Взрив избухна на метанстанция в Пловдив

Няма пострадали, но са нанесени големи щети
Обновена: 8 юни 2011 19:32 | 8 юни 2011 19:22,
42
Взрив избухна на метанстанция в Пловдив
Снимка: архив Булфото

Взрив е избухнал на метанстанция на "Пещерско шосе" в Пловдив, съобщиха от МВР. Нанесени са големи материални щети. За щастие пострадали и жертви няма.

Инцидентът е станал към 18.00 часа. По първоначална информация взривът е тръгнал от повредена бутилка с метан.

Едно от парчетата е прелетяло булеварда и е паднало на метри от детска площадка, второ е паднало в двора на съседното училище "Васил Петлешков", а трето е влязло в жилищен апартамент.

Взривната вълна е изпотрошила стъклата на хирургическия блок на МБАЛ "Свети Георги". Стъкла на апартаментите на съседната улица "Бряст", училището и леките коли също са изпотрошени.

На мястото на инцидента са изпратени пет пожарни коли, коли на"Бърза помощ и два аварийно-спасителни автомобила.

Около взривената бутилка има още около 10 бутилки, които са пълни. В момента се извършва контролирано източване на газта, за да не се повтори инцидентът.

Районът е отцепен.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А когато си пълните газовите бутилки за пропан-бутан на места без кантари и минавате проформа технически прегледи на АГУ-тата на колите не мислите ли, че ще убиете и семействата си и най- близките си??? Култура на поведение се нарича и за жалост щом може и по-другият начин не се и замисляме???
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@39: На други места в града го има на далеч по-ниски. @33: По-учените може и да знаят за какво става въпрос, но изглежда ти не си сред тях. Тези "бомби", дето всички си ги карат из багажниците, не са по-опасни от бомбите с течно гориво, които возят останалите МПС-та. Проблем може да възникне при техническа неизправност, но те затова се правят тези прегледи. На мен всяка година ми проверяват системата за течове със специален уред, а на 5 години бутилките се свалят и се гледат на рентген.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересен е фактът,че предлагаше метана на сравнително ниски цени....
38
0
 
1
 
! Отговори
Вълканов преди 12 години
Шефът на ДАМТН в Пловдив си кара мерцедеса и не му пука
37
0
 
4
 
! Отговори
Незнаен преди 12 години
Остави законите, елементарен светофар не спазваме1 макар че и това е регламентирано в закон. :D
36
1
 
17
 
! Отговори
Торанага-сама преди 12 години
Длъжностното лице поставило подписа си за изграждане на метан станция насред града да покрие щетите.
35
1
 
7
 
! Отговори
Пожарникар преди 12 години
До 27, първо прочети нормите какво казват и после ми философствай кой колко пари е взел! Аман от хора, които не познват българското законодателство и си мислят, че е каквото на тях им се иска!
34
0
 
2
 
! Отговори
NightMare преди 12 години
Това сме в БГ - мърльовциВсе разчитаме Господ да ни пази - не за друго а защото сме *** забравили да спазват изисквания за безопасност. Та нали сме умни как тъй някакъв закон ще ни нарежда кое как да е . Ние винаги знаем повече по отношение на правилата.
33
3
 
2
 
! Отговори
an преди 12 години
KATO ZNAM KOLKO MNOGO NAROD SI KARA BOMBITE V BAGAJNISITE, NAPRAVO MI NASTRAHVA KOSATA. OSOBENO BAK6I6ITE, KOITO ZAREJDAT METAN. DANO NE SE SLU4I DA GRAMNE NQKOQ BUTILKA V BAGAJNICITE, 4E V TOVA ZADRASTVANE V SF 6TE IMA DOSTA HORA PO MORGITE. V TEZI JEGI NALQGANETO V BUTILKITE SE UVELI4AVA MNOGO KRATNO. KOLKOTO I DA E IS4ISLENA BUTILKATA ZA TOVA NALQGANE, IDVA MOMENTA KOGATO SE POLU4AVA -UMORA NA METALA- PO U4ENITE, ZNAQT ZA KAKVO STAVA VAPROS. TOGAVA STAVA STRA6NO.
32
0
 
7
 
! Отговори
поля преди 12 години
Не е задължително да е от немърливост..Но е факт, че "безопасността" на всякакви обекти е сведена до папка с измислени протоколи и хартии..ама масово е това, с ужас заявявам че го виждам ежедневно пред очите си. Така че всеки ден курбан да си правим и да се веселим:-)
31
1
 
7
 
! Отговори
do 23 преди 12 години
Да имаше я преди 10 (може и повече) години, но после я затвориха. Преди 4-5 години я отвориха на ново и първоначално беше газостанция+1 колонка за бензин и нафта, в последствие нагъчкаха автомивка и метанстанция. Не хейтърствам, но смятам, че собственикът й си е платил на когото трябва за да може да работи необезпокояван в близост до 2 болници и училище...
30
1
 
3
 
! Отговори
,,,,, преди 12 години
da Blagodarim na Boga ,4e nqma jertvi,mai za balgarina ve4e nqma nishto slu4aino,e i az sam siguren ,4e nqkoi e vzel rushvet,no...ne sam i saglasen s tui,4e po evropa nqma benzinostancii v blizost do ob6testveni sgradi..e pone tuk v London,vsi4ki sa na ne pove4e ot 10 metra...no pone v Bg naistina ima mn prazni prostranstva,no ima i zakoni....i ve4no nedolvni hora...
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на запад от няма безиностанции ж близост до училища и детски градини, а в моя град има бензиностания на 30 -40 метра от оградата на на детцка градина ...............ако нещо се обърка ..мале- мале не ми се мисли , и сега е лято, децата са постоянно на вън .абе ...БГ .каво да кажа .
28
2
 
6
 
! Отговори
gishena преди 12 години
А , Пещерско , не Цариградско . Към болницата и билите , а :Д Хубаво , че не ходих днес при една приятелка
27
4
 
12
 
! Отговори
Пожарникара преди 12 години
До 23:А, ти знаеш ли на какво отстояние трябва да стои тази газстанция?А дали кой от пожарникарите и е дал разрешително и колко пари е гушнал?
26
1
 
7
 
! Отговори
gishena преди 12 години
Еко терористът ме радва . Ще сложа това , което е казал , като настроение в скайп . Хаххаха. Това до Билата в Тракия ли е било ? Цариградско шосе ?
25
1
 
12
 
! Отговори
пич преди 12 години
е са глейте как шефо обезщетява пострадали...смеееех
24
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано не я затворят, че е удобна за пълнене на битова газ.
23
15
 
42
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Само да напиша на тъпите хейтъри, че тази бензиностанция я има от поне 10 години там и до сега инцидент не е ставал. Демек не е от техниката. Случва се да стане грешка, особено с взривоопасни материали. В много по-развити държави като САЩ редовно си избухват бензиностанции. Човешкият фактор винаги е определящ. Вместо да псувате и храните се радвайте, че няма жертви и се надявайте да не ви се случи на вас. *** народ...
22
8
 
31
 
! Отговори
Хептен Сакън преди 12 години
Айдеее, сега Германия ще обяви, че се отказва от природния газ.