Кметът на Шумен джиткал с незаконна синя лампа

Спрели служебната му кола заради неправилно изпреварване
Обновена: 4 яну 2011 16:12 | 4 яну 2011 16:10,
128
Кметът на Шумен джиткал с незаконна синя лампа
Снимка: Булфото

Неправомерно притежавана синя лампа е открита в служебния автомобил на кмета на Шумен Красимир Костов.

Горнооряховски полицаи спрели колата – Фолксваген Туарег, в района на Велико Търново заради неправилно изпреварване на опасен участък.

Униформените се натъкнали на „буркана“ при проверката в автомобила, в който пътували кметът и още двама души, съобщава "Фокус".

Синята лампа била монтирана на таблото на автомобила, без разрешение за ползване, издадено от МВР.

Двама от пътуващите в колата – шофьорът Христо Стойчев и управителят на БКС-Шумен – Христо Николов, пък се държали провокативно и непристойно с полицаите, каза пред агенцията директорът на ОДМВР-Велико Търново, комисар Живко Коцев.

Докато уточнявали защо полицаите спрели колата, двамата изтъквали: "виждате, че има тук полицейска лампа, защо ни спирате?".

Освен това започнали да отправят заплахи за уволнение към служителите.

Това наложило и по-обстойна проверка в Районното управление в Горна Оряховица, където станало ясно, че шефът на БКС няма документи за самоличност.

Затова му е съставен акт. Шофьорът пък получил фиш за неправилното изпреварване.

"За случая е сезирана горнооряховската районна прокуратура, която ще образува преписка", допълни комисар Живко Коцев.

По думите му двамата са проявили поведение, което е абсолютно недопустимо – да се държат цинично с държавни служители, които просто си изпълняват задълженията.

Коцев уточни, че шуменският кмет се е държал нормално и поведението му не е имало нищо общо с това на неговите спътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
5
 
! Отговори
б преди 13 години
какво ме боли фара за тоя
42
2
 
3
 
! Отговори
turk преди 13 години
centara na 6umen se remontira po vremeto na kmeta na6iq grad tcifna razbiram mai gerb ne iskat da imsa po dobri ot tqh ha haaa haaaa
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
озволи си човека да коментира двойния аршин на държавната Булгаргаз към кметовете на ГЕРБ/София/ и другите и затова, учудва ме че са намерили само синя лампа можеха да намерят наркотици и оръжие, но нищо - следващия път. А останалите глезайте и мълчете това е за урок.
40
7
 
13
 
! Отговори
заподозрян преди 13 години
ОЛАФ проверява Борисов, Цветанов и Лечков коментари/424 януари 2011, 14:36София, Българияизпрати на приятелРазпечатайСпоред сигнала по тази схема са източени над 50 милиона лева от ЕС и националния бюджетЕвропейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала проверка за далавери с обществени поръчки и злоупотреби в Сливен.Проверката е по сигнал и е насочена срещу кмета Йордан Лечков и свързаните с него фирми, получили по втория начин обществени поръчки за над 50 млн. лева.Сигналите са за източване на огромно количество евро и общински пари и са подадени от управителя на Хидросистеми и общински съветник в Сливен Радостин Русев.Според документа "по тази схема се осъществява облагодетелстване и кражба на средства от Европейския съюз и националния бюджет за над 50 млн. лева. Покровители на престъпната дейност са Десислава Танева депутат от ГЕРБ, Цветан Цветанов вицепремиер и министър на вътрешните работи и Бойко Борисов премиер на Република България".В отговора си на този сигнал ОЛАФ пише:Във връзка с всички тези нарушения от страна на огромната по своя мащаб за територията на ЕС организирана престъпна група, стигаща до най-голямо ниво в Република България и нанасяща огромни финансови вреди на гражданите на ЕС и България, ви молим за съдействието за извършването на прозрачно и бързо разследване с цел недопускане на допълнителни финансови злоупотреби, евентуално физически саморазправи и убийства с цел прикриване на следите, водещи към разкриването им.Поставени сме в невъзможност да се обърнем към институциите в България, които не могат да извършат качествени проверки, поради факта, че в организираната престъпна група участват високо поставени служители и политици с имунитет.
39
2
 
