Закопчаха мъж, завлякъл фирма с 67 бона

Обещал да достави 200 тона царевица. Превели му парите, стоката не дошла
Обновена: 31 окт 2011 13:12 | 31 окт 2011 13:11,
3
Закопчаха мъж, завлякъл фирма с 67 бона
Снимка: Булфото

Измама за 67 200 лева с продажба на царевица е разкрита от великотърновски криминалисти.

Задържан е 52-годишен мъж от Велико Търново, ощетил с крупната сума свиленградска фирма.

Мъжът се представял за управител на компания, от която свиленградската фирма искала да купи 200 тона царевица. В продължение на няколко дни от 22 до 26 октомври търновецът е подържал заблуждението, че представлява фирма, с която няма нищо общо и се представял с името на починал човек.

Той трябвало да предостави исканото количество царевица на цена от 280 лева за тон. Парите били преведени, но когато дошъл моментът стоката да бъде доставена и се оказало, че такава договорка няма.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели и претърсвания на адреси във Велико Търново и Арбанаси и са иззети предмети и документи, както и част от присвоената сума. За останалатите пари е установено, че са внесени в търговски банки.

52-годишният А. В. е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем. Мъжът има криминални регистрации за незаконно притежание на боеприпаси, а в момента изтърпява условна присъда от 3 месеца за престъпление против реда и общественото спокойствие.

Разследващите са установили, че присвоената сума е изтеглена от Р. М. на 36 години – криминално проявен за кражби, обсебване и хулиганство от великотърновското село Пчелище. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: царевицаизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52-годишният А. В. е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем. Мъжът има криминални регистрации за незаконно притежание на боеприпаси, а в момента изтърпява условна присъда от 3 месеца за престъпление против реда и общественото спокойствие. Разследващите са установили, че присвоената сума е изтеглена от Р. М. на 36 години криминално проявен за кражби, обсебване и хулиганство от великотърновското село Пчелище. Работата по случая продължаva vseki vtori kriminalno dosie a na svoboda cudo.
2
1
 
7
 
! Отговори
схемата преди 12 години
крадеш много, хващат те, делиш с тях, и те покриват, тоест не те съдят. те окрадоха страната, ама заловен няма, но с такава сума, няма как да се отървеш. ха ха, няма такава държава
1
2
 
0
 
! Отговори
raicho преди 12 години
bramchah na taia posta predi 10 godini i oshte togava se vadiha niakvi takiva smeshni pari