Нова мода: Данъчни взeмат рушвети тайно

Бирник поискал да си получи парите в автомобил на път
Обновена: 5 май 2011 21:54 | 5 май 2011 21:54,
50
Нова мода: Данъчни взeмат рушвети тайно
Снимка: Архив Булфото

Нов начин за взимане на подкуп практикуват данъчни от Пловдив. Вместо на работното място или в някое заведение, те взимат искан рушвет в автомобил по време на пътуване между два града. Така разчитат, че няма кой да види получаването на парите.

Подобен е случаят за задържания днес данъчен инспектор от Пловдив със сумата от 500 лева. В късния следобед Окръжният съд го остави с постоянна мярка „задържане под стража”.

В съдебната зала Христо Христев каза само, че не иска да бъде сниман. После съдът продължи да заседава при „закрити врати” заради използваните СРС-та.

Историята е проста. Христов проверява заведения и ресторанти в региона на Пловдив. За да не състави акт за укрити обороти и нарушения при сключването на договор с персонала, мъжът поискал сумата 5000 лева от собственик на нова дискотека в Асеновград.

Парите държал да получи в автомобил на път за село Скутаре, като очаквал, че ще остане незабелязан. Изнудваният бизнесмен обаче предварително подал сигнал в полицията и колата била оборудвана със специални разузнавателни средства. Така данъчният е задържан, след като прибрал в джоба си част от рушвета.

„Клиентът ми е искал да помогне, знаете в днешно време какво е да те провери данъчен”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на Христов – Росица Драгинова.

Заради поискания подкуп и взетата сума най-вероятно арестуваният данъчен ще се раздели и с работата си.

„Нашият служител е отстранен от работа до изясняване на случая със заповед на директора на НАПД Красимир Стефанов, а срещу него е започнала процедура за дисциплинарно уволнение”, съобщи говорителят на НАП-Пловдив Богана Илиева.

Прокурорът по делото каза, че срещу Христев вече е повдигнато обвинение за подкуп.

Съдът прие, че лицето може да се укрие или да извърши друго престъпление, по тази причина го остави за постоянно в ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
не е нужно да гледам филми - гледам и цирковете в парламента - тези консултантски услуги, които е извършвал Доган или Цецо, или който и да е друг неприлично богат политик, да не би да са нещо по-различно.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как пък все от Пловдив ги хващате...... или от Горнооряховската болница....Цяла София плаче за проверка
45
3
 
2
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
До:44Определено гледаш много филми !
44
1
 
6
 
! Отговори
Леваци преди 13 години
Как може да са толкова загубени... Има 100 начина да се облагодетелстваш без изобщо да могат да те бутнат, но трябва малко сиво вещество и малко мислене извън стереотипа да вземаш на ръка и да прибираш в дюшека. Един елегантен начин е да подхвърлиш между другото, че твой познат рисува много хубави картини, които струват по около 1000-2000 лв, а реално са под 50 и случайно проверявания ресторант ще се сдобие с няколко нови картини, даже и държвата ще си получи ДДС-то.
43
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Някой май открил топлата вода
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Англия побийват бирниците без свидетели. Много, ама много ги обичат!
41
1
 
4
 
! Отговори
пак българка преди 13 години
Защо когато някой кара на пътя с превишена скорост например, "бута" на полицая пари? Нека да си понесе наказанието и да го приеме. Всички ние действаме със съзнанието, че МОЖЕ да нарушаваме законите и ще ни се размине, което трябва коренно да се промени. Всеки просто трябва да се стреми да спазва законите и правилата, а когато ги престъпи, да е готов да си понесе наказанието и санкциите.
40
1
 
4
 
! Отговори
българка преди 13 години
Много е хубаво, че са го хванали, хубаво е и да лежи в ареста, да загуби работата си и всичко, за което се е "трудил", нека да започне после от нулата- с "петно" в досието и живота си. Всичко това действа и "възпиращо" към останалите граждани- данъчни, полицаи, магистрати и т.н. Лошото е, че има големи наглеци, които не се спират от нищо. Но по- лошото е, че всички се радваме, когато ги хващат, но 90% от българите са готови и се натискат да дават подкупи.
39
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 13 години
a be kakva e tasi idiot6tina. iznasilva4a, poboinika, ubiizite i kradzite gi puskat, a toia ot dana4nite go zatvariat, 4e da ne izbiaga. e...ti zakonite, darzavata i sydili6tata.
38
1
 
