Парапланерист загина край с. Добростан

По случая е образувано следствие
19 юни 2011 11:04,
29
Парапланерист загина край с. Добростан
Снимка: Архив Булфото

Парапланерист загина край асеновградското село Добростан, съобщи БТА. Информацията за нещастния случай потвърди кметът на община Асеновград Христо Грудев. Инцидентът е станал около 18,00 часа вчера по време на Първия фестивал на екстремните спортове. Той се организира от клуб "Тритон" с подкрепата на община Асеновград под мотото "Асеновград - град Приключения".

Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в Бургаската филхармония. С екстремни спортове, парапланеризъм, се занимава от една година, уточниха негови съотборници. Д.П. свири и в рок-групата Stop BG Band, която трябваше да има концерт на открито през нощта като част от програмата на фестивала. По думите им Д.П. е от така наречените "средно напреднали" състезатели.

Най-вероятната причина за трагичния инцидент, станал на старта за излитане, е опит да извърши сложна фигура
при липса на достатъчно опит като парапланерист. По всяка вероятност младежът се е паникьосал, тъй като, според очевидци, не се е опитал да отвори спасителния парашут. Организаторите потвърдиха, че атмосферните условията са били перфектни за скоковете.

На мястото на инцидента веднага са пристигнали служители на Гражданска защита, противопожарна охрана, полиция и екипи на бърза помощ.

Тялото на загиналия младеж е извадено от дерето с помощта на планински спасители и в момента е в Съдебна медицина на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. Близките са уведомени за инцидента. По случая е образувано следствие. Фестивалът е закрит веднага след трагичния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Парапланерист
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
10
 
! Отговори
За моя племенник: преди 12 години
Продължавай да летиш Митаче!Там където си достигат само гласовете на хората,които имаха щастието да те познават.Благодаря на Бог,че бях между тях!Само не знам сега с кого да мечтая за пътешествия?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в Бургаската филхармония."***!!! ОПРАВЕТЕ СИ СТАТИЯТА!!! Почивай в мир, Мите!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един от ГОЛЯМ ЧОВЕК си отиде! Един прекрасен приятел, който винаги би помогнал! Изключително добронамерен! Той изживя за 27 години много повече отколкото почти всички от нас няма да изживеят за цял живот!!
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в Бургаската филхармония. С екстремни спортове, парапланеризъм, се занимава от една година, уточниха негови съотборници. Д.П. свири и в рок-групата Stop BG Band.." Не ми стана ясно как работи и как свири загиналия? Мир на праха му.
25
1
 
23
 
! Отговори
музика преди 12 години
Споменът ми за него,че беше много лъчезарен човек!Тежка загуба!Не мога да повярвам!Мир на праха ти,Митко!Поклон!
24
28
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..какво значи опитен средно ниво...е..резултата е виден...вече няма да прави така
23
15
 
12
 
! Отговори
Анти-тапанти преди 12 години
Наааййй-големите кухари пишат в тоя сайт!!!!!!!!!! ТОТАЛНИ НЕГРАМОТНИЦИ СТЕ!! *** ВИ В УСТАТА ,СЛАБОУМНИЦИ СМЕШНИ!!!!!!!! ИДЕТЕ НА УЧИЛИЩЕ И МИНЕТЕ ПЪРВИТЕ 7 ГОДИНИ ОЩЕ 3 ПЪТИ ПОНЕ!!!! ***!!!!!!!!!
22
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Фестивалът не го организира клуб "Тритон",а клубът по парапланеризъм "Тангра".Тритонците са друга спортна организация в Асеновград.Те също бяха там, но не те са организаторите.
21
16
 
3
 
! Отговори
пич преди 12 години
тука само от НАТО не са дошли...за човек с инфаркт линейка няма...всичко това финансирано с ВАШИТЕ пари!
20
5
 
6
 
! Отговори
jalko ! mnogo jalko преди 12 години
"Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в Бургаската филхармония."Kak "Загинал" ... в момента работи ??!!vsichko obarkano ta chak pobarkano v tozi sviat!Bog da prosti choveka.
19
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да почива в мир, скъпо е платил за това да се почуства като птица. В първия момент ми се видя, че пише "парламентарист" и щях да си отворя още една бира от кеф. Но ..., жалко за човека.
18
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да го прости човека! :-(
17
17
 
12
 
! Отговори
Груйо Шопа преди 12 години
Я за това се не качвам на дълво без корени!
16
11
 
27
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Според мен трябва да се полага изпит преди скоковете, сега веки с 300лв си купува от е-бей комплетк 2 ръка и скача дето намери(не визирам този случай).Трябва да има точно определени дни и места за скачане с контролни органи за контрол за алкохол и амфети и парамедици.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...разбира се моите най-искрени съболезнования към близките на момчето..
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живея близко до мястото от където излитат парапланеристите. Теренът е добър и при подходящи условия се получават красиви полети. За съжаление стават и инциденти. Мой познат си счупи крак и ходи една година с патерици поради инцидент при излитането. В този спорт си мисля че излитането е по-опасно от кацането.
13
3
 
65
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Ще остане в съзнанието ми спомен как свиреше Болеро на цугтромбона на плажа една вечер на Кара Дере - беше невероятно! Мир на душата му и сила за приятелите и близките!
12
3
 
5
 
! Отговори
До БГ Съдия преди 12 години
Повтаряш се нещо ....
11
58
 
4
 
! Отговори
Дарвин преди 12 години
Естествения подбор е като ветера-отвява плявата и оставя читавото.....
10
18
 
39
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
"Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в Бургаската филхармония."ТОВА Е ВЪРХЪТ НА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯТ ТЪПИЗЪМ. КАК ЩЕ РАБОТИ В МОМЕНТА ТАМ КАТО Е МЪРТЪВ ?