА,ОТ РЕЗЕРВА НА НЗОК 1,2 МИЛИАРДА,ОТ ЗАБАВЕНИТЕ И НЕПЛАТЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА 2 МИЛИАРДА ЛЕВА.ДОТУК 7,5 МИЛИАРДА,А ТИКВАТА ВИКАШЕ ПО БСП-ТО ЧЕ КРАЛО,А ТОИ КРАДЕ ОТ ПАРИТЕ ОСТАВЕНИ ОТ ТЯХ ПО 500 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ ДО СЕГА.НО И С ТЕЗИ ПАРИ НЕЩЕ ОДЪРЖИТЕ ВЛАСТА ГЕРБСКИ ФИЛМАДЖИИ.КРАЯТ ВИ НАБЛИЖАВА
512
3
 
0
 
! Отговори
тото преди 13 години
Дай да не минаваме на лични обиди, ако не можеш да кажеш нещо умно, тури един минус и толкова. Министри и президенти са най охраняваните личности във всяка държава. Тия двамцата, при един по-кофти сценарий, може да са отишли да търсят слаби места по сградата. Просто и ясно. Полицията е длъжна да ги провери. Аз ако дойда да снимам у вас, без да ме знаеш и познаваш, няма ли да викнеш куките? Или ти си по-важен/на от един министър?
511
0
 
1
 
! Отговори
NVM преди 13 години
къде на запад че ми стана интересно товята не много тиха лудост до къде ще стигне?
510
3
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Ако това се беше случило на запад, да не казвам и на изток, тия двамата щяха да ги попилеят от разследване чий го дървят там. Или когато става дума за вилите и хотелите на господата бивши министри, митничари, кметове, те са секретен обект и никой не знае за тях? А тия даже и били от галерия, с кола без отличителни знаци.. направо са си плачели за прибиране. Ако Патрашкова си беше направила труда да пита може или не, тогава да беше мрънкала при отказ.
509
5
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
С пълно право са ги прибрали тия лешояди... Къде бяха когато се строяха къщичките край Ивайловград? След като снимат вилата на най-успешния досега министър на вътрешните работи, да се радват че не са ги гръмнали на място. След като полицията може да прибере една луда и известна Бианка, защо да не прибере и двама които се навъртат около министъра? А и най малкото е било за да се види за кого правят снимките. И стига лаяхте, нищо ненормално не е станало!
508
1
 
4
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ЖУРНАЛИСЧЕТА ***,ВИЕ НОСИТЕ ЕДНАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ,ЧРЕЗ ВАШЕТО ИЗКУСТВЕННО ПОДЪРЖАНЕ НА ТОЗИ *** БОРИСОВ И *** МУ.И ВСИЧКИ НЕЗГОДИ И НЕПРАВДИ СЕГА,ЩЕ ИЗРИГНАТ ВЪРХУ ВАС УТРЕ.С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ВСИЧКИ СТЕ СМЕШНИ ЛАПОПИШКОВЦИ ГЕРБСКИ.И КОГАТО УТРЕ ДОИДЕ НОВАТА ВЛАСТ ЩЕ СИ СПОМНИ СТАРИТЕ ВИ ЛАИНА ИЗСИПАНИ ВЪРХУ ТЯХ И ЩЕ ВИ СМАЧКА ТОТАЛНО.И НИКОИ ЗАПОМНЕТЕ НИКОИ НЯМА ДА ЗАСТАНЕ ЗАД ВАС,ЗАЩОТО КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА ВИЕ СЕ ГЪЗЕХТЕ НА БОКО ***
507
3
 
0
 
! Отговори
NVM преди 13 години
стига слага ";" тва да не ти е C :P
506
0
 
5
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Скъпи приятелю повечето журналисти в нашата мила родина са на принципа :"Аз ще съм с таз(партия) ,която е на власт.".Точно поради тази причина в България НЯМА ИЛИ СА РЯДКО НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ.
505
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тези ''журналисти'' които мачкат хората, а не ги интерв#ират ?Много странно....какво точно са правили в близост до имота на Цветанов и защо са побягнали.........и защо не били в служебна кола ?
504
1
 
