Задържана е банда, заподозряна в измами в цялата страна

Един от членовете работи в държавния резерв
Обновена: 6 авг 2011 21:18 | 6 авг 2011 12:00,
66
Задържана е банда, заподозряна в измами в цялата страна
Снимка: Архив Булфото

Организирана престъпна група, заподозрята в извършване на измами в цялата страна, е задържана при операция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Арестувани са четирима души - лидерът на групата и дясната му ръка са съдени за измами и имат множество криминални регистрации. Трети член на бандата е бил материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

По данни на полицията лидерът и „дясната му ръка” установявали контакт с фирми, които участват в търгове за закупуване на метални части от държавната агенция.

Те им обещавали посредничество за спечелване на търга на по-ниска цена срещу определена сума. За достоверност представители на фирмите получавали достъп до складовете на агенцията чрез нейния служител, член на бандата, за предварителен оглед на наличната стока.

Четвъртият член на бандата бил включван в повечето от срещите за получаване на подкупа. С тази схема групата действала на територията на цялата страна.

Съвместната операция на антимафиотите от София, Варна и Велико Търново е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.

При планираната акция в момент на даване на подкуп от 2000 лв. в столицата е задържан лидерът, който е на 49 години.

Минути по-късно във Варна служителите на ГДБОП задържали „дясната му ръка” и техен сътрудник. Във Велико Търново е арестуван 63-годишният служител на агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
10
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Бог високо, цар далеко! Май няма спасение, а?!
24
9
 
11
 
! Отговори
РУСОФОБ преди 12 години
МРАЗЯ ВСИЧКО РУСКО ВКЛ. ЛУКОЙЛ
23
3
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
ей заради такива *** като теб сме на този хал. егати изкривеното мислене имаш! никой не ти казва къде да зареждаш зареждай къде си искаш и се излагай за 5 ст
22
15
 
17
 
! Отговори
С ГЕРБ Е СВЪРШЕНО преди 12 години
Кандидата на БСП заради ПУСТАТА ПОДКРЕПА НА БАЙ ДОГАН И турските гласове задължително отива на балотаж а за другия участник или ще е НДСВ или СДС или РЗС или ГЕРБ.ГЕРБ се е сринал 3 пъти нищо чудно и да не стигне до балогаж :DБОРИСОВ В МОМЕНТА ТРЕПЕРИ ЩОТО КАТО СЕ ВИДИ ПАДЕНИЕТО МУ И, ЧЕ Кандидата на БСП заради ПУСТАТА ПОДКРЕПА НА БАЙ ДОГАН И турските гласове задължително отива на балотаж а за другия участник или ще е НДСВ или СДС или РЗС или ГЕРБ.ГЕРБ се е сринал 3 пъти и нищо чудно да не стигне и до балотаж :DБОРИСОВ В МОМЕНТА ТРЕПЕРИ ЩОТО КАТО СЕ ВИДИ ПАДЕНИЕТО МУ И, ЧЕ ДОРИ И НА БАЛОТАЖ НЕ ОТИВАТ ЩЕ ИМА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА И ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ДРУГАРЯ БОРИСОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И ИЗХАРЧИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ И ТОВА Е НЕЩО КОЕТО НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ.
21
1
 
16
 
! Отговори
До 17 мига от ... преди 12 години
Вече четвърта година зареждам от малка бензиностанция дизел с 9 до 14 стотинки под цената на Лукойлските бензинопродавници. Горивата им идват от същото място, свързани са с НАП. Как стават тези неща, а при големите монополисти не може?
20
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставки на Боко и Цвъци който съсипаха "малкия и среден бизнес" в Чалгария.
19
19
 
14
 
! Отговори
M преди 12 години
СЛЕД ИЗБОРИТЕ БОЙКО щЕ БРЪКНЕ И В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА .чАК ТОГАВА щЕ СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ.ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ ВСИчКИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ.НО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕ САВЕСНИЯ БАЛГРИН.
18
3
 
20
 
! Отговори
Комдайк преди 12 години
За желязото от резерва разбрахме. А къде "отиде" златото на държавния резерв?
17
9
 
