85-годишен шофьор погуби себе си и още двама тежка катастрофа

Инцидентът е станал в четвъртък вечер на магистрала "Тракия"
Обновена: 25 мар 2011 19:39 | 25 мар 2011 11:22,
45
85-годишен шофьор погуби себе си и още двама тежка катастрофа
Снимка: Архив Булфото

Трима души загинаха при жестока катастрофа на автомагистрала "Тракия” край Пловдив.

Пътният инцидент се разигра около 19 часа в четвъртък, а двама души са тежко ранени.

На 119-и километър на магистралата в посока София лек автомобил "Мерцедес 220” с туристическо ремарке, управляван от 85-годишния П. Д. от Пловдив, навлязъл в скоростната лента за насрещно движение и се блъснал челно в „Рено Меган” с водач А. К. на 48 години от Кърджали, съобщават от полицията в областния град.

На място са загинали водачите на двете коли, както и пътуващата на предната седалка в мерцедеса жена на 71 години от село Труд.

Двамата мъже в реното, които са французи, са настанени в болница.

Полицаите са установили, че възрастният водач на мерцедеса е бил с изтекъл през август миналата година срок за валидност на свидетелството за правоуправление.

В операцията по изваждането на телата и ранените са участвали три аварийно- спасителни екипа на служба "Противопожарна безопасност”, които са рязали с хидравлични инструменти сблъскалите се коли, обяви говорителят на пожарната в Пловдив инспектор Георги Кунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
HD преди 13 години
ситуацията е повече от абсурдна - 85 годишен шофьор с изтекъл срок на СУМП неправилно изпреварва с колата си с прикачено туристическо ремарке .....
22
13
 
33
 
! Отговори
Def преди 13 години
65 години им е максимума....отдавна съм на мнение че след тая възраст трябва да спират да шофират, а след 70 да минават като непълнолетните с ограничени права. Знам че ще има палци надолу, но да си кажем истината изкуфяват хората...почват да вършат глупости.
21
24
 
11
 
! Отговори
Митко преди 13 години
*** дъртаци единствено са заплаха за движението, как няма кой да им пребере книжките и трошките да не могат да правят поразии.
20
7
 
0
 
! Отговори
gabriel преди 13 години
na tiq pensioneri trqbva s zakon da im se zabrani da karat nqkav si dqdka stanal zad volana i patq e negov aloooo zabranete im beeeeee te i refleksi nqmat ve4e no gi puskat po pati6tata ooo bojeee
19
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на старци над 70 год трябва да се забрани да шофират,особено в БГ старците са изперкали тотално!!
18
1
 
24
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
Там е "летището" алооо! Има ограничение на скоростта и не се води магистрала!
17
12
 
5
 
! Отговори
Мирко преди 13 години
Чакай !Кво насрещно къв челен удар нали е магистрала има мантинели !-Алооо!
16
5
 
38
 
! Отговори
е преди 13 години
Всички трябва да приемем факта, че остаряваме и реакциите ни се забавят. Не е нужно да има изпити за възрастни шофьори- всеки сам трябва трезво да осъзнае кога започва да става потенциално опасен за другите участници в движение.
15
1
 
45
 
! Отговори
Елена преди 13 години
В личен опит имам наблюдения- всички сме били свидетели на криволичеща жигулка, караща най- много с 25 км.ч. с привелся над кормилото възрастен мъж, който не забелязва колоната зад него, а колите не смеят да изпреварват, защото колата се лакътушка ту вдясно, ту вляво без видима за това причина. Имах още една случка- подобен дядо излиза на главния път от една пряка- намалих щом го съзрях и с право- спрях на милиметри от шофьорската му врата- човекът просто не ме е видял- за него не съществувах.
14
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така ще е в скапания ***.Хора на по 25 години се късат по 5-6 пъти на кормуване ,за да печелят дебелогъзите ДАИ- джии , а 100 годишни склеротирали некролози се шматкат свободно по пътищата.Хак да им е.
13
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахмед от Кърджари е типично френско име.
12
5
 
16
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Състоянието на всеки отделен възрастен човек е различно.Държавата не бива да отнема правата на възрастните хора,но може да бъде въведен задължителен,ежегоден психотест за всички шофьори
11
0
 
20
 
! Отговори
Попето преди 13 години
Преди време се радвахме на една новината за една жена на 70+ години която кара Такси в някакво село, а сега ще се ядосваме за някакъв убиец. Има ли нещо нормално в тази *** Държава?
10
2
 
31
 
! Отговори
Иво преди 13 години
е нали уж щяха да слагат мантинела там,освен това не плюите,защото ако с 120 спукате гума и вие отивате в насрещното,да не споменавам шарнир,че ми настръхва косата
9
0
 
37
 
! Отговори
!! преди 13 години
Абсолютно съм съгласна! Безрасъдство е да се шофира на подобна възраст! За съжаление за това безрасъдство е платил един сравнително млад човек!
8
0
 
12
 
! Отговори
Ь преди 13 години
това в онзи участък, който е самолетна писта ли е станало?
7
1
 
41
 
! Отговори
Георги преди 13 години
трябва да има възрастова граница или поне някакви тестове за хора над 65-70 години. не може такива старци така да избиват хора. Преди няколко години край Враца 75 годишен с камион погуби цяло румънско семейство с малки деца. трябва да има промени.
6
5
 
52
 
! Отговори
ЕК преди 13 години
85 годишен некролог , с Мерцедес ,с ремарке с изтекла книжка , превърнал се в убиец ... Абсурдистан !
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ НА 30 С ОПЕЛ А ТОЙ ЧОВЕЧЕЦЪТ - ЦЯЛ ЖИВОТ СЪБИРАЛ ДА СИ КУПИ МЕРЦЕДЕС А ЖЕНА МУ -ТУРИСТИЧЕСКО РЕМАРКЕ
4
10
 
8
 
! Отговори
магистралчо преди 13 години
най- много катастрофи стават на магистралите.още трябва да се строят,има пари