Екшън в Смолян. Опитаха да похитят син на бизнесмен

Тримата похитители с "Пежо" са заградени и заловени
Обновена: 17 юни 2011 19:03 | 17 юни 2011 19:03,
58
Екшън в Смолян. Опитаха да похитят син на бизнесмен
Снимка: архив Булфото

Полицията в Смолян предотврати отвличане на син на бизнесмен в Смолян.

Пред "Фокус" комисар Кирил Хаджихристев обясни, че около 12,00 часа е получен сигнал, че в района на маданското село Средногорци трима са качили насила млад мъж от селото.

На мястото пристигнал бащата на 29-годишния мъж с личния си автомобил, при което един от тримата срязал предната и задната леви гуми на автомобила му с нож и потеглили с колата си в посока гр. Смолян. Бащата веднага сигнализирал за случая в РУП–Мадан.

Веднага са предприети заградителни мерки, като главен път Мадан–Смолян в района на квартал "Устово" веднага е бил отцепен.

В района на бензиностанцията в квартала е спрян автомобилът с похитителите, като и тримата са задържани.

Отвлечения млад мъж обаче го нямало, похитителите му обяснили, че го изхвърлили от колата на 1,5 км след Средногорци.

Нападателите пътували с лек автомобил "Пежо" със софийска регистрация. Задължения към кредитори е основната версия за отвличането.

Тримата похитители – Д. П. (29-годишен) от София, познат на полицията за отправяне на заплахи с оръжие, И.Б. (27-годишен) от Монтана, известен на органите на реда за нанасяне на лека телесна повреда, и А.Г. (23-годишен) от кюстендилско село, са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян.

При претърсване в автомобила им са намерени и иззети законно притежаван от И. Б. пистолет „Макаров” и списък с имената на длъжници на различни суми (предимно строителни фирми от Смолянска област и страната).

По първоначални данни, тримата са отправили заплахи към мъжа от с. Средногорци, че ако не се издължи, ще запалят колата му, след което са го пуснали. Продължават процесуално-следствените действия по случая под наблюдението на Окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Материалите ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура – Смолян, с искане за постановяване на мярка задържане за 72 часа за тримата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР си прави евтина реклама от поредната ГСП/груба селска проява/.
13
8
 
19
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
СЕГА БАТЕ БОЙКО ДА ОТИДЕ ДА СРЕЖЕ ЛЕНТИЧКИТЕ НА ЗАГРАЖДЕНИЯТА! САМО ГЕРП!!!
12
4
 
14
 
! Отговори
Zemevladelec преди 12 години
До номер 10На мен "КОС" ми регистрираха бойна пушка, боен и газов пистолет само след 3 мин събеседване ! Дори не ме питаха дали съм с чисто съдебно минало :)
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая смешна държава НИКОГА няма да се оправи, цари супер голямо беззаконие! двама мои приятели си взеха законно оръжие без да имат никаква нужда от него, без дори да имат фирми и тн. В Бг се дава оръжие на всеки, даже и на криминално проявени!
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ и в същия момент притежават ЗАКОНЕН БОЕН ПИСТОЛЕТ. Каква е тази държава бе ? Какво е това посмешище на полиция бе ? ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ "КОС" !!!!!!!!!! НЕЩАСТНИЦИ !!! ШУРОБАДЖАНАЦИ СМЕШНИ !!!
9
3
 
8
 
! Отговори
Stas преди 12 години
И какво е нарушението-щом оръжието е законно притежавано, може и законно да го е охранявал
8
1
 
21
 
! Отговори
Chico преди 12 години
Напишете името на този от КОС и началника му, който законно му е дал оръжието-а не извадки от измислени милиционерски бюлетини. Смешници
7
0
 
39
 
! Отговори
Rudi преди 12 години
Притежавал законно притежаван пистолет. Цецооо, картечница да сте му дали-това ти е родната милиция, която ни пази. Раздавайте оръжие на престъпниците, а обикновения човек-господ да го опази. Затова ви плащаме първа категория труд, 20 заплати на калпак при пенсиониране на 45, безплатна манджа, осигуравки и какво ли не. Срам
6
0
 
18
 
! Отговори
БТК преди 12 години
"трима са качили насила млад мъж от селото"Къде са го качили?На черешата?
5
1
 
17
 
! Отговори
Boroka преди 12 години
А сега снимка за спомен
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е как е възможно това:-И.Б. (27-годишен) от Монтана, известен на органите на реда за нанасяне на лека телесна повреда-При претърсване в автомобила им са намерени и иззети законно притежаван от И. Б. пистолет Макаров
3
6
 
13
 
! Отговори
ъ преди 12 години
Добре дошли в Гоцев Мутристан. А от кой имат списъка с длъжници тези селски кандидат мутри? Изобщо в тоя *** Сергеев Чалгистан всички са за бой и ***!
2
1
 
30
 
! Отговори
Boroka преди 12 години
Балкана пази своите таини
1
1
 
31
 
! Отговори
да бре преди 12 години
Хванати......ииии, ...освободени!