Мним данъчен опита да измами репортерка в Хасково

От НАП сигнализират за нов вид измама
Обновена: 2 авг 2011 15:01 | 2 авг 2011 15:00,
12
Мним данъчен опита да измами репортерка в Хасково
Снимка: Булфото

Мним данъчен направи опит да измами служител на Дарик радио в Хасково тази сутрин.

Мъжът, на възраст около 70 години, влязъл в редакцията на електронната медия и поискал да говори насаме с дежурната репортерка. Мислейки, че става въпрос за слушателски сигнал, жената поканила мъжа да влезе, за да поговорят.

"Аз мога да ти помогна, аз те познавам, знам къде живееш", заявил човекът и описал на репортерката пътя, по който минава, за да стигне до редакцията на радиото. Заявил, че я познава, знае откъде е и че дължи 3500 лева на НАП.

Посетителят обяснил, че може да помогне на репортерката да си върне задължението, тъй като бил данъчен инспектор. Тя обаче се усъмнила в думите му и го помолила да се легитимира като служител на НАП. Тогава мъжът набързо се изнизал.

Веднага след случилото се журналистката уведомила полицията и НАП.

От Областната дирекция на МВР в Хасково заявиха, че ще разследват случая.

От Агенцията по приходите припомнят на гражданите, че служителите им винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка.

Те не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми – данъци, осигуровки или актове – се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП.

Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която гражданите трябва незабавно да сигнализират в НАП и МВР, уточняват от пресцентъра на приходната агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
м преди 12 години
Да бе! Тоя дъртак се е взел на сериозно бая. Ама ако е нямал пари и се е решил на измами човека. Ама това не е решение.
11
2
 
8
 
! Отговори
Нема такава държава преди 12 години
Бг данък олигарс - Ние олигарсите решихме да заробим булгарите както турците 500години - купихме си медиите и държим водещите журналисти,частните заптиета от милицията работят за нас,спонсорираме и назначаваме политически лидери,Важното е за нас в държавата да има хаос - и хляб и зрелища за народа.То на народа му е насадено робско мислене - даваш му 250лв колкото да преживява и той се примирява - щом не протестираНашите пипала са навсякъде и надълкото в нашата комунис олигарс България
10
0
 
8
 
! Отговори
БГ- Данък Олигарс преди 12 години
Ние олигарсите сме разочаровани че го няма кръга Мургина -сега трябва да си изкараме на светло милионите- но все още имаме медиен комфорт и закони които ни позволяват да сме пашибозуци дерибей над българския редови гражданин -частните заптиета -милиционерите работят за нас Така че можем да не плащаме и намаляваме заплати- да вдигаме цените на храните и да правим врътки-Това е нашата държава комунис връзкарскаБългария не е Република България е Олигарска комунистическа България- нашата си държв
9
2
 
7
 
! Отговори
нормално е преди 12 години
това си е българска работа ! В документи от осм. империя е писано : най-трудно ни е да се справим с кражбите на българите !
8
1
 
16
 
! Отговори
13 преди 12 години
Баахти държавата в която живеем.Пълна скръб ей това е!
7
0
 
32
 
! Отговори
1 преди 12 години
Има средство срещу измамниците и се нарича ЛИНЧ!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този склерозирал дъртак намерил кого да изнуди.
5
5
 
8
 
! Отговори
фен на НАП преди 12 години
"Те не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми данъци, осигуровки или актове се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП."Такива са си хората на НАП, не знам за случай, в който да са поискали пари на ръка на някого..
4
1
 
12
 
! Отговори
AZUREUS преди 12 години
KOITO DOIDE S TAKIV NOMER VKI6TI OBIKNOVENNO SI TRIGVA OSAKATEN TRAINO I BEZVIZVRATNO!
3
1
 
44
 
! Отговори
хм... преди 12 години
а всъщтност от къде е знаел, че репортерката дължи сума на НАП!? може би трябва да проверят от къде изтичат лични данни!
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко му е да си принтира каквато си иска карта един измамник, обикновен човек много ще разбере. Аз на карти и значки не вярвам.
1
0
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Така мамеха и мними служители от топлофикация за таксите.