Ченге от ДАНС търгувало със секретна информация

Две операции късно в сряда: "Къртиците" и "Пластиките"
Обновена: 18 ное 2010 03:56 | 17 ное 2010 22:45,
85
Ченге от ДАНС търгувало със секретна информация
Снимка: Булфото

При операция „Къртиците” в сряда вечерта в столичния квартал „Хаджи Димитър” са задържани двама души, които са подкупвали служители на МВР, с цел да им бъде предоставена класифицирана информация.

Акцията е по съвместна разработка на ГДБОП, ДАНС, сектор „Вътрешна сигурност” и е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред агенция Фокус министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Единият задържан е служител на дирекция „Миграция” в МВР (бивш служител на ГДБОП), който е предавал на длъжностно лице от МВР сумата от 500 щатски долара за получена информация. Задържан е и негов съучастник- действащ служител на ДАНС, уточни министърът на вътрешните работи.

Дейността на двамата служители е била наблюдавана през последните три месеца. 

Арестуваните са събирали оперативна информация и данни за дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с фалшиви кредитни карти, фалшиви пари, подготовка на компютърни заготовки, чрез подкупване на служители на МВР.

В сряда вечерта в Старозагорско започна и специализираната полицейска операция „Пластиките”, насочена срещу незаконното теглене на пари от банкомати. 

Задържани са петима души. Иззети са компютърни конфигурации, скенери и лаптопи, обясни министър Цветанов пред агенция „Фокус“.

Проверени са 11 адреса, основно в Казанлък и Гурково.

Групата е действала в България и зад граница. 

Организаторите са пътували в чужбина и са заснемали банкомати и банкови карти. 

След това в България са се подготвяли заготовки и са се правели фалшиви карти, с които наемани "работници" са пътували зад граница и са теглили суми, които са превеждали по банков път бързо в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоз балон се спука, бе смехuрко...............една лъжа повторена 1000 пъти става досадна........Янето по спешност се ожени, защото го засърбя халката след поредната му глупост :) друг е въпросът че булката ще я оре тракторът :)
20
4
 
22
 
! Отговори
Смях преди 13 години
До 13/14/15Лошо МАВРИКОВ ЛОШО !!! Този червен сайт май ще се окаже, че е на ТИКВА и Ко !!!А нещо да напишете във защита на Цвъки ???....Нали имате ПАРТИЙНО поръчение със всички сили да защитавате ИМОТЧЕТАТА МУ :)
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е ДАНС - роднина, мутра, милиционер, роднина, мутра, милиционер.Да ви напомня за една некадърна партийка пак с 4 букви ?!?
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак *** работа.Абе оставете хората да работят.Нали парите ги внасят в България да се харчат а не ги изнасят като политиците да си купуват острови и имоти на други континенти.Който внася да не се закача,закачйте тея дето точат на баба Радка и на дядо Манол от картите.
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
17 - или да си *** като Цецо Тапиро
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да те назначат в ДАНС трябва да отговаряш на едно от следните две условия:1.Да си роднина на Боко Тиквата2.Да си от родата на Цвети Винетката
15
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво стана бе, Цвъ Цвъ - нещо да кажеш. Аман от самохвални и некадърни гербери. Вече направо се уляха.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ти стана карикатура в тоя червен сайт....плюй си в леглото да не се сецнеш...
13
3
 
23
 
! Отговори
za 11 преди 13 години
Като всички *** си нахален......
12
2
 
21
 
! Отговори
za 9 преди 13 години
Смешен плач.......... пис of
11
2
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe ne ti trqbva mnogo za da nau4i6 za dadena samoli4nost idi v Mtel ili Globul i 6te ti dadat vsi4kite li4ni danni za dadeno lice na men dori li4na karta ne mi poiskaxa i mi kazaxa kade jiveq EGN i vsi4ko ostanalo
10
5
 
21
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Не заслужаваш отговор....Както и всички ГЕРБолетки тъй като при вас всичко опира на лични нападки и обиди ! Когато нямате аргументи срещу опонента,нападате във ТИПИЧЕН СТИЛ със ХАМАЛОКАРУЦАРСКИ псувни и обиди :) Ако не съм написал нещо ВЯРНО за Б.Б и Ц.Ц обори ме :) Определено ще ти е трудно....По лесно е да обиждаш без да мислиш такъв е 90% от електората на ГЕРБ....За тях има само една истина (лъжа) изречена от Б.Б или Цвъки :)
9
6
 
23
 
! Отговори
мемет преди 13 години
Ти самия си ТЪПОТИЯ,а ся оди се смей у леглото
8
12
 
29
 
! Отговори
Смях преди 13 години
До 8Кое е ТЪПОТИЯ ?? Може би бъркам за Цвъки и Тиквата ?? Двамата са толкова яко ***, че направо не е истина ! Ако за теб е нормално ДВАМА ТИКВЕНИЦИ да управляват толкова безхаберно и цинично България аз не го приемам и предполагам не само аз така мисля....Не може един "министър" бивш папкаджия да се явява ГОВОРИТЕЛ на МВР.. Не може без съд и присъда да обвинява..Не може да е затънал във лай.ата и да се изживява за морален съдник...Покажи ми един ЧЕСТЕН полицай със 20 годишен стаж който да има натрупани над ЕДИН МИЛИОН....Тези пари не се ТРУПАТ от ЕДНАТА ЗАПЛАТА !!!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много тъпо,май си единствен в състояние да се засмее над такава тъпотия.Не че двамата,описани от теб,са суперинтелигентни,но в сравнение с теб са.
6
18
 
30
 
! Отговори
Смях преди 13 години
При операция Къртиците в сряда вечерта в столичния квартал Хаджи Димитър са задържани двама души, Б.Б и Ц.Ц който през последните години са злоупотребявали със служебна информация и са осведомявали заинтересованите си ПРИЯТЕЛИ за готвените операции !!! ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАГЛАВИЕТО....Ще изчакаме още малко за да се случи :)Макар, че Цецо Апартаменто колкото си е простичък може да изпревари събитията и да се самоарестува :))))))
5
0
 
25
 
! Отговори
хе-хе преди 13 години
че те не са спирали
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как, кой и по какви критерии се назначава в ДАНС ? Има ли конкурси -НЕ. ШУРОБАДЖАНАЩИНА ДО ПОЛУДА ! После ама те са подкупни. Е какви да са. Не са там заради вътрешната си мотивация и образование а заради далаверата. Тоя от ДАНС са му направили строго секретно проучване, а той търгаш. ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА ЩЕ СЪСИПЕ ТАЯ СТРАНА !
3
1
 
21
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Значи не са те....хванали и аз така си ....помислих.Купувам на...килогам;носикаквото... имаш,в Кривунделово.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩО НЕ СЕ СЕТИ ПО РАНО,ПА И ДА МИ СЕ БЕШЕ ОБАДИЛ