10
 
! Отговори
Буркан преди 13 години
Абе тя тука играта е друга,ама както и да е.Ще гледаме сега цирк.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
gerberite zavijdat mnogo na kmeta na 6umen iskat da go mahat kato edin grajdanin na 6umen i to ot turski proizhod predpo4itam kmeta otkolkoto gerb vidqhme za godina i polovina kakvo napraviha
37
1
 
6
 
! Отговори
карфиола от ст заг преди 13 години
Посипи си главата с пепел, погледни се в огледалото и ще видиш нещо което е трудно да се опише, защото мястото му не е там а в дупката от която е изпълзяло!Като си толко остроумен и начетен напиши една книга която да се казва: "Как най-лесно можем да дразним хората в коментарите на новинарски сайт"аре сега искам да ми отговориш на немски...
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, Томпа?? Само дето Цветанов е със синя лампа, а *** с червена кофа. Има ли разлика прецени?
35
2
 
16
 
! Отговори
боби преди 13 години
Туарега е заради огромните дупки,които са превзели града.В скоро време и луноход няма да го спаси "честния" кмет от кратерите по шуменските булеварди.
34
5
 
1
 
! Отговори
Томба преди 13 години
по тиова какво си се напънал и измислил, я пак се напъни и измисли кой е тъпака.Ама лекичко с напъните,че ще вземеш да реализираш накрая нещо,ама не и мисъл,за съжаление ;).Колкото до половия акт с майчиния орган-ами заповядай,отворко
33
3
 
21
 
! Отговори
плевенчанин преди 13 години
Вижте и другите кметове на някои общини. Вижте как селянчето Зеленогорски разсипа и унищожи Плевен и го превърна от един голям индустриален град в град с огромна безработица и разсипани неработещи предприятия. Вижте го тоя селянин Зеленогорски как обиколи земното кълбо няколко пъти с парите на плевенския данъкоплатец. Тоя от цялото му кметуване не е стоял и 1/10 в Плене, а само обикаля света. Най-големият кмет-екскурзиант. Пълно безхаберие и незаинтересованост за Плевен.
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хе хе хеголем мерак герберастите пак да съчинят простотия...що така бе, теменуги? пак ли ви разцъфнаха дъттата?
31
4
 
16
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
'По думите му двамата са проявили поведение, което е абсолютно недопустимо да се държат цинично с държавни служители, които просто си изпълняват задълженията' Ами и *** така се държат ама нищо....
30
5
 
7
 
! Отговори
;-) преди 13 години
А само преди две години Борисов и Първанов спореха кой повече е ползвал синя лампа. Излиза че кмет няма право на синя лампа.
29
2
 
1
 
! Отговори
куку преди 13 години
до: 15 мани го, не виждаш ли колко много време му е отнело да го измисли и още повече време за да го напише :)
28
15
 
1
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
As Kraimir Kostof Mi e pirsunalin priatel+aver i as mi e protivno da 4ita tapashkiat i lompiniziran metot i stil f koito tuk sa shari bisutguvorno protif Krasi...Piiva from TIME TO TIME uba4i s miarka i si znae prikaszkata.....Kmeta ni mi e simpati4in ,uba4e e idin dustoen graduna4alnik (MAYJOR na Angliizski/....Plidiram kam po-dobru-savestnite draska4i ut FOROMad da ni sa uvli4at f Hulene na Pirsonaji kuito NI PUZNAVAD li4no+Pirsunalno...
27
5
 
26
 
! Отговори
Муньо $$$ преди 13 години
Шумен нямат пари за парно, ама кметЯ джитка с Туарег. Баровци, ама като има овци, дето гласуват за тях, ще е така.
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Туарег,а?Блажим ли,блажим ли,кмете?
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дрисльовци.
24
2
 
18
 
! Отговори
ichko0o0 преди 13 години
То ако е само той здраве му кажи? В Русе има един май е собственика на Пацони,и той са шматка със сини мигащи светлини на червения си ХАМЪР и са прави на ченге.Всеки е тарикат в тази държава,стига да има връзки.