Закопчаха мъж, уличен в търговия със защитени птици

В дома му е открит сокол и фалшиви документи на МОСВ
Обновена: 29 юли 2011 19:37 | 29 юли 2011 19:37,
17
Закопчаха мъж, уличен в търговия със защитени птици
Снимка: МВР

50-годишен софиянец е задържан по подозрение за търговия със защитени птици, съобщиха от МВР.

Мъжът е арестуван в сряда след сигнал от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, че в контейнер за смет в квартал Лозенец са открити 2 мъртви и една жива птица от защитения вид голям ястреб.

На място експертите на РИОСВ установили, че от кооперация близо до контейнера се чуват звуци, наподобяващи крясък на хищна птица.

На мястото пристигнали разследващи полицаи и екип на „Икономическа полиция”, които пред блока задържали 50-годишния С. Г. от София.

Мъжът, който живеел в кооперацията без адресна регистрация, е известен на МВР за контрабанда, незаконен улов, включително изземване на яйца от гнезда, и международна търговия със защитени от закона хищни видове птици в България и други европейски страни.

В апартамента е открит сокол (птицата е от защитен вид), по първоначални данни на експерти на РИОСВ и БАН с най-вероятен произход Русия.

Иззети са също множество фалшиви сертификати за произход на хищни птици, бланки с фалшив печат на Министерство на околната среда и водите както и самият фалшив печат на МОСВ.

Открито е и пълно оборудване за планинско катерене, птичи инкубатори, GPS-устройство, както и примки за улов на гълъби, с които най-вероятно са били изхранвани хищните птици.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Оцелелите птици са изпратени в Спасителния център за диви животни – Зелени Балкани в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анна преди 12 години
С. Г. е само един от няколкото, които нямат никакво уважение към птиците и ги ползват само за материална изгода, а пред масата твърдят, че са загрижени. Другите видни са П. Якимов и компанията му от псевдосоколари. В соколарските среди се говори, че той има пряка връзка с ястребовите орли, които конфискуваха във Видин, средиземноморските соколи от миналата година, един от които е изпратен в Стара Загора, ястребите от тази година в контейнерът, предлагал ги е в Гърция с фалшиви cites документи.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живял без адресна регистрация -ето защо трябва да налагат глоби и на домоупрвители и на собственици които не регистрират в общината наематели.Домоуправителите защото не са попълнили домовата книга вярно а собствениците на имота за укриване на данъци само така като се бръкне в джоба ще се научат .Утре така и рецедевист без адресна регистрация ще открият след като изтрепе половината квартал.Всичката *** се настани в по-голямите градове на квартира без адресна регистрация а да не говорим за София
13
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 12 години
100% има пръст в изчезването на царския орел миналата година .saveraptors.org/news.php?id=94
12
0
 
2
 
! Отговори
Дени преди 12 години
Като е познат на полицията, защо още е на свобода?
11
1
 
5
 
! Отговори
mimeto преди 12 години
S KOR6UM V GLADVATA PAK NE E DOSTA4NO!!!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
Хем ми стана тъжно за умрелите птици, хем се радвам че все пак се е направило нещо по въпроса. Правим бавен прогрес в това отношение, но все пак има промяна(преди години нямаше дори дейсващи организации за защита на птиците).Мечтая си за деня, когато и в България ще имаме реални закони за защита на дивите животни и вярвам че този ден ще дойде! Моите адмирации за всички, които допринасят за промените!
9
4
 
6
 
! Отговори
it's a metafore преди 12 години
Доживотен затвор за този .... то това не екато да убиеш беззащитна старица или студент пред дискотека , сериозна работа си е с птиците....
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато се вземат яйцата от гнездото, птицата снася втори път! По този начин единствено се увеличава популацията на птиците и логично, не би трябвало да е престъплене!
7
4
 
8
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Те пък полицаите намерили на кого да дадът птиците на по-големии мошенници и трафиканти на птици .
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за *** ще изхвърли жива птица в кофата? А дори и мъртвите може да са умрели в кофата, като се замисля. Аз харесвам хищните птици и те наистина са изключително малобройни в България заради бракониери.Пазете животните, че хората не стават за нищо!
5
2
 
17
 
! Отговори
www преди 12 години
предлагам да се завърже до гнездото на птицата -да му изкълват очите .
4
3
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
"Открито е и пълно оборудване за планинско катерене, птичи инкубатори, GPS-устройство, както и примки за улов на гълъби, с които най-вероятно са били изхранвани хищните птици."Няколко "СПЕЦИАЛИСТИ" като него, могат да унищожат всички грабливи птици в БГ, САМО за броени години ...ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТАКИВА !
3
6
 
10
 
! Отговори
УТРЕ преди 12 години
Утре ще пише в новините че птиците са били пилета , или за софиянци малкото дете на кокошката.
2
6
 
11
 
! Отговори
he преди 12 години
добра новина- преди 3 дена изпратих пари--дарение за Зелени балкани--Ст. Загора
1
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛ КАКЪВ ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК СА ЗАЛОВИЛИ .ЦЯЛ СОКОЛ СА НАМЕРИЛИ, А ДАЛИ СА НАМЕРИЛИ ЛАИНЕТАТА НА СОКОЛА ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО 4Е Е ЯЛ И *** РЕДОВНО.