Българин хванат в Берн със скимиращо устройство

Съучастникът му избягал
5 май 2011 16:43, Елка Василева
16
Българин хванат в Берн със скимиращо устройство
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

25-годишен българин е бил арестуван във вторник вечерта в швейцарския град Берн, след като се опитал да постави скимиращо устройство в банкомат, съобщи швейцарският онлайн вестник "20 минути". Съучастникът му успял да избяга.

Служител на банка в Берн алармирал полицията, след като видял как двама мъже извършват технически манипулации върху банкомата. Един от двамата престъпници е бил арестуван, а материалът за разчитане на картите е бил иззет. Заснетите видеокадри от камерите за наблюдение в банките също ще бъдат използвани.

Полицията предупреди хората, които теглят пари от банкомати, да сигнализират на полицията, ако забележат нещо необичайно и да крият клавиатурата, докато набират ПИН кода на картата си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ШвейцариябанкоматБерн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
31
 
! Отговори
УЛТРАС преди 12 години
До "bulgaro":Я пиши на български бе, ***!Мен пък ме е срам от скапаните ***, които само ***, цапат и крадат НАВСЯКЪДЕ!И не си прав - ВИЕ /***/ сте мноооого по-долни и от най-долният българин!По-добре крадци, отколкото на социални помощи да цицаме от държавата!*** ***!
14
0
 
31
 
! Отговори
:X преди 12 години
- Аз съм българче!- Добре, стига си се оплаквал!
13
2
 
31
 
! Отговори
bulgaro преди 12 години
DOLNO PLEME BULGARSKO KRADETE ISAS DUPETATA.B*CI NA EVROPA STE BULGARITE PO DOLNI OT VAS NJMA.
12
2
 
35
 
! Отговори
Gen преди 12 години
Е за такива като тия и другите им приятели сводници и *** ме е срам да кажа, че съм българин!
11
0
 
32
 
! Отговори
Ванката преди 12 години
Да бе, не ги закачат. Това, че крадат от банките е лошо за тях, защото тези неща ги разследва Европол и по европейска заповед правят лоши акции. А това с парите не е вярно също, защото държавата иска да *** данъци, а те не плащат такива.Не казвам, че е лошо, но се води незаконно.Но е факт, че нашите са на първо място по скиминг. И нормално, хората се чудяткак да оцеляват. Като няма работа и пари - да крадат от богатите. Нямам нищо против.
10
1
 
35
 
! Отговори
аз ;) преди 12 години
Балъчета ... кой знае кой не знае,коментирате . Тия момчета крадат парите от Банката,а не от хората,парите на хората са застраховани и Банката им ги връща.А момчетата вкарват парите в България и ги харчат тук,за това не ги закачат мн. в Бг ..... айде със здраве !
9
0
 
35
 
! Отговори
Абе скима голям нещу преди 12 години
Да съ оплача:-със ским ми окрадаха най-горното меню(from savings)-без ским са ми окткраднали осигуровките и стажа
8
1
 
33
 
! Отговори
Ванката преди 12 години
До 5 - думата скиминг не е българска, просто защото българите "работят" в чужбина и е измислена от чужди полицаи.Иначе ако се зачетеш в нета ще видиш, че това е т.нар. "български патент".
7
1
 
38
 
! Отговори
предлагам преди 12 години
да обучим няколко *** да слагат тези устройства , а ние само ще обираме парите ! Като ги хванат ,те да изгорят ! С дрогата ги научихме , продават я като топъл хляб и ни дават парите !
6
4
 
34
 
! Отговори
JollyRoger преди 12 години
Част от таксите и комисионните, които се изплащат на банката, включват защита срещу евентуални посегателства от какъвто и да е характер върху средствата. Обаче реално ако те ошашвят такива пишман бабаити, ще ходиш сам да се разправяш. Така че не се краде от банката, краде се от ХОРАТА : )
5
1
 
32
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Мерси! :)
4
3
 
37
 
! Отговори
К. преди 12 години
Абе пичове.. кой знае и не знае - пише! :)@1 - Парите които се крадат са на БАНКИТЕ а не на хората :) Ако банката е като банка - то парите трябва да са гарантирани и всичко е за сметка на банката.@4 - Думата просто не е българска :) Но е сравнително нова:en.wikipedia.org/wiki/Credit_card_fraud#Skimming
3
10
 
36
 
! Отговори
Tony преди 12 години
Скимиращо? Не трябва ли да е от думата - scan? Сканиращо? Или аз нещо съм назад с българският език?
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да го спукат от бой !
1
3
 
35
 
! Отговори
an преди 12 години
SEGA PI6ETE 4E PAK *** SA VINOVNI, ZA REZILA S KOITO STAVAME IZVESTNI PO SVETA. TAKIVA *** TRQBVA DA GI NABIQT NA KOL. OTI6LI V 6VEICARIQ I SI MISLQT 4E TAM HORATA PASAT TREVA, I QDAT DOMATITE S KOLCITE. SEGA 6TE VIDQT KON BOB QDELI.TOVA NE E MUTRESTANIQ DA GI HVANAT, I SLED 24 4ASA DA GI PUSNAT POD GARNCIQ.