Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа

Кола го помляла на пешеходната пътека, докато пресичало
Обновена: 29 мар 2012 20:40 | 29 мар 2012 19:57, Бойчо Попов
264
Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа
Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Осемгодишното момиченце е блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард „Г. М. Димитров”, съобщиха от МВР.

Пострадалото дете е транспортирано в „Пирогов” в тежко състояние и с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 17,10 часа. Детето е било придружавано от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика.

По-късно от „Пирогов“ съобщиха, чe М.Т. първоначално е постъпила в детска противошокова зала на болницата.

Детето е в тежко състояние, на апаратно дишане и в кома, както и със счупен крак. Предстоят изследвания, включително и скенер. 

Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето, предаде bTV.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастин жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: катасрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ДО20 преди 12 години
Във всеки случай Цветанов не по глупав от теб
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е пешеходните пътеки да се издигнат като "спящи полицаи". Веждал съм такива, много са ефективни. Само така могат да се спрат безумните простаци.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майка ви да ***, има пешеходна пътека, на която се намалява с готовност за спиране! *** чалгари с купени книжки, колко хора трябва да умрат, за да ви дойде акъла в главата, автомобилът не е каруцата на село, а отговорност към Вас и всички участници в движението! Днес.БГ, ако искате ме цензурирайте, но УБИЙЦИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТОЧНО ТОВА!!!
35
2
 
5
 
! Отговори
такава ще е преди 12 години
Докато ГЕРБ се натуткат да приемат закон за много солени глоби, отнемане на книжка и даже ефективна присъда при блъснат пешеходец на пешеходна пътека, ще е така.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
куцо кьораво и сакато се качи по на една кола и я подкара и се има за господ :(
33
2
 
7
 
! Отговори
Ужас на квадрат преди 12 години
Не напразно на запад хората в населени места са супер внимателни и а стъпиш на платното спират на 10 метра пред теб! Който е пътувал знае! Трябва да се кара със съобразена скорост и постоянна готовност да спреш! Дори и да има удар, то с 30-40км/ч ще е много по-лек! Ама тук простаците са хиляди! Карам често по г.м. димитров, и понеже е права и еднопосочна улица, там карам с 50-55 макс и то където няма пешеходни, а ме изпреварват като спрял! И то често коптори на по 20г без гуми и спирачки!
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затвор за ***, да му направят халката като водосточна тръба *** в затвора!!! Дай Боже момиченцето да се оправи!
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Удрял съм човек не с 40 а с 10 км/час. Извъртя се и падна, и си пукна една кост на дясната ръка. Когато е речено да стане беля от Дявола, законите и правилата са без значение.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
баси оправданието, бил навлязъл , ми що навлиза като наоколо има хора, има си правилник и там съвсем ясно пише как да се кара... затвор и никакви смекчаващи бла-бла :( ти няма ден без някой *** да не прегази някого на пешеходна пътека :(дано се оправи детето...
29
4
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Ама разбира се, дядото, чичото, вуйчото са виновни...само поредният тарикат-чалгар, дето е карал с 70-80км/ч /по негови думи 60км/ч/ е решил да спести 5 минути, като кара с безрасъдна скорост в градски район /при ограничение 40км/ч/, само той не е виновен!
28
2
 
11
 
! Отговори
Ужас на квадрат преди 12 години
Пред всички пешеходни пътеки трябва да се кара супер бавно! Да се намаля до 40, ако трябва и до 30км/час! Може детето да се е дръпнало от дядо си и да е побягнало, но ако се караше с 30-40 пред пешеходна, то или ще успееш да спреш, или и да го удариш с такава малка скорост има много по-голям шанс да има леки наранявания! Аз намалям пред пешеходни много, но често има *** да ме изпреварват като намалят, да се натискат зад мен и да нервничат! Такъв ни е манталитета, има много долни хора...
27
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Немога да разбера на Бул.Симеоновско шосе имаше на 100метра полиция.Спират колите да изкарат някои лев вместо да седят на пешеходните пътеки.Фърчт нагоре-надолу с моторите и спират коли защо не следят за тия пешеходни пътеки всеки знае че са опасни !!!
26
3
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
естествено, че шофьорът е виновенЧ ако беше карал с 40, дететш щеше да е с мн по-леки наранявания.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна липса на култура на шофирането у нас! Повсеместно явление е, когато видят пешеходец на пътеката, шофьорите не само да не намаляват и спират, а обратно - те увеличават скоростта, наслаждавайки се на това как потенциалната жертва на тъпоумието им подтичва в ужас, за да се спаси. А да говорим ли за пореден път с какво удоволствие шофьорите на градски автобуси изчакват тичащи пътници да стигнат до вратите, за да им ги затворят под носа?
24
2
 
6
 
! Отговори
ицо преди 12 години
До ГАБИ:Моме ти явно никак не си на ясно с движението по улиците,не плюите по човека утре и на вас може да се случи.Сигурен съм че никак не му е добре от случилото се.Такива нападки отиват на един стращно ограничен човек,надявам се ти не си такава....
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано се оправи детенцето! А пък на нашата пешеходна пътека отстрани на блока през няколко месеца опресняват боята и тя пак се изтрива, и пак мажат и пак се изтрива, какво е това чудо, не знам, с тебешир ли я правят... и усвояват едни пари и пак усвояват и така. А уличното осветление е едно мижаво... Ослушваме се и се оглеждаме като стреляни зайци...
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на шофьорските курсове те учат когато наближаваш пешеходна да намаляш скоростта отдалече, без значение дали има или няма хора на нея. Ама не - българския шофьор сакън да не се прибере 5 минутки по-късно, понеже сигурно се е скъсал от бачкане през деня!
21
26
 
13
 
! Отговори
!!! преди 12 години
В случая шофьора няма никаква, ама НИКАКВА вина. Детето е било с дядо си, отскубнало се е и е хукнало да пресича!! Шофьорът е видял, че няма чакащи за преминаване и е минал! В случая дядото има не- малка вина и това не е единственият случай, когато децата се оставят без контрол, а после шофьорите плащат за трагедията!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано се оправи детето и отново да практикува любимият си спорт. Жалко е, невинни деца да страдат по такъв начин. :((((
19
8
 
9
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Г-да прокурори от СГП, този ще го вкарате ли в следствения арест или поради липса на места ще го оставите на свобода да прегази още някой пешеходец?! Е то бива заспала и нагла работа, ама всеки ден в София шофьор да блъсне на пешеходна пътека човек вече стана премного! Вкарайте ги тези *** в затвора поне за 1 година и им вземете книжката за 2 години, та да си отварят селските зъркели! Не виждате ли, че на тези мухлузи зебрата им действа като червено на бик! И че тези, които газят и убиват софиянци са селяни, дошли в София преди 4-5 години и все още смятащи, че карат на баща си на ливадата! Гаранция,че този Стойчев ако го пратите на проверочен, няма да вземе книжка поне половин година! Не виждате ли с какво се оправдава: че това е първото му сериозно провинение... Ами следващият път да убие човек на зебрата, та да му стане на този селянин второ провинение! А от ВКП пък искат условна присъда за шофьори, убили пешеходци на пешеходната пътека?! Абе г-да магистрати, вие с всичкия ли сте или и вас ви хвана жегата?