Зловещите СРС-та от "Наглите"

Подсъдим по делото разказва как са започнали отвличанията
26 ное 2011 08:00,
51
Зловещите СРС-та от "Наглите"
През декември 2009 г. спецчасти атакуваха къща на "Наглите". Снимка: МВР

75-минутни СРС-та хвърлят светлина как са започнали отвличанията от "Наглите" и колко са си делили килърите от бандата.

Първият запис, изслушан вече от Софийския градски съд, е от показанията на арестувания през 2009 г. Гребеца, дадени на 21 декември същата година.

Пред ГДБОП той разкрива подробности за това как е започнала да функционира групата за отвличания, как е била събирана информация, кой е участвал в отвличанията, за охраната на жертвите, както и за преговорите за откупите с близките на жертвите.

Още по темата

Според разказа на Гребеца той е пазил голяма част от жертвите на похитителите.

От признанията му става ясно, че в началото бандата е започнала да функционира само с трима, а отвличанията са започнали случайно.

На въпрос на служители от ГДБОП дали групата не се е страхувала от полицията, Гребеца отговаря: "Не, не е стояло на дневен ред, че ще ни хванат".

Според него групата е деляла парите за отвличанията по равно, като за похитения Киро Киров всеки от "Наглите" е получил по над 70 хил. евро.

Първият откуп пък, при отвличането на Илиан Цанев, е бил 100 000 евро. В него участвали освен Гребеца, Павел Петков и Цветозар Славчев-Църо.

За отвличането на сина на екстранспортния министър Вилхелм Краус - Михаил, "Наглите" си били поделили 300 000 евро.

Според показанията на Гребеца той самият доста бързо похарчил парите. "Заведения, дрехи, те свършват много бързо", обяснява той.

В разговора с разследващите Гребеца разказва също къде са били държани Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
35
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Най ме впечатли назубрения коментар на 1.Браво !И Бузлуджанските платки му се отблагодаряват с плюсчета.
6
2
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Няма никакъв проблем да харчи по 10 000 евро на месец готовата пари много бързо се харчи особенно ,ако е лесно спечелена....
5
5
 
21
 
! Отговори
вервам му преди 12 години
Простата сметка показва,че ако трима са делили по равно от тези 3 отвличания са си подделили по 200 000? на човек.Е как се харчат 400 хил лева по заведения и за дрехи?И то за толкова кратко време???Ясно е,че лъже.Скрил е мангизите някъде и ся се прай на ощипана мома.
4
6
 
5
 
! Отговори
до каякар преди 12 години
няма да си жив да видиш бе г комплекс
3
0
 
68
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
За мен не са точно тези престъпници нагли , по смисъла на думата. Нагли са тези допуснали в такава малка държава като нашата , дето всичко се знае , да вилният престъпници. Нагли са тези допуснали да има "цар" Киро. Нагли са хората занимаващи се с правораздаване ,кото не само не осъждат престъпниците , нно и са част от престъпния апарат.В този смисъл НЕ ме интересуват точно тези нагли от статията!
2
4
 
20
 
! Отговори
каякар преди 12 години
нагъл гребец еи, да гребне при тато у гробището БАКЪРЕНА ФАБРИКА
1
35
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов - Кеца разказа пред Шуменския окръжен съд за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретен Йоцич, предаде БНР, съобщи сайтът "Лайвбиз". Това е станало по време на продължило над 11 часа вчера заседание на съда.Кеца разказал за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретен Йоцич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца казал още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле били издадени на фирмата "Ипон" собственост на Бойко Борисов по онова време. След убийството на Поли Пантев в СИК възникнал спор за разпределението на 80-100 милиона долара. Стоил Славов бе взривен с охраната през януари 2004 г., Бай Миле бе разстрелян с охраната си през август същата година. Сретен Йоцич бе екстрадиран в Холандия, след като бе заловен в София през 2002 г. Там излежа 3-годишна присъда и бе върнат в Сърбия, където е обвиняем за 2 убийства. През юни 2005 г. Бойко Борисов спря за известно време предизборната си кампания като кандидат-депутат заради появили се сведения, че Йоцич е поръчал смъртната му присъда. През 2009 г. пак по време на предизборната кампания в няколко жълти вестника бе пусната информацията, че наемен убиец е влязъл от Сърбия в България по поръчка на Йоцич, за да бъде убит Борисов.Вчера съдът отправил предупреждение към Кеца, че показанията му нямат връзка с предмета на делото, но Кеца продължил. "Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той. "Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиенски", обясни Кеца. Обясненията бяха провокирани от показанията на свидетеля по делото "Килърите" Борислав Йорданов.Заседанието вчера по делото продължи близо 11 часа. Процесът срещу "Килърите" започна на 27 юни. Обвиняеми са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, 10 умишлени убийства и палеж.