Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден

Петима са приети в болница след мелето в Аджисан махала
Обновена: 26 апр 2011 11:31 | 26 апр 2011 10:45,
141
Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден
Снимка: Булфото

Зрелищен масов бой окървави един от ромските квартали на Пловдив – Аджисан махала. Резултатът от него – изпотрошени коли и прозорци и петима ранени, които са приети в болница.

Скандалът избухнал между два ромски клана, които имат стари търкания помежду си.

Спречкването е станало в късния следобед в понеделник, като за минути се събрали около стотина души. Скандалът прераснал в меле, в което някои от участници извадили ножове.

"Ангел Бубов дойде пред дома ми с двамата си синове и беше въоръжен с бухалки и брадви”, заяви пред Dnes.bg Ашим Асан, който е председател на мюфтийското настоятелство в Пловдив.

По думите му нападателите започнали да бият семейството му, като него ударили с бухалка и брадва, жена му – с желязо по главата, сина му проболи с нож, а дъщеря му порязали с брадва по ръката. Тогава се намесили и хора от квартала.

Семейството на Асан било прието в болница заедно с 50-годишен мъж, който бил един от нападателите.

"Всичко идва от ДПС, които готвят протести срещу държавата, в четвъртък вдигат Столипиново на бунт”, твърди Ашим Асан.

Той казва, че е получил предупреждение за вчерашното меле, че се готвело нещо страшно срещу него след празниците.

"Основният нападател – Ангел Бубов, е наркотрафикант, който държи наркопазара в Пловдив и цяла Южна България и има самочувствието на Господ, той и близките му са цигани, които се преселиха от Столипиново в Аджисан махала", твърди Асан.

Според нападнатия шеф на мюфтийското настоятелство подбудителите на мелето са покровителствани от различни хора в Пловдив, които искат да вземат властта над джамията в града и да се разполагат с имотите на мюсюлманите.

"Няма да оставя нещата така – кръв ще се лее”, закани се Асан.

"Все още издирваме основните подбудители на масовия бой и тези, които са ранили хора", заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

До момента няма арестувани. По думите му работата на полицаите се затруднява заради голямото струпване на хора на едно място.

След случилото се в района е осигурено засилено полицейско присъствие.

Прокуратурата е образувала дело срещу неизвестен извършител, правят се разпити на свидетели, съобщи за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
13
 
! Отговори
Фродо преди 13 години
много скоро *** ще завладеят Тракийската низина, а урук хай Родопите
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"КУЛТУРНИ" особености на ***(турския)етнос
92
0
 
6
 
! Отговори
Шшшшш......... преди 13 години
Пратете им данъчни, Комисията Кушлев, от къде им идват парите на мръсните ***??? Полицията ще ги анкетира и готово - виновни нема! Това е организирана престъпност, с методите на родната милиция нищо не става.
91
0
 
16
 
! Отговори
Дай те им още помощи преди 13 години
Да дай те им още помощи ,повече да могат да се напиват и дано по-често да има такова сбиване.Интересно как този наркодилър не е в затвора и как винаги няма улики ,доказателства за такива ,а са обществена тайна.Затвор за всички наркодилари и даже ако става аз да реша съм да ги обесят публично за назидание.Защо винаги има кой да ги защитава такива.
90
0
 
23
 
! Отговори
Задължение на НАТО преди 13 години
Френските летци, вместо до Либия, да заделят два полета до Аджисан махала, та да оправят положението. Нали сме страна членка на НАТО, и когато е нужно трябва да ни се притичат на помощ съгласно чл.5 от договора.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hapnali piinali i se izpotrepali ! Izbiagah ot Balgaria, zashtoto neiskam da jiveia pod ein zakon zaedno s ***. Smiatam se za razlichna ot tiah i otgovornosta si e samo moia dali shte se saglasia moite i tehnite zakoni da sa ednakvi NE! NE! NE! tova nikoga niama da se povtori !
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво бее,абе не ми е ясно как журналистите,знаят забърканите в мелето,а ''нашата'' полиция както винаги в подобни ситуации пак е затруднена и нищо не знае?!?или си вършете работата или да ви взимат дяволите,не ми се живее в хъхреща анархия и хаос
87
0
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Аз когато мога ще избягам от България. Това вече е ***-комуно-мафиотска държава. Съветвам всеки българин да направи същото. Пък дано децата ни се съберат отново тук след 200-300 години и да основат България наново. Сега българите нямаме права в тази дръжава. Спазват се само правата на ***, комуниягите депутати и богатите. И те не се спазват а даже се спазват прекалено. Лошо е да сме изгнанници но помнете че и Ботев е бил изгнанник в България затова е организирал бунтовете от Румъния.
86
1
 
