Служител помогнал на крадци да оберат фирмата му

Трима мъже са задържани след кражба на 5000 лв. от офис в Своге
Обновена: 5 окт 2011 19:31 | 5 окт 2011 19:31,
10
Служител помогнал на крадци да оберат фирмата му
Снимка: Архив, МВР

Двама мъже, обрали офис на фирма в Своге, и служител на компанията, съпричастен към грабежа, са задържани от криминалисти на областната дирекция на МВР.

Обирът е извършен на 28 септември вечерта. Тогава двама маскирани и въоръжени с пистолети нахлули в офиса на фирмата, заплашили двамата служители и завързали краката и ръцете им със „свински опашки“.

След като привели служителите в безпомощно състояние, нападателите ги принудили да кажат къде в помещението има пари. Единият работник признал, че върху едно от бюрата е оставена чанта за лаптоп с около 5000 лева в нея. Маскираните задигнали парите, излезли от офиса, като заключили вратата отвън и избягали.

Впоследствие единият служител успял да освободи ръцете си, натиснал паникбутона за СОТ и позвънил на тел. 112.

Двамата потърпевши служители – Н. Я. на 26 години от с. Искрец и М. Д. (22 г.) от гара Бов, дали описание на извършителите. При разпитите обаче 22-годишният давал неясни и нелогични обяснения, отбелязват от ОДМВР-София.

Разследващите са установили връзка между младия служител и физическите извършители на престъплението. Според криминалистите служителят е познавал много добре единия обирджия – 40-годишен мъж с инициали Б. М., който е стар познайник на полицията. Именно от младежа крадецът имал информация кога в офиса ще има по-голяма сума.

След грабежа двамата крадци отишли в чейнджбюро в столицата, където обменили левовете в евро и разделили парите. Част от тях дали и на 22-годишния работник в обраната фирма.

Двамата грабители и съучастникът им са задържани вчера с 24-часова полицейска мярка. Късно снощи в гориста местност край село Чибаовци полицаите са открили мястото, където грабителите са изгорили дрехите и маските, с които са извършили обира.

Наблизо е намерен и разглобен на части газов пистолет. Единият крадец е признал, че го разглобили и изхвърлили до магазин на МЕТРО край Божурище.

Единият от крадците – 40-годишният Б. М., е известен за кражби и противозаконни отнемания на МПС, получил е общо четири ефективни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: съучастниккражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
15
 
! Отговори
The Punisher преди 12 години
До 7Бате, земи изпусни малко парата а? ;)
7
8
 
24
 
! Отговори
До 4 от 2 преди 12 години
Искам такива *** като теб да ги мъча малко по малко. Първо ще ти махна нокътчетата, после ще ти режа кожичката като домат. Ще те направя евнух, ще те накарам да си го изядеш, изсереш и пак да го изядеш. Ще ти избода очите за да умреш в тъмно и за финал ще те захапя за гръкляна. Искам да те гледам как се гърчиш в агония и ме молиш за бърза смърт, но ще те държа буден през цялото време. Но в крайна сметка ще те оставя жив, да видим дали отново ще посегнеш да крадеш нещо, което не е твое.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POZNAVAM GI TIYA BILGARCETA NO ME E STRAH OT TIAH
5
14
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Кажи го това утре на шефа си, въшка. Ще си мълчиш като *** нали, да та ... и червея долен. Цял живот ще бъдеш пионка в ръцете на хора по-умни и можещи от теб. Приятно прекарване на остатъка от живота си плюнчейки се в интернет, кибер плъх скапан.
4
5
 
15
 
! Отговори
Dо2 преди 12 години
Ми стани СОТАджия бе мъжки ?! Ем , няма да има ко ти откраднат :Д
3
13
 
15
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
ИМА САМО ЕДИН НАЧИН ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ : "ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА КАНАБИСА"
2
5
 
28
 
! Отговори
'Бах ма'а преди 12 години
По-гнусно същество от крадеца има ли? Мечта ми е да хвана някой в крачка на обир и да го бия докато не почне да му тече мозъка през ушите. Чак им завиждам на СОТаджиите, че имат шанса да го правят и в същото време да им плащат. Обирали са ме и мен, доста пъти при това, но никога полицията не е успявала да залови престъпниците. Да се бъхтиш ти цяла година за едни пари, които някой ще ти ги открадне за 5 минути... С кво удоволствие ще им приложа крумовите закони, тяхната *** долна...
1
12
 
31
 
! Отговори
електорат преди 12 години
KAТО ФИРМИТЕ НЕ ПЛАЩАТ , СЛУЖИТЕЛИТЕ САМИ СИ ВЗЕМАТ!!!!