10 задържани след опит за банков обир в София

Залавянето им е станало след нощно преследване и засади
Обновена: 2 юли 2011 13:00 | 2 юли 2011 10:46, Елка Василева
321
10 задържани след опит за банков обир в София
Снимка: Архив Булфото

10 души са задържани при полицейската операция “Защитените” тази нощ, при която е предотвратен обир на банков клон в центъра на София.

Задържаните са извършили опит за грабеж от трезор на клон на банка ДСК в София на площад „Александър Батенберг”.

Те са били заловени след продължило над час и половина нощно преследване и засади.

Операцията се нарича „Защитените”, защото в повечето случаи задържаните са известни и са контактували с полицията, но са освобождавани от съда при всеки случай на задържане, тоест те са под защитата на съда, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов за агенция “Фокус”.

Снощи около 23 часа крадците са пристигнали пред клона на ДСК на площад „Александър Батенберг” и са започнали заглушаване на СОТ, нещо ги е притеснило, избягали са и са се върнали около 00.10 часа.

Групата е започнала да кърти камерите на сградата. След 00.30 часа се задейства вторичен шум, който е накарал бандата да бяга.

Министър Цветанов каза, че тя е била оборудвана с две таксита. Едното такси е имало апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции, а другото е било оборудвано с апаратура за заглушаване на СОТ- системи.

Министърът обясни, че полицията е задържала автомобила на крадците със заглушителната им техника, има записи, които установяват пребиваването им в територията на престъплението, регистрирано е изкъртването на камери за видеонаблюдение, задържан е инструментариумът на крадците.

Арестуваните са наблюдавани от месец-месец и половина.

Това е една от най-известните криминални групи, най-добре подготвената група на някогашния люлински клан в престъпността, хора около Джиджи, каза министърът.

Задържани са Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Ники Куфара, Любо Гъзара (задържан при обир на столична верига магазини, а после пуснат от съда), Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
3
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
Имате, някои имат... обаче пак изпълнявате заповеди... чисто ли работите?Под шапка сте
251
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В цялсвят ги чакат да направят обира и тогава белезниците --- иначе мога да даида да те измькна от вас заедно с едни клещи и една щанга и да кажа, че ще обираш Президенството сега могат да ги сьдят за незаконно притежание или за някакьв опит за нещо....с две думи и да има присьда ще е минимална и то за някои от групата дето ще поеме вината ,че еди си кое си устроиство е негово итова ще е човека с наи-чистото досие ,че да не-могат да го осьдят...така стоят нещата
250
2
 
12
 
! Отговори
voodoo преди 12 години
Цецо Цецо добре че е съда да ги пуска,иначе както сте я подкарали с тези арести след година няма да имате работа и ... съкращения.
249
2
 
10
 
! Отговори
zhikan преди 12 години
то бива бива да си *** ама...не можаха ли да ги исчакат да влязат че тогава да ги вържат!най-много да ги осъдят на пробация за дребно хулиганство дето са счупили камерите:-)))
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Сатър , и ще се оправиме
247
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българските комунисти пазят в тайна безпрецедентното национално предателство в Беломорието, което отваря най-позорната страница в цялата наша история. Тази исконна българска земя не бе предадена на суверенна държава. Тя бе подарена на терористите с един протокол, подписан от Добри Терпешев, Сава Гановски и Димитър Нейков без никакви преговори. По-страшното бе, че от гърците не бяха взети абсолютно никакви гаранции за сигурността на нашите сънародници, намиращи се в онзи момент в Беломорието.Помнят се думите на Добри Терпешев по този въпрос - Който ви е довел тук, той дави бере гайлето. Едва ли в световната история съществува по-голям политически цинизъм от този. Това е моралът на комуниста с прогимназиално образование Добри Терпешев. Той не спира дотук. На митинг в Драма, от балкона на кметството, пред събралите се гърци той изрича друга крилата фраза: Българите са най-големите убийци на гръцкия народ. Свещеникът, стоящ на балкона, пуснал пари в джоба на преводача и помолил: Заклевам те, не го превеждай!. Гъркът замълчал...На 26 октомври 1944 г. българските комунисти хвърлиха нашите сънародници в Беломорието на произвола на разбойническите банди. Никой никъде не е вършил та-кова предателство!
246
4
 
4
 
! Отговори
Еех преди 12 години
Абе къде сте тръгнали, личи си че не сте нечии хора, обир ще ми правите. Не става така, ако не сте си опекли работата предварително!
245
3
 
9
 
! Отговори
sev преди 12 години
do 240 Там е работата,че ще ги съдят за приготовление,а там наказанията са много ниски и вместо съдът да им даде по 10-15 години (закона е жесток), а сега заради издънилата се акция,ще трябва да им даде по 3 г. условно.Това е истината.
244
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свинята има ***,акъл-не!!
243
4
 
21
 
! Отговори
алоооо преди 12 години
Съдията по делото е видян във столичен супермаркет да пазарува шоколади за обвиняемите, защото повечето от тях ще имат сърдечни проблеми в съдебната зала.
242
7
 
3
 
! Отговори
До 242 преди 12 години
Защо не се пробваш в някое престъпление, че да видиш имаме ли акъл или не. Кибик с кибика ти .....
241
3
 
19
 
! Отговори
got преди 12 години
При такива обстоятелства полицията трябва да стреля на месо веднага и случая е приключен без скапаните корумпирани прокурори, адвокати и съдии, дето си строят хотели на морето, като социалнослаби.
240
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех учили - недоучили, чели, ама не разбрали. Няма такова престъпление "обир". Няма самоволен отказ, когато деецът е бил принуден от обстоятелствата да се откаже от довършване на престъплението.БРАВО НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ОПЕРАЦАИЯТА !!!!
239
2
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
sa6o kustendileca e sa6o praseto v kustendil
238
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извода е че полицаите пак са се издънили,Какъв е този "вторичен шум",сигурно някой от дебнешите ченгета го е направил за да ги предупреди,сещам се за филма "Жега",велик филм,там пак имаше тъкъв момент,когато бандата на Де Ниро беше влязла вътре в трезор с взлом и чуха шум, се сещам ,че Ал Пачино,като шеф на ченгетата,нареди да не се арестуват,когато онези се разкараха,защото знаеше ,че няма смисъл да ги арестува,защото това не са доказателства за съд,но начия ченгета нямат за 5 лева акъл.
237
3
 
13
 
! Отговори
239 преди 12 години
Когато някой се опита да те убие, полицаите да изчакат да те гръмне и след това да го арестуват, за по-сигурно. Ще си доволен и ти и твоите роднини сигурно.
236
4
 
5
 
! Отговори
236 преди 12 години
Тук вече отиваш на преценка на съда, а не на работа на полицията, така че, ДА- трябва да четеш.Подготовка за извършване на перстъпление също е подсъдимо. А за тежко престъпление, още повече.Така че, спри да бълваш елементарни коментари.
235
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Час и половина са ги гонили , и защо като куршума може да ги достигне за част от секундата!!!! Сега всички болни ще легнат, и лекарите ще ги обикалят като писани яйца , а адвокатите ще ги защитават като прегладнели хиени!!! Полицията е виновна ,че не ги е очистила на място!!!
234
6
 
7
 
! Отговори
Джиджи преди 12 години
МВР отново тръби какво е направила, но се излагат. Това е опит за обир, а не обир. Трябва да изчакат, а не да предотвратят деянието. После се сърдете на Прокуратурата, че ги пускат.
233
2
 
6
 
! Отговори
Makedonec преди 12 години
Ah bolgari bolgari... kufara, gazara, mozaka