Разбиха подземна оранжерия за канабис в Нови пазар

Помещението с дрогата била скрито зад бутафорно елтабло
Обновена: 9 дек 2011 19:31 | 9 дек 2011 19:30,
50
Разбиха подземна оранжерия за канабис в Нови пазар
Снимка: МВР

Оранжерия за отглеждане на канабис, изградена в подземие на частна фирма, е разкрита в Нови пазар, съобщиха от шуменската полиция.  Сградата се ползвала от шивашка фирма.

Спецакцията е извършена  след близо едномесечно разследване. След получените данни служителите на реда атакували сградата. В склад за платове те забелязали малко помещение, в което имало две електрически табла – едното от тях се оказало бутафорно.

След като отвили болтовете му, то се отворило като врата и пред разследващите се открил вход с метална стълба. Тя ги отвела до помещение на три метра под нивото на склада. 

Подземието - на обща площ 50 квадратни метра, било с фоайе и четири стаи. В три от тях криминалистите попаднали на модерна оранжерия – в 550 саксии се отглеждал канабис, в други 10 - растението било достигнало до опредена височина, а в две опаковки имало покълнали семена. Пак там те открили три чувала с над 5 кг канабис. 

Помещенията били модерно оборудвани. По първоначални данни, иззетата дрога е с много високо качество и цената на килограм от нея се пласира от 12 000 до 15 000 лева.

Проведени са разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжния съд в Шумен. Двама мъже са обявени за общодържавно издирване. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за растенията, но все пак тва е мутренска работа. При евентуална декриминализация трябва да имаме право да гледаме до 6 растения!
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още едно българско предприятие ще фалира.
48
1
 
22
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Какво разследване,някой е говорил много.Закон божи,РАБОТИ САМ.
47
6
 
53
 
! Отговори
Билкар преди 12 години
А тоновете алкохол,с който се налива половин българия... добре ли е а? Пияни смешници се бият по дискотеките,а на следващия ден нищо не помнят,така по добре ли е? С кое марихуаната е по вредна от алкохола?
46
4
 
15
 
! Отговори
Царица Костадинка преди 12 години
Цар ви Киру си плащаше на ГЕРБ,затва и ни пазиха по хотелите във Самоков га атакиските пълчища се надигнаха!!
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, още един любител-агроном изгоря...Ей, нещът да се развива селското стопанство... в мазата..хихихи
44
4
 
39
 
! Отговори
new koz преди 12 години
На киро нагала цеха за алкохол не могат да намерят, а е цял завод, но игла в копа сено ще намерят.Няма по продадена *** от полицията.
43
4
 
20
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Бойко *** който разпространява амфетамини(според стенограмите в ликиликс, тоест според сащ), иска само амфетамини да се пласират. Се пак тои има каде да ги прави с тонове, а тревата си иска играчка.
42
2
 
26
 
! Отговори
Милиционер преди 12 години
Кат искате да правите пачки без да снасяте на куките-така ще е!!!
41
2
 
12
 
! Отговори
мравка преди 12 години
*** те от Днес бг са отнели възможноста на хората да пишат коментари под материалите за Боико тиквата както го наричат повечето българи
40
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
bravo zna4i gonime avganistan po tazi dalavera
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледали са Breaking Bad
38
1
 
7
 
! Отговори
NWO преди 12 години
..И защо пушилистите?!? Да спипат някой химик!!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оле ужас! Някои от тревата не могат да го преместят. Ей затова не употрбявам, ами си го местя където падне. Учете, деца, учете...
36
4
 
2
 
! Отговори
blq blq varna xaxaxa преди 12 години
mn sam nagarmqn sq v momenta i iskreno0 vqrvam che shte legalizirat jointa v BG shtto0o to0va e chast ot priro0data ;) to0va nee vredno0 vredno0e za horata koito0 nego0 upotrebqvat a ne za horata koito0 go0 upotrebqvat ;) legaliziraitego0 nakraq danqma nishto0 skrito0 pokito0o ;) vseki dae spokoen pusha treva ot 5 godin i nishto0 mi nqma ;) xaxaxaxaxa ai nabiitesi filma sq AXAXAXAXAX
35
6
 
19
 
! Отговори
bcv преди 12 години
Както казва Бил Хикс: "Не ви ли се струва някак си параноично да забраниш нещо, което е част от природата, как по дяволите ще забраняваш природата?! Това значи, че Господ е направил грешка... Опънал се Господа на шестия ден да си почине и да види произведението си - перфектно от всякъде погледнато..........гледал, гледал и накрая възкликнал: "Оh, my Мe, оставил съм джойнт навсякъде... Не трябваше да пуша оня джойнт на Третия ден! Сега ще трябва да създам републиканците...
34
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да хванат да разбият някоя химия лаборатория, хората умират от хероин и мет, а не от трева. само и вдигат цената.
33
6
 
17
 
! Отговори
la преди 12 години
тази стая ще дръпна на две на три без дори да се задера и минута по късно ще ме гледаш да присушавам и втората стая и семките ше изпафкам даже и пак няма да съм се наситил! Обичам ДЖОЙНТА обичам хората , вярвам че ще го легализират!
32
2
 
43
 
! Отговори
old woman преди 12 години
Колко трудно се гледа канабис! И баба гледаше канабис.Тогава му викаха"коноп".След като се овършее,се накисва в реката,после се "дръсти",преде се и се правят различни неща.Боже, колко съм стара и нищо ново под Слънцето!?
31
3
 
4
 
! Отговори
D преди 12 години
ABE TOVA E MOETO POMESTENI VAV VARNA EI DNES BG KAKVI GI KACHVATE