Акция "Европейци" лови мошеници, точили банкомати

Петима са задържани, трима се издирват с европейска заповед
Обновена: 28 фев 2011 10:14 | 28 фев 2011 10:14,
34
Акция "Европейци" лови мошеници, точили банкомати
Снимка: МВР

Петима души са задържани при полицейска операция „Европейци“.

Акцията се провежда съвместно между ГДБОП и службата за борба с организираната престъпност на Чехия и е насочена срещу лица, които са теглили пари от банкомати със скиминг устройства.

"В момента са задържани пет лица, за които има издадена европейска заповед, продължава издирването на още трима души с европейска заповед за задържане", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред агенция Фокус.

Престъпната дейност на групата е засечена в Прага. Задържаните и издирваните лица са от Силистра. Те са заснемали с камери всички граждани, които са теглили парите си от банкомати, и след това са източвали сметките им.

В момента се извършват обиски на 25 адреса, предимно в Силистра, София, Варна и Русе. На някои от адресите са намерени електромикрокамери, скиминг устройства, един газов пистолет, преправен на боен, и кокаин, каза още Цветанов.

Голяма част от задържаните са регистрирани и криминално проявени, предимно за използване на скимиращи устройства, допълни вътрешният министър.

По думите му за поне двама от издирваните има данни, че са извън страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ga6nik преди 12 години
kvi evropeici be te tiq kavali polovinata ne sa izlizali ot BG... hahah nasrani ***!~
33
1
 
4
 
! Отговори
barcelona преди 13 години
axxaxaaxxa cvetanov da mi qdesh pra4kata zauhav ***, rano ili kasno 6e qdesh darvoto!!!!
32
0
 
3
 
! Отговори
ДВОЕН СТАДАРТ преди 13 години
Добре че в Чехия има Полиция,затова са ги хванали.В Перник източиха парите на половината град и нито пише по медиите,нито Полицията си мърда пръста.
31
0
 
8
 
! Отговори
manol преди 13 години
tia pone nosiat evro pari v bg.,a onia v parlamenta kradat tuk i gi iznasiat za tiah akzia niama li?
30
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 13 години
Всички знаем, че Флоров и К.Георгиев се опитват в момента чрез поредните смешни акции да спасят своя министър, Цветанчо Цветанов, хора това е пясък в очите ви, нищо не правят, ако знаете какви глупави неща се правят от ченгетата няма да искате МВР да съществува, да има осъдени до сега от големите акции, няма и да има, те си направиха сметките чрез липсващите и невлезли в хазната 2-3 млрд.лева от акциз. Да живее е Герб, нали това искате, Герб ще Ви спаси ама на куково лято. Акции-аткракции
29
0
 
5
 
! Отговори
роно2 преди 13 години
до киро, еми и аз тва викам - да барат при дебелите немци кво ги барат се еедно тиа пари не влизат в бг-то
28
0
 
2
 
! Отговори
E6ko преди 13 години
Няма такова нещо в България. Такива хора и дейности не съществуват-питайте всички банки в България. Докато в България не се промени закона и безпардоността на банките ще е край на. Единствена страна в света дето няма система за оценка на банковата сигурност.
27
0
 
2
 
! Отговори
---- преди 13 години
Едни от най известните бандити от Силистра преди години бяха задаржани за източване на европейски банкомати,явно са подготвили други хора да вьршат работата.
26
5
 
11
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Ако някой от тези задържаните беше изтеглил от вашите пари друго щяхте да пишете и пак Цветанов щеше да е виновен.По добре "Гербери"да ни клатят от колкото комунисти,турци , разни болни плъхове или трактори
25
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
б.б. каза че е постигнато съгласие и тях няма да ги пипат освен ако отново не започнат да крадат! Към днешна дата парите са им практически озаконени и съвсем легитимни...това са добрите момчета тип маргините....кредитните милионери....цветелинка бориславова....иначе лошите момчета си заминаха от този свят :шефовете на ВИС...кюлев ...манол велев...ил.павлов....
24
4
 
3
 
! Отговори
в акция преди 13 години
Трябва ни спешно операция "зетчето", която да провери как са забогатели тъста и тъщата на Цвъ Цвъ.Трябва ни също и операция "даскала", която да вземе да поограмоти малко тия видни гербаджии. То това не е БИФ - да държиш изпити по дълъг скок и мятане на гюле
23
0
 
1
 
! Отговори
БАЦЕ преди 13 години
До 23 тая работеше ив кат но я хванаха да заличава актове на компютъра и я обещитиха с двустаен на преференциални цени от мвр тил-14 700 люлин 618 вх.г ет.2 ап 55.Добри ...... прави и е дебелогъза .
22
3
 
7
 
! Отговори
нло преди 13 години
ЕДНА ОТ ГРУПАТА Е СЛУЖИТЕЛКА НА СДВР-МВР ТЕХНИЧЕСКА СЛУБА РОД.ОТ С. ШУМА-ГОДЕЧ И СЕ КАЗВА СЛАДУНКА ВЛААДИМИРОВА СМЕОНОВА.ЦЯЛ РОМАН ЗА КОРУПЦИЯ ИМА ВЪВ ИСПЕКТОРАТ- МВР НО ЧАДЪР ОТ ЦВЕТАНОВ ИМА ТЯ.ДАНС СА ГОЛА ВОДА В ЕДНО С МВР .
21
1
 
4
 
! Отговори
rono2 преди 13 години
тия пари в българиа пак влизатм що се праим на велики само да не се изложиме пред чужденците не могат да минат един метър тука се едно
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЕЦО ЦЕЦО ,КОИ ДАВА ЗА КЪЩА 60 КВАДРАТА ПО ТОШОВО ВРЕМЕ 2-АПАРТАМЕНТА.КОИ ПЕНСИОНЕР МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ ДНЕС 4Е ИМА СПЕСТЯВАНИЯ В БАНКИ ОТ МИЗЕРНИТЕ СИ ПЕНСИИ В ХИЛЯДИ И В НЯКОЛКО АКАУНТА.ЦЕЦО КРАДЕЦО А ДРУГИТЕ 6-АПАРТАМЕНТА И ТЯХ ЛИ ГИ НАСЛЕДИ И ПЛАТИ В БРОИ ОТ ПЕНСИЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ ТИ БЕ ЛЪЖЕЦ ДОЛЕН.
19
5
 
8
 
! Отговори
ЦЕЦО КРАДЕЦО преди 13 години
АЗ СЪМ 4ИСТ КАТ МОМИНА СЪЛЗА.НЕКА ОБЯСНА ,РОДИТЕЛИТЕ МИ СА НА 70 ГОДИНИИ ЗА ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ НАПРАВИХА ЕДНА КЪЩА И НЯКОЛКО БАНКОВИ СМЕТКИ СЪС СПЕСТЯВАНИЯ, ОТ 60-КВАДРАТА КОЯТО У4УЖДИХА И ВЗЕХМЕ 1-ТРИСТАЕН И 1-ДВУСТАЕН АПАРТАМЕНТ .
18
2
 
15
 
! Отговори
хм... преди 13 години
браво :) пак шумни акции със стряскащи имена. А какво стана със заканите към хора, които източиха милиарди от България!? Какво стана с корупцията? Или... това е само за замазване на очите...
17
15
 
7
 
! Отговори
zzz преди 13 години
до 14, 15 и 17вие разбрахте ли изобщо, че операцията е в България?
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на чехите. Мачкайте герберастките кратуни. Майка им крадлива.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгомутрошуродалаверобаджанашка нация сме и това не е тайна за никого.Ако бяхме други щяхме да живееме много по добре.