10
 
! Отговори
Do 10 До Петков преди 12 години
Вие сте толкова *** и не можахте ли да проумеете че 80% от горивата у нас са от Лук ойл апък и никой не може да мми казва от де ще зареждам най малко такива тикви като вас ! Отиди и зареди на ОМВ само че не ти е ясно че освен скъпите горива другите пак са от ЛУК ОЙЛ ! РАЗБЕРЕТЕ ГО И НЕ ПИШИТЕ ГЛУПОСТИИ!!!
16
3
 
20
 
! Отговори
БРАВО, БРАВО ! преди 12 години
Тази банда и други такива подобни са действали още от преди 20 години. Добре, че ги изловиха - конфискация на имущество и пари и дълъг пандиз, ама да чукат камъни на кариерата за да си изкарат порциона и подслона, а не да ми лежат - другото е компромис!
15
3
 
7
 
! Отговори
555 преди 12 години
PRAV SI PETKOV!NIE NE ZASLUJAVAME NI6TO DOBRO 6TOM VSE O6TE DAVAME PARITE SI NA KOMPANIQ KOQTO SE DARJI KATO GOSPODAR NA RODINATA NI! SRAM SRAM SRAM
14
12
 
17
 
! Отговори
M преди 12 години
на комунистите не им харесва .ЗАщОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО РАБОТИ С УМ.А НЕ С ИБРИКА В РЪКА.в продължение на 20 години нямаже такива проверки по ресторанти -магазини -складове.защото се ръководеше всичко от горе.и си получаваха рушвета под масата.и затова сме в това положение
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то пък при комънизЪма много добре платена работа даваха ше знайш :)затова дотам ни докараха, последни в европа
12
4
 
11
 
! Отговори
PETKOV преди 12 години
neznam 6to za hora sa tezi koito sled vsi4ko otivat v lukoil! zatova gospod ni e nakazal kato naciq! nie ne zaslujavame ni6to dobro
11
9
 
25
 
! Отговори
M преди 12 години
ТЕЗИ КОМУНИСТИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ чЕ КОМУНИЗМА СВЪРшИ.чЕ БОЙКО РАБОТА НЕ ДАВА.КОМУНИСТИТЕ СА КАТО ОВЦЕТЕ.ПОНЕЖЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ХОДЕХА НА РАБОТА.И НЕ ТЪРСЕХА.КОЙ МОЖЕ КОЙ НЕ МОЖЕ ХОДЕЖЕ НА РАБОТА И ВСИчКИ ПО РАВНО ПОЛУчАВАХА .СВЪРшИ ТОВА ВРЕМЕ.
10
5
 
27
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е преди 12 години
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! ДНЕС ОБИКАЛЯХ ИЗ СОФИЯ И КАТО ВИДЯХ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА ХОРА КОИТО ЗАРЕЖДАТ НА ЛУКОЙЛ МНОГО СЕ УЧУДИХ! ТЕЗИ ХОРА СА ПЪЛНИ *** ПРОДАВАТ РОДИНАТА СИ ЗА 5СТ. ОТСТЪПКА. СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЯХ.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нема коя да е
8
6
 
3
 
! Отговори
DA PITAN преди 12 години
SIGA FANA LI NI CECO I TVA REVANE NE E LI KATO SLED E..ANE A PITAM
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до вторикой да ти даде работа "нормално платена" бе тарикат?държавата работа не дава, комънизЪма свършити що не основеш фирма и не дадеш на хората "работа нормално платена" като на запада само лаеш, "дайте да дадем"ми дай де, що не давашкой да даде
6
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДРЕБНИ КОКОШКАРСИ РАБОТИ НАПЪЛНО ПОДХОЖДАЩИ НА БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ.3 МИЛИАРДА ИЗХАРЧЕНИ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ САМО ДО СЕГА.ФАНАТО МАЛКО ДДС, НЕКОЛКО ДРЕБНИ РИБИ И 2 ЧУВАЛА С ДРОГА Е БРАВО БЕ ГЕРБ БРАВО ТОВА ЛИ Е КОМПЕНСАЦИЯТА ЗА МИЛИАРДИТЕ КОЙТО ИЗХАРЧИХТЕ И НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ.