Майката от убийството: Децата пиха, защото кашляха!

Социалните служби умуват къде да настанят останалите деца
Обновена: 14 дек 2010 14:43 | 13 дек 2010 12:08,
212
Майката от убийството: Децата пиха, защото кашляха!
Снимка: Булфото

45-годишният баща, който най-вероятно е убил 8-годишното си дете с тъп предмет при трагедията в село Торос, община Луковит, е задържан, съобщиха от МВР.

Държавната агенция за закрила на детето вече е започнала проверка по случая.

Експертите ще проверяват дали в Дирекция "Социално подпомагане" – Луковит, са получавани сигнали за случващото се в семейството и ако са имали информация, дали са отворили случай за работа с деца в риск.

Майката вече е разпитана от социалните. По нейните думи на 8-годишната близначка на убитото дете е било дадено да пие греяна ракия, защото е имала лека настинка и кашлица.

Вследствие на това дрегерът показал 1,6 промила алкохол.

По-малките деца от семейството не са изследвани за наличие на алкохол. На бащата е взета кръвна проба в болницата.

"Ще бъдат проведени разговори и с бабата на децата и след преценка на общината и на родителския капацитет ще бъдат предприети необходимите мерки спрямо закона. Майката е била изчакана да изтрезнее, тъй като е била опиянена", съобщи директорът на "Социално подпомагане" в Луковит Иван Братулев.

Още по темата

"Ще направя всичко възможно да не настаняваме децата в институция, защото това е крайната мярка. Ще гледаме децата да бъдат отглеждани в семейна среда", добави той.

Служители на дирекцията вече са посещавали дома на семейството, за да проведат анкета. Семейството получава целева помощ за отопление, детски надбавки в размер на 210 лв. и 193 лв. за социални помощи съгласно Закона за социално подпомагане.

Бащата е регистриран в бюрото по труда, подписва се всеки месец и отработва 14 дни от месеца с работа в кметството.

Когато социалните са посетили дома, майката предварително изчистила, подредила, купила храна и служителите си тръгнали, без да предприемат нещо конкретно.

Единственото, което направили, било да предупредят устно родителите, че при проблем ще им спрат помощите.

Кметът на луковитското село Торос Петко Петков потвърди, че в семейството на убитата 8-годишна Нина редовно се е употребявал алкохол, а за децата не са се полагали необходимите родителски грижи.

"Разговарял съм с родителите, но особено майката винаги е била доста почерпена. Веднъж видях едно от двете близначета да се катери по контейнерите. Прецених, че е опасно, защото капакът може да го удари и убие, и казах на майката да го прибере.

Тя ми отговори най-брутално, че ще си роди друго. Това трезвен човек не може да го каже. По-добре било да й купя една двулитрова бира и едно петроханче, вместо да я занимавам с тези глупости", разказа пред bTV Петко Петков.

До трагедията се стигнало, след като 45-годишният мъж и 38-годишната му съпруга решили да се сгреят с греяна ракия и поканили на масата и четирите си деца – две близначки на 8 години, едно дете на 5 години и едно на 3 години.

При възникнал след употребата на алкохол скандал една от близначките е била ударена по главата с тежък предмет, в резултат на което детето умира.

Измерване с дрегеров апарат отчело, че майката е с 2,75 промила алкохол, бащата – с 0,95 промила, а оцелялата близначка – с 1,6 промила алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: социални служби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
3
 
! Отговори
mango преди 13 години
ciganiq brat decata nqma kvo da qdat pak roditelite im gi u4at da piat
192
1
 
0
 
! Отговори
izrud преди 13 години
s tezi *** *** za nikadne ne sme eu 6tena izhvaril ot spisaka
191
1
 
1
 
! Отговори
Пуфа преди 13 години
Няма какво да се вини кмета.Учителките, които са виждали пияни децата е трябвало да алармират социалните.
190
1
 
3
 
! Отговори
читател преди 13 години
И какво ще стане с тази "майка" сега?нищо, ще продължи да произвежда нон-стоп, естествено родилното и болницата и т.н са за наша сметка.Сега е момента да се поиска стерилност за такива "майки", възпроизводството трябва да се спре.
189
1
 
2
 
! Отговори
читател преди 13 години
Кастрация и стерилизация за всички родили под 16г. и за тези които доказано не могат да се грижат да родените вече деца.В Полша със закон педофилите ги кастрират, а тези тук са много по-вредни.Не може една *** на 15 г. вече да има 2-3 деца. Този процес трябва да се спре на всяка цена.
188
1
 
2
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
коя е майката от снимкаата.....
187
1
 
2
 
! Отговори
ККК преди 13 години
Ццццццциганииииииии Братяяяяяяя!!!!!!
186
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
за тия без коментар
185
1
 
22
 
! Отговори
55 преди 13 години
Пу, само с тия *** *** ще се занимаваме... Цялата държава впрегната тях да оправя, а нас - кучета ни яли.
184
3
 
3
 
! Отговори
galia преди 13 години
ne e rabotata dali sa *** ili ne sa.to i nie bulgarite ne sme stoka ako pitate men.a kolko slu4ai ima i s bulgari deto postupvat taka s decata si...vajnoto e 4e te triabva da sa predi vsi4ko RODITELI.A te iavno ne sa takiva i za6to zaboga gi e nacvukala celi 6 deca ili 5 /za sega/ kato tia e tolkova prosta i nekadurna 4e i edno nemoje da i se poveri.tova ne sa RODITELI!!!
183
1
 
21
 
! Отговори
българка преди 13 години
*** е гнусен ***, който мисли само за себе си.българите работят, плащат заеми, данъци и тн. робуват на държавата... от толкова много стрес, напрежение, проблеми как да могат да създават деца...ракай с пръсти яж и пий и ще имаш не 1, а 5
182
1
 
1
 
! Отговори
М преди 13 години
Абсолютно съм съгласна с 188
181
1
 
7
 
! Отговори
........ преди 13 години
Боже,съвсем се изродихме !
180
5
 
3
 
! Отговори
Патрашкова с 10имота преди 13 години
Националната агенция по приходите се е заинтересувала от имотното състояние на главната редакторка на вестник "Галерия", наричан от някои орган на БМ (Българската мафия), пише в. "Торнадо". Данъчните щели да сравнят придобитите от семейството имоти, получените доходи и платените данъци. По предварителни данни Патрашкова и съпругът й Иво Димитров, верен сподвижник на водача на РЗС Яне Янев, притежавали 10 (десет) имота. Според изданието ставало дума за следните имоти.1. Апартамент в скъпарския столичен квартал "Лозенец".2. Апартамент в столичния кв. "Слатина" (в него живее дъщерята на Димитров от първия брак).3. Къща в кв. Иваняне на Банкя.4. Солидна вила с двор в тузарския курорт Слънчев бряг.5. Имот в района на Каварна.6. Имот в Обзор, за който се предполага, че е продаден на руснаци, плюс още един имот на морето.7. Апартамент в района на Орлов мост в столицата, наследен от Иво Димитров по схемата "жилище срещу гледане" от възрастна жена. Същият бил продаден, но щял да се проверява на каква цена и какви данъци са платени. (Покойната баба имала син в Англия, който май не знаел за сделките с наследствения му имот, пише "Торнадо".)8. Имоти в Габровско.9. Имоти в Севлиевско.10. Имоти в Ломско. Освен имотите на семейството от НАП щели да проверяват също и "произхода на картините и античните предмети, с които толкова се гордеят и хвалят сем. Патрашкови". В ГДБОП имали сигнали за извършване на нерегламентирана търговска дейност с фалшиви произведения на изкуството, но за това "Торнадо" заявява, че ще пише в следващите броеве.Министър Цветанов ще трябва да навърти още доста трудов стаж, за да достигне жизнения стандарт на своите опоненти от "Галерия", които така храбро го обвиняват в лош морал, коментира изданието. И припомня как неотдавна Патрашкова се прочу с това, че шантажирала банкерката Петя Славова да накара своя служител Георги Цветанов да оттегли показанията си срещу Алексей Петров в мегаделото "Октопод".
179
1
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
хаха, тоя отговор "ще си родя друго" кефи :)
178
1
 
49
 
! Отговори
huana преди 13 години
Колко е несправедливо някои хора години наред да не могат да имат дечица,да се подлагат на какви ли не процедури,а такива безотговорни и неспособни да се грижат за тях да раждат по 7.8 и да ги оставят на произвола.
177
1
 
15
 
! Отговори
анонимно преди 13 години
Тази трябва здраво да я бият , но няма да има никъкъв ефект.
176
1
 
53
 
! Отговори
Петко Петков, преди 13 години
в грешка си,кмете:"Тя ми отговори най-брутално, че ще си роди друго. Това трезвен човек не може да го каже." - напротив,това бял човек не може да го каже!
175
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, хора , хора защо ги коментирате тези ***? Тая майка изобщо какво прави в обществото нима е родила тези невинни деца макар и ромчета да ги научи на нещо или да им даде шанс да станат хора. Това нищожество не заслужава и ден да живее. Как е възможно майка да дава на собствените си деца алкохол СМЪРТ ЗА ТАЯ ***
174
2
 
53
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
Еми айде сега вкарайте закон за контрол над раждаемостта и въведете определени социални и финансови граници след 3-тото дете, защото това е нехуманно. Да родиш дете с идеята, че нямаш пари да го отгледаш и да го обречеш на такъв живот.... Къде е комисията за защита на човешките права сега... иначе винаги се обаждат за кви ли не глупости, но сега никой нищо не казва.... Това криворазбрано разбиране за социална политика ще погуби цяла Европа!