1 кг синтетичен канабис хванаха митничари

Над 20 въздушни пратки с дизайнерска дрога са иззети последните месеци
22 апр 2011 13:52, Елка Василева
21
1 кг синтетичен канабис хванаха митничари
Снимка: Архив Булфото

Повече от 20 въздушни пратки с т. нар. дизайнерски дроги са иззели митничарите през последните месеци. Това съобщиха от агенция "Митници".

Почти килограм синтетичен канабис са открили в куриерска пратка митнически служители на летището в София. Наркотичното вещество е било пакетирано във фабрично изработени пликчета с надпис BONZAI.

Според направените тестове веществото в пликчетата съдържа субстанцията JWH-018, която е под контрол чрез Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и субстанцията JWH-210, която все още не е под контрол в България.

Пратката със синтетичния канабис е предназначена за българския пазар, като цената на едно пликче от 3 г варира между 40 и 70 лв. Марката BONZAI е много популярна сред тийнейджърите и вече има установени смъртни случаи при използването й, коментират експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: дизайнерска дрога
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Николай преди 12 години
За тези които искат истинска информация относно синтетичната "марихуана", не четете коментарите а погледнете тук -> en.wikipedia.org/wiki/JWH-018Този *** на теория наистина е синтетична марихуана , но разликите са много.Хората, които пушат трева, в интерес на истината (като изключим тийнеджърите може би) мразят всичко синтетично. JWH съединенията споменати в статията са изключително опасни, най-малкото защото изследванията върху тях са много бедни.
18
4
 
12
 
! Отговори
смешко преди 12 години
канабиса-дървото на живота,моля всички нискоинтелигентни болни мозъци да не коментират големия дар на природата
17
1
 
7
 
! Отговори
уж компетентни преди 12 години
Аре бе и да няма синтетичен канабис , има и се продава по магазините легално,и понеже е химичната му формула е друга за това се вика "дизайнерска" дрога ... синтетичния канабис е чист *** и не се учудвам ,че има смъртни случай.
16
2
 
3
 
! Отговори
just ask преди 12 години
като няма закон още в БГ на какво основание са ги иззели?
15
1
 
3
 
! Отговори
"Istinata" преди 12 години
Dobre che sa kuchetata inache shtqhte da si hvashtate samo patkite ayahxya :D
14
3
 
6
 
! Отговори
KIRIL преди 13 години
синтетичен канабис ---- XAXAXXAX KOLKO STE SME6NI .....HIMICI DA SI VZEMETE,,,V;;; D/NES.BG KATO NQMATE REPORTERI :p T,UPA,,,,,,CI
13
2
 
9
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Спрете и Попърса тогава бе! Пак е дрога ама се продава легално навсякъде за по 25 кинта нали?!?! Ама него го използват гейовете, че им разширявал някои изходни органи и затова няма да го пипате нали??? Понеже всички сте такива та и вашите шефове и затова едва ли ще го забраните... Аман от ченгеджийски акцийки и показна!!!
12
2
 
16
 
! Отговори
PPP преди 13 години
От марихуана досега в света няма случай на предозирене с смърт!!! А тази синтетика дето сте я "хванали" си заврете знаете къде... Синтетична марийуана НЯМА!!! Има извлеци от нея като хашиш и канабис ойл! От тях също няма в света регистрирани смъртни случай досега! Освен ако някой не се е напавкал с трева и не е изпил 1 бутилка водка и изшмъркал 1г. амфетамини или кокаин и да му е спряла машинката да работи... Големи сте смешници! Става дума за една прах дето се продава по магазините и уж друсала
11
1
 
9
 
! Отговори
Атанас преди 13 години
Канабисът е растение, коноп. Даже латинското и българкото му названия си приличат - толкова древна култура е. А "синтетичен канабис" е безкултурие. Хайде работете съвестно, за това ви плащат!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анти дрога! преди 13 години
Очаквах ,че като гласувам за герб нещо ще се промени....Още по-зле,тотален мутро-комунизъм! На следващите избори ще гласувам за тези които предлагат истинска промяна.А не за кокошка няма прошка,а мутрите и продажните политици да ми гонят тревички,а хероин ,кока и амфети да се рекламират.Ще страдате някой ден господа управляващи!
9
4
 
9
 
! Отговори
epaa преди 13 години
ami канабисът е божествено растение-но поради това управляващите го забраняват-защото не могат да управляват истински свободните!!!!!истинската свобода и осъзнаване е чрез марихуаната! тя е от хиляди години!казват ни пийте алкохол и пушете цигари-да ама това е повече от отрова за нас!марихуана -истинско самоосъзнаване и пълна свобода!може ли човек да дава пари за нещо лошо?яжте *** управляващи !
8
0
 
32
 
! Отговори
new koz преди 13 години
от трева няма смъртен случай, а от алкохол колко са на минута
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
K2
6
1
 
5
 
! Отговори
new koz преди 13 години
тук се вижда помията на бойко, да нагласи законите за да хване *** в заtvorite nema kak но за 30 дена прие нов закон за наркотиците е не знам вече май се едно кой е на власт
5
2
 
10
 
! Отговори
Bai Pesho преди 13 години
Обичам ги естествени;)
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предпочитам да се накозя от колкото да пия алкохол ментак!
3
0
 
42
 
! Отговори
Владислав преди 13 години
Така го наричат за да увеличат "омразата" спрямо билката Марихуана. Иначе това "нещо" всъщност е няква трева която я пръскат с разтворен в ацетон химикал jwh-018 или негова разновидност. На практика дори и лист хартия да напръскаш с това вещество и после го изпушиш пак ще те хване. Самото вещество се продава свободно в интернет и е доста евтино, все пак производството му сигурно струва 1лв на килограм, все пак си е брутална химия. Призовавам младите хора да не се тровят с тези ***.
2
2
 
9
 
! Отговори
do 1 преди 13 години
kanabis ot sintetika
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е това синтетичен канабис?