Все още не е ясно кой е наръгал смъртоносно 19-годишния студент

И тримата задържани отричат да са използвали оръжие при свадата
Обновена: 29 фев 2012 16:37 | 29 фев 2012 16:31,
136
Все още не е ясно кой е наръгал смъртоносно 19-годишния студент
В този блок беше убит 19-годишният студент. Снимка: Булфото

Все още няма заподозрян за убийството в Студентски град, съобщиха от МВР.  В момента са задържани братът близнак на убитото 19-годишно момче Мартин Данчев, съквартирантът им Илко Радев и Владимир Борисов.

Тримата участници в свадата са имали видими наранявания от сбиването и не е ясно кой кого е наръгал и ударил, съобщи шефът на 7 РПУ Ани Петрова на пресконференция по повод кървавия инцидент. Те отричат да са използвали оръжие по време на инцидента.

Открит е нож в стаята, където е станало убийството,  но експертизата щяла да покаже дали с него е направена смъртоносната прободна рана. Кръв е имало навсякъде в стаята. Нямало данни пети човек да е участвал в сбиването.

19-годишният Марио Данчев от Перник  беше убит при масов бой в общежитие в Студентски град тази нощ в стая на блок №23, където убитият младеж живеел с брат си близнак Мартин и още едно момче - Илко от Добрич.

Още по темата
В нощта на инцидента двамата близнаци са отишли в дискотека Black house, където са се почерпили с алкохол.
Мартин се е прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов  и е започнала свадата.
Илко бил принуден да отвори вратата. Тримата влезли вътре и започнал бой. В мелето Марио Данчев се свлякъл безпомощен на земята, прободен в сърцето.

Свадата е чута от съседи на момчетата, но не и от портиера. След инцидента момчетата са слезли при охраната, която се е обадила на 112. Патрулът на полицията е дошъл бързо, защото е бил близо, но Марио Данчев вече е бил починал.
И четиримата младежи са студенти в УНСС първа година. Преди сбиването е имало скандали между тримата съквартиранти - близнаците Марио и Мартин Данчеви от Перник и Илко Радев от Добрич. 

Те се карали за битовизми – кое легло за кого да е, къде да седи масата и т.н. Родителите на Илко са знаели за тези проблеми, но никой не е предполагал, че ще се стигне до тук, обясниха от полицията.

От полицията се обявиха за по-строг режим на студентските общежития. Общежитието, в което стана инцидентът, е с картов режим, което значи, че гостите в общежитието не се записват, защото няма такава книга, а минават с живущите там, обясни шефката на 7 РПУ Ани Петрова.

По думите й такава книга трябва да има и това било нарушение. Според нея в общежитията не трябва да се внася алкохол.
На територията на 7 РПУ от началото на годината са получени 214 сигнала за свади и вдигане на шум, 140 от които са само в „Студентски град”.

„Ние не може да проверим всички сигнали. Затова трябва дисциплината в общежитията да се подобри. Някъде има камери, но те не са достатъчни”, обясни Ани Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
валя преди 12 години
и да ме прощават провинциалистите, ама......не всички, разбира се.... всеки ден слушам младежи в транспорта, в метрото.... нямам думи за това как си говорят, как крещят, (да не говорим за ужасния диалект- те как мислят да стават "висшисти" със селския си говор...освен това, ако човек не е наистина крайно заплашен, не взима нож ...поне аз така мисля...иначе и той си е убиец..това е....но, не знам каква е била точната ситуация , затова не мога да съдя никого..истината е, че алкохолът е лош съветн
112
0
 
0
 
! Отговори
валя преди 12 години
не знам кой е виновен...но, това просто е безумие... пияни деца ( ами деца са на 19 години)по сред нощ да се убиват..това ли ще са бъдещите управляващи на държавата ни- икономисти, политици...ужас!!!!! разбира се, ще каже някой, това става по света- е, не чак по света- в САЩ- там направо се стрелят в кампосите и в училищата, тъй че не са прави и тези, които описват идилична картинка на учещи и непиещи студенти там...но в Европа не съм чувала за такива неща....
111
0
 
