Арестуваха скандален бизнесмен в Перущица

Панчо Илиев бе задържан за 72 часа заради подозрения в имотни измами
Обновена: 19 апр 2011 15:05 | 19 апр 2011 15:05,
9
Арестуваха скандален бизнесмен в Перущица
Снимка: Архив Булфото

Скандалният бизнесмен от Перущица Панчо Илиев бе арестуван за 72 часа заради подозрения в извършване на имотни измами.

Компания зад решетките му правят 23-годишен младеж от Кричим, 47-годишен пловдивчанин и 30-годишна дама, също от града под тепетата.

След 4-месечна работа по случая местното звено на БОП под ръководството на Районна прокуратура проведе тази сутрин специализирана операция. Тя касае извършени документни измами.

В хода на акцията са били проверени жилища, офиси, иззети са множество компютърни конфигурации, пистолет с четири боеприпаса и други вещи.

От разследването е установено, че преди месеци Панчо Илиев се е свързал със собственик на строителна фирма, която не е от Пловдивския регион.

Тъй като компанията била в затруднено икономическо състояние, задържаните лица предложили помощ и оздравителен план.

В резултат на проведените разговори собственикът се срещнал с Илиев и му дал правомощия той да се разпорежда с активите на фирмата и да извършва разпоредителни сделки.

Измамата е в голям размер, тя не касае пари, а движими и недвижими активи на дружеството, обясни за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Тя съобщи още, че собственикът и групата, уличена в измама, са се запознали по повод предложената оферта за спасителен план на компанията.

В четвъртък прокуратурата ще реши дали да иска постоянен арест за задържаните.

Името на Панчо Илиев нашумя още в началото на 90-те години, когато той се спрягаше като кредитен милионер.

В актива си Илиев има няколко присъди, като преди година и половина излезе от затвора, където излежаше 7-годишна присъда за измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Какво ни интересува, че като са го вкарали в районното в килията е споделял с 23-годишен младеж от Кричим, 47-годишен пловдивчанин и 30-годишна дама, също от града под тепетата?!?!? Това като плюсове за полицаите ли е??? Тази вечер ме спряха за проверка пред блока ми да ме проверяват с торбите с ядене от магазина връщайки се... Опитват се на кьораво да ударят мамка им корумпирана!
7
0
 
4
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 13 години
tova ne e novina. ako bewe napisano zadarzan i zatvoren wewe da zvu4i po dobre.
6
1
 
0
 
! Отговори
got преди 13 години
RAZSLEDVAT 4 mes. I GO ZADURJAT ZA 72 4ASA;;TEYA ISTORII TRYBVA DA GI KOPIRAME I IZSPRASHTAME DO EC, VSEKI DEN IMA NYAKAKVO TAKOVA ***. belkim nalojat voenen rejim i razkarat taya *** ,SUD, parlama; PRAVIT. i t.n. zatova bygat mladite, KUSMET 4E OSHTE MOGAT DA IDAT DA SE OPRAVYAT.HUBAVA RODINA ,,AMA DA TI E..a durjavata.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спокойно ще излезе на свобода. всички знаят за топлите отношения между него и Бойко Борисов. не е тайна, че са приятелчета и че премиера не веднъж е гостувал на въпросният мошенник. герб стабилно си пазят дружките и пречат на българското правосъдие.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добре го познавам тоя мошеник...и него и дъщеря му и жена му.Той е абсолютен мошеник и лъжец.Жена му е готина ,ама му върви по гайдата,а дъщеря му е едно разглезено хлапе
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още един арестуван демократ ...
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще го пуснат, не го мислете..
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха, айде още един от спонсорите на Гоце, назначен от Луканов за милионер, угасна :)))