Разбиха канал за нелегални емигранти през България

Задържани са и четиримата тартори на бандата
Обновена: 1 дек 2010 09:10 | 1 дек 2010 08:31,
16
Разбиха канал за нелегални емигранти през България
Снимка: БГНЕС

Служители на „Гранична полиция” разкриха международен канал за нелегални емигранти през България, съобщиха от МВР. Задържани са четиримата организатори –един турски и трима български граждани.

Хванати са осем нелегални емигранти и четирима каналджии – турски и трима български граждани.


Установено е, че турският каналджия М.У. /49 г./, набирал желаещите в Турция, предимно граждани на Иран и Ирак. Той организирал превеждането им през турско-българската граница от други помагачи, а сам чакал преминалите на българска територия.

Организирал транспортирането им до квартири в страната, където нелегалните емигранти изчаквали да им бъдат набавени фалшиви български документи за самоличност. С тях те правели опити да напуснат България към страни от Западна Европа.

На 28 ноември гранични полицаи от ГПУ-Генерал Тошево спрели за проверка микробус, управляван от 40 – годишния Б. Х. от Добрич.

В него пътували четирима - две жени и двама мъже, които представили български лични карти. Петимата са отведени за проверка. Извършената експертна справка показала, че личните карти са фалшиви, а от разговора с четиримата пътници станало ясно, че са от Иран и Ирак. Освен шофьора, е задържан и другият организатор в Североизточна България, 55-годишния Х. С. от Добрич.

Във вторник е получена информация, че нова група е преминала българо-турската граница и е била настанена в апартамент в Димитровград. В жилището са задържани четирима мъже. Мъжете са на възраст от 16 до 35 години, без документи за самоличност. Граничните полицаи са закопчалии и другите организатори - турския гражданин М. У. и М. Р., 52-годишен от Шумен.


Установено е, че за да бъдат преведени чужденците от Турция през България до други страни от ЕС заедно с набавянето на фалшиви български документи те са заплащали на каналджиите по 3000 евро на човек. На четиримата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: канал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оправи си българския с кирилица, срамота
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 12 - не знам кой трябва да си оправи българския, но няма значение в град страна или село се местиш. ВСИЧКО Е МИГРАЦИЯ. Емигрант е всеки НАПУСНАЛ дадено място, а ИМИГРАНТ е същия този в новото място, т.е гражданите на Ирак или Иран са емигранти от страните си и Имигранти за България
11
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕРВЕЙ преди 13 години
СЛЕДИЛИ ГИ НАБЛЮДАВАЛИ А КОЙ ИМ ПРАВИ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА САМОЛИЧНОСТ ИЛИ ПАК ОТ МВР РАБОТЯТ ПОД ПРЕКРИТИЕ.ИМАТ АПАРАТУРА И ВСЕ ТЕХНИТЕ СИ ЛОВЯТ ОТ ДАНС-ГДБОП-ВЪТРЕШЕН ОТДЕЛ.АМАН ОТ КЪРТИЦИ.ЕДНА СЕЛСКА *** НА ЦВЕТАНОВ ОТ С ШУМА-ГОДЕЧ РАБОТИ В СДВР И СЕ ЗОВЕ СЛАДУНКА ВЛАДИМИРОВА СИМЕОНОВА С ПСИХО -ОТКЛОНЕНИЯ ЖК.ЛЮЛИН БЛ.618 ВХ.Г ЕТ.2 АП.55 .ЗА КОРУПЦИЯ МВР ТИЛ ДВУСТАЕНН ПО НЕОБХОДИМОСТ КЕДЕ Е ЦВЕТАНОВ НАЛИ СЕ БООРИ С КОРУПЦИЯТА.
10
2
 
0
 
! Отговори
. преди 13 години
Emigrant e koito se mesti ot selo v grad i graad v grad. Imigrant e koito se mesti v dryga darjava. Opravete si malko balgarskiq, sramota!
9
0
 
2
 
! Отговори
нанси преди 13 години
аршльох от къде знаеш че мястото му/и/ е из пуфовете ,дане би ти да си в някое фкк и да си виждал анонимен .заради такива като теб на човек му се отщява да чете коментарите
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:). За да ти е ясно. Аз не пътувам нелегално. Живея и работя в чужбина, работата ми е престижна и добре платена. Има избор и възможности, които ми бяха осигурено от родителите ми. Те работеха нелагално, благодарение на това плучих добро образование и възможността да избирам. Но НЕ всички имат този късмет
7
0
 
4
 
! Отговори
dedo преди 13 години
А това стана възможно, след като сами си разминирахме границите, особено с Турция! Каква грешка!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябваше да се напънем извънредно за Шенген за да се сетят за нелегалния трафик на хора и фалшифицирането на български документи.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко е как хората, са настроени толкова негативно, към всички по-различни от тях и към всички в по-тежко финансово положение. За да не се появят неясноти и неразбирателства ( българка съм, християнка). Та искам да ви попитам, знаете ли как ние, българите, пътуваме нелегално за чужбина, и се бориме за по-добър живот???????? Знаете ли какво е отношението към нас в чужбина? Мислех си, че този опит ни е направил по-толерантни и по-склони да разберем......!Не съдете другите, вгледайте се в себе си
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не виждам ЖАЛКИТЕ коментари на платените ***(турски)драскачи
3
0
 
7
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Как пък толкова години вече /21 / през България не премина нещо хубаво и стойностно ----- Вярно е, че сме ВАЖЕН КРЪСТОПЪТ , но още по-важно е за какво и на кого ---- И изглежда няма значение какъв кръстопът сме, има значение да бъдем *потупвани по рамото*
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А УЖ е много хубаво в ***(мисулманските) държавици ХА ХА ХА
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Акционерно дружество " Български съд " ще се намеси и невинните каналджии ще бъдат освободени незабавно! Ние от благодарност към хуманната им проява ще гласуваме и 14-та заплата за Коледа. Да са ни живи и здрави съдиите, защото кой тогава ще усвоява средствата в тази "***" държава??