7
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Корупцията трябва да се наказва с невероятни глоби+ конфискуване на имуществото+ затвор. Смъртното наказание не е хуманно но също става.В България взимането на подкупи е нещо нормално дори напротив в някой среди върлува мнението че да не зимаш е признак че си *** ограничен или какво ли още не.А после като ги фанат реват. Защо не му снимат лицето?! Срам може би? хахаха Защото *** разчита да подкупи съда и пак да се върне обратно в играта.Мила родна картинка ... чак ми се повръща.
37
5
 
1
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 13 години
NIE DIKTUVAME MODATA NIE VI RAZDAVAME PORCIITE
36
3
 
21
 
! Отговори
българин преди 13 години
ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ Е, ЧЕ ЗАКОНИТЕ НЕ СЕ СПАЗВАТ ИМЕННО ОТ ТЕЗИ, КОИТО ГИ ПИШАТ И КОНТРОЛИРАТ. ЗА ТЯХ ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ. НЕ ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ ЗА ВЛАСТТА И ЗА ПАРИТЕ. ОБАЧЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК НЕ САМО ЩЕ МУ РАЗКАТАЯТ ФАМИЛИЯТА, НО ЩЕ ГО ДОВЕДАТ ДО САМОУБИЙСТВО АКО СЕ ЗАХВАНАТ ТИЯ *** ДА ГО МАЧКАТ. ЗАТОВА ИМА РЕАЛНА ОПАСНОСТ ТАЯ ДЪРЖАВА ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЗА 10 ГОДИНИ. ЗА ЖАЛОСТ СМЕ РОДЕНИ И СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ ТУК. ТОВА Е ОРИСИЯТА НИ.
35
1
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
Не хихикай, ами седни да понаучиш правописа : отверТка, ДОСЕГА , пък има и запетаи ...на някои места....
34
1
 
1
 
! Отговори
dreben biznesmen преди 13 години
takae i vav TARGOVI6TE ot komunizma edin i sa6t danacen FOYODAROV REKETIRA drebnite i seki si traee DOKOGA 6te gi tarpim
33
1
 
3
 
! Отговори
4astnik преди 13 години
V PODKREPA NA 30a edna evrokomisarka be6e kazala ,4e pari4kite ,koito pra6tat sa nai-ve4e za podpomagane na malkiq i sredniq biznes.......abe hora, tozi biznes ,ako se razpadne,i pri lipsata na svobodni ,durjavni rabotni mesta......kade da rabotqt faliralite 4astnici.........???? BEZRABOTICATA SPORED MEN DRASTI4NO 6TE NARASNE.....DO TOVA ZAKLIU4ENIE STIGNA PROSTATA MI GLAVA....
32
1
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
Така е,но как да станем едри бизнесмени?Ни така ни иначе.малко са тези,които са имали капитал и са станали едри по честен начин.Повечето плащат рекет или имат на хранилка някой чиновник,който срещу съответната сума им урежда документи.В БГ е невъзможно да се развиеш без корупция само с труд.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Данъчните - корумпирани ***. Затвор и конфискация за тия *** и рекетьори.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ЦЕЛТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАРТИИ - БСП, СДС, ДПС, НДСВ, Е ДА СМАЖАТ И ЛИКВИДИРАТ ДРЕБНИЯ БИЗНЕС, ЗАЩОТО ДРЕБНИЯ БИЗНЕС ПРАВИ ХОРА НЕЗАВИСИЧИ И ТЕ СИ ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА. НА ВЪРХУШКАТА Й ТРЯБВАТ РОБИ, КОИТО МЪЛЧАТ И СЛУГУВАТ, А НЕ СВОБОДНИ ХОРА. ЗАТОВА ЛИКВИДИРАТ ДРЕБНИЯ БИЗНЕС ВСЯЧЕСКИ И СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 27Прав си.Целта е да няма дребен бизнес,за да има безработни,които да работят в обектите на обръчите от фирми.А мисленето на властта е такова,защото от комунисти станаха първи капиталисти.А комунист(макар и преоблечен,като капиталист)частна собственост и конкуренция не търпи!Ще ти праща данъчни,полиция,митници,инспектори и т.н. докато се откажеш да работиш сам за себеси.Защото ,който работи за себеси е свободен мисли и изисква спазване на закона.А това не им харесва да са равни на някои...
28
2
 
17
 
! Отговори
корупцията в ДАЙ преди 13 години
ПОЧНИ ВСЯКА СЕДМИЦА ЧУВАМЕ ЗА ПОЛИЦАЙ ОТКАЗАЛ ПОДКУП- НЯКОЙ НА Е ЧУЛ НЯКОЙ ОТ ДАЙ ДА Е ОТКАЗАЛ ПОДКУП ? ТЕХНИТЕ ПОДКУПИ ПОЧВАТ ОТТАМ , КЪДЕТО СВЪРШВАТ КАТАДЖИЙСКИТЕ.