22
 
! Отговори
Sa преди 13 години
Браво, само така, да се избият сами, помежду си, от това, какво по хубаво! Дано има много други такива случаи!
85
0
 
28
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Всяко *** гето оградено с триметрова бетонна ограда, на изхода надпис "Arbeit macht frei". Застрелване на коня и кучето, на *** свободна инциатива да си търси работа.
84
0
 
14
 
! Отговори
edin umen ! преди 13 години
Abe v tazi darjava niama li elektricheska ograda da se ogradi tova Stolipenovo ?! Izlizane samo s propusk prez vaorajen portal...i obratno v Getoto!!!!!!!!!
83
0
 
24
 
! Отговори
до:80 преди 13 години
KARTALEVA-Образованите *** са 000000,1% от цялата им ***.И вместо образованите *** да отидат да говорят с *** и да се потрудят да ги очовечат,те създават комитети да дърпат още пари от държавния бюджет.Ходят и насъскват тъпите *** да си "търсят правата".Образованите *** не правят нищо за интегрирането на онази ***,те са по-вредни и от тях.*** с образование е просто по-рафиниран крадец....
82
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"За няколко минути се събират стотина"..."Полицията е затруднена да намери виновните заради струпването на много хора"...Тези изречения звучат страшно, оттук до хаоса има само една крачка, защо властта си затваря очите, има остра нужда от дългосрочна национална стратегия за решаването на проблема с бързо нарастващото неграмотно стадо от ***????
81
0
 
14
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Еи това го очаквах ама много закасняха ромите дано се игбият до крак
80
0
 
22
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
80В тази държава няма закони. Как може 12 г. да ражда!? Я да видим ако не се полага майчинство, детски и социални помощи, ако спрат всички държавни издръжки за нея и семейството й и натикат "таткото" в затвора за мин. 3 г. и глоби над 5 хил. лв. за родителите и обществено полезен труд (без заплащане) колко *** ще родят!? Това си е педофилия и няма нищо общо с обичайте. То по същата логика да разрешат и многоженството или съешяването м/у братовчеди защото и те са обичай при някои народности.
79
0
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 13 години
Чистят *** на улицата и си говорят:-Големи мърлячи
78
0
 
27
 
! Отговори
Георги Петров преди 13 години
Най-лесният начин за разрешение на такива конфликти е да се оставят едните да изтрепят другите и после оцелелите-в затвора.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато "брат му Цецо" реши
76
0
 
4
 
! Отговори
KARTALEVA преди 13 години
GLEDAM PO TV KAK 2-3 ***, OBRAZOVANI, NI UBEJDAVT KA 6TE PRIOB6TIM ***, KAK 76TE SE OBRAZOVAT, 6TE ZAPO4NAT DA RABOTQT I NQMA DA RAJDAT DECA NA 12 GODINI. 4E SA LUJCI E QASNO, NQMQ ACIGANIN, SUS SUVSEM MALLKI IZKLU4ENIQ, KOITO DA ISKA DA U4I I POSLE DA RABOTI. SEGA GERB IMAT "4UDESNA ' TAKTIKA. TEZI 2 MMILIARDA KOITO "NE MOGAT" DA SE SUBERAT SE PRAVQT OT *** KATO NA 3-4 KLANA SE DAVAT KONTRABANDNITE CIGARI,TE GI DAVAT NA DREBNO I TAKA, GERB IMA ELEKTORAT I GU6VA 2 MILIARDA OT NAS.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поне относно *** бай тошо много ми липсва,много добре знаеше как да се оправя с тях,а не както тоя сегашния *** с неговите *** пр акцийки,колкото и да ми е странно,но доста бяха се и учовечили и си бяха едни съвсем нормални членове на обществото