3
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ЗА *** ***-МАСМЕДИИ,НАИ-ГОЛЕМИЕ *** НА ГЕРБСКИТЕ *** СА: ЦВЕТАНКА РИЗОВА-НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ. ;НА ЧЕТИРИ ОЧИ; , БОИКО ВАСИЛЕВ-КАНАЛ ЕДНО. ;ПАНОРАМА; , ДИЯНА НАИДЕНОВА-БТВ. ;НЕКА ГОВОРЯТ; КАТО ВОДЕЩИЯ НА СЪЩОТО ПРЕДАВАНЕ РОСЕН ДИМИТРОВ,ЗА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ РЯЗКО СИ НАПЪХА ЕЗИКА В *** НА ГЕРБ.ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА СЛАВИ ТРИФОНОВ ГО ИЗХВАРЛИ ОТ ШОУТО СИ. СВЕТЛА ПЕТРОВА-БТВ , ;СЕИЗМОГРАФ; ,КАТО ОТ СКОРО ПРЕДАВАНЕТО И СТАВА ПО ОБЕКТИВНО. АКО ;ДНЕС; СЕ ИМА ЗА НЕЗАВИСИМА МЕДИЯ,ЩЕ СЕ ЧЕТА И УТРЕ.
503
1
 
3
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ПРАВ СИ ТУК УМНИТЕ КОМЕНТАРИ БИВАТ ИЗТРИВАНИ МИГНОВЕННО,ПОД УМНИ РАЗБИРАИТЕ РЕАЛНИТЕ НЕЩА,[лаина],СТАВАЩИ В БЪЛГАРИЯ СЕГА.ГЕРБ РАЗЧИТА НА *** БЪЛГАРИ,КОИТО СА 80% ОТ БГ.ЗА ДА ПОДЪРЖА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ,НО И ТЕ ВЗЕХА ДА ПРОГЛЕЖДАТ.ЦЕЦКО,КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧЕТЕ НА ИЗБОРИТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 40-СЕТ МАНДАТА,АКО ПЪК ГРЕША БЪЛГАРИНА СИ ЗАСЛУЖАВА УЧЪСТА НА РОБ ДОРДЕ Е ЖИВ.ЦЕЦИ ДОРИ *** ОТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ЛУМПЕНИИЗИРАНИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МЕДИИ НЯМА ДА СПРАТ ПОЛИТИЧЕСКОТО ТИ ЛИКВИДИРАНЕ.
502
1
 
6
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Вчера гледах по телевизията въпросната жена.Трябва да ви кажа,че и в двете телевизии които я дадоха тя казваше наизустено едно и също.Значи някой я е инструктирал какво да каже.Другото което видях в репортажите беше въпросната къща.Пред даначните е обявена за 100 кв.м а ясно се вижда че е на два и половина етажа.Егати мошеника,егати наглеца,егати мутрата.
501
1
 
5
 
! Отговори
нло преди 13 години
ДАЛИ ЛИЦЕТО КОЕТО СА ЩЕЛИ ДАПРЕГАЗЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ Е СЛУЖИТЕЛКА В СДВР-МВР ТЕХНИЧЕСКА СЛУЖБА И НЕ Е ИЗПОЛЗВАНА ЗА ПОТАВЕНО ЛИЦЕ И Е С ИНИЦИАЛИ СЛ.ВЛ.СИМ РОДОМ ОТ ШУМА.ЗА КОЯТО ВЪВ ВЪТРЕШЕН ОТДЕЛ ИМА ЦЯЛ РОМАН ЗА КОРУПЦИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ. НО ИМА ЧАДЪР И Я ИЗПОЛЗВАТ ЗА ТОЯ РОД ДЕЙНОСТ-КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛ.ЗАЩО ЦВЕТАНОВ НЕ КАЖЕ ОТКОГА КОРУМПИРАНИТЕ СЛОЖИТЕЛИ ГИ ОБЕЩЕТЯВАТ ПО НЕОБХОДИМОСТ ОТ МВР-ТИЛ С ПО-ГОЛЕМИ ЖИЛИЩА ПО ВРЕМЕНА КРИЗА В МВР.
500
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Оляхте се, ама здраво ... Обаче ще е така, докато има и такива граждани които виждат с очите си, че е черно и убедено твърдят, че всъщност е бяло. Шизофренията изглежда се разпространява бързо и е заразна, особено в такава медийна среда ... Така ли разчитате да управлявате, активни мероприятия, дезинформация, въвеждане в заблуждение ...?!
499
0
 
4
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Красиво говориш,но лошо лъжеш.