1
 
! Отговори
учител преди 12 години
Някой да ги е спрял учениците на входа на заведение ,Някой да им е отказал сервирането на алкохол,Това бърка в бизнеса,Когато има проверка полицаите информират собственниците,Хващат ги с наркотици ,Никого не се осъдили в малкия град,За сведение идват по -лоши студенти, За неграмотността да не говорим,Всички вземат матура и изпити във ВУЗ,но ооооо има техника никои не е решил да я спре и така излиза БРАК от университета,
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тая наша "любима " България който иска да учи и да спи в 3 00 ч. няма никакви права !!! На пиянките им дошло на акъла да викат подкрепление за да се разправят и бият с момчето което не им е направило нищо ,ама после кой беше с ножа не помнят имат вече амнезия .Жалко за младия живот,ама пиянките на свобода а другото в ареста ей това си е чиста гавра с нас гражданите на тая държава.
109
0
 
3
 
! Отговори
Ivana преди 12 години
що за студенти са това които цяла нощ пият по дискотеки?! как отиват сутрин на лекции, как имат прясна глава да учат и записват?! ето защо образованието в БГ е една проформа, защото всеки от кол и въже има достъп до университет
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на пияните побойници какво обвинение е повдигнато ?!е само питам
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е ка ще се знае,то ченгесарите могат само да те рекетират под път и над път за щуротии,ама да свършат работа-няц...е,и да бият децата могат
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
izkaxte kapitalizam etogo ybistva alkoxol i droga i tn i tn. amerika tva vi dava terorizam i mizeria smart.
105
0
 
5
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
Напротив заключил я е за да не може да влезне ония,той затова си е повикал и подкрепление.
104
4
 
11
 
! Отговори
Студент в БГ ха ха ! преди 12 години
В клоаката остават само лузърите, децата на матриала, безпътните. Всички останали, каймака са навън. Мястото на раята си е в казана с катрана, айде заспивайте онеправдани.
103
1
 
3
 
! Отговори
ema преди 12 години
тоя много неграмотен дето е писал статията! не е black house а е play house! И не е заключил, а е отключил вратата!
102
2
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 12 години
В САЩ стрелят от любов към екшъна, и трепят по няколко наведнъж.Дано не си отишъл там. Има да се чудеш къде да учат децата ти.И никога не се връщай в България. Само се чудя чий го .......в бългавските форуми?!
101
1
 
15
 
! Отговори
фен преди 12 години
Какво общо има пропусквателния режим с факта че оскотели *** се били и клали?! Като ги запишат в книга какво ще стане?!
100
3
 
2
 
! Отговори
bahmaamu преди 12 години
iskam da popitam zashto nqma informaciq kym segashniq 4as za nedoklateniq bagata??se pak toi e potencialen premier na bg,dostoen naslednik na tikvo4a:DDcveta na naciqta ,taka da se kaje.....
99
0
 
2
 
! Отговори
ДО 109 преди 12 години
Не живея в нито един от двете направени предположения, но повярвай ми, живея на по-добро място от БГ, а за Лондон и Париж си абсолютно прав, затова и не живея там...
98
3
 
14
 
! Отговори
Чуйте ме внимателно преди 12 години
Колкото ще се приобщят *** към българското общество, толкова ще се впишат и ПЕЙЗАНИТЕ в града ни - единственото, което правят е да го оsират с ожесточение. Бележка под линия: *** е състояние на духа, не е обвързано със селото, но най-добре вирее там. Има и селяни с благороден дух, но са рядкост. А и те си стоят в пасторалната среда. Тук идват ***-опортюнисти с малки възможности и стръвни амбиции. Побойници и ***.
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е прогнило от корупция във България.И най големият оптимист вече е загубил надежда.Вече и САЩ и ГЕРМАНИЯ иФРАНЦИЯ да вземат власта във България няма да се оправим и след 10 години
96
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости момчето!
95
0
 
37
 
! Отговори
Апис преди 12 години
А относно това, което се е случило мисля, че на всеки горе долу се изясни картинката. Двмата братя са си тормозили съквартиранта, а снощи са прекалили. На момчето от Добрич му е писнало и се е опълчило като дори не е задължително той да е извадил ножа нищо чудно някой от пишкодръжковците да е тръгнал да го заплшва и в мелето и бутаницата на трите пияници да са се наръгали взаимно. *** е, че оня 19 годишен *** е починал :( Има и редица процедурни нарушения при настаняването...
94
0
 
29
 
! Отговори
митака преди 12 години
Само да разясня малко положението в днешен студ.град и да кажа на родители на тези мамини сладки студентковци,че никак не е лощо да помислят за друг начин на пребиваване по време на образуванието им ако не искат и те да получат такива новини като горната.Има много свестни хора в студ.град но масата от ***,***,алкохол,дрога и т.н. ги повлича и мекоказано им опропастява живота.Хора вземете се в ръце!