Разбиха група фалшификатори на пари и документи

Открити са 2 производствени бази в София и Велико Търново
13 апр 2012 13:11,
23
Разбиха група фалшификатори на пари и документи
Снимка: Bulphoto

Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на неистински документи за самоличност и фалшиви пари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ под ръководството на Софийската градска прокуратура са проведоли спецакция на територията на София, Велико Търново и Кюстендил.

Акцията започнала със задържането на С.З./45г./ от София. Той бил спрян на околовръстния път в София. В автомобила на мъжа, който е криминално проявен, били открити 10 000 неистински евро банкноти с номинал 100.

В ресторант в центъра на столицата, собственост на организатора на групата - А.Б./44 г./от София, криминално проявен - са намерени над 60 листа с отпечатани билети за гръцкото метро.

Антимафиотите задържали и останалите членове на престъпната група - Н.Р. /57г./, В.Р. /56г./, Е.И. /45г./, Б.Б. /59г./, всички от София, Й.Ч. /57г./от Кюстендил, Х.Х. /51г./, П.М. /52г./, и двамата от София и Д.Д. /54г./от Велико Търново. У тях са открити 1700 неистински щатски долара, както и неистински евро банкноти с номинал 200.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилищата на задържаните са открити две производствени бази за изработка на фалшиви документи, съответно в София и Велико Търново. Иззети са голямо количество неистински български и чужди големи талони за автомобили, празни бланки за дипломи, 35 печати на различни институции, хартия за дипломи, холограми, неистински 860 таксови марки, корици за паспорти, български и чужди визи и големи количества чешки бандероли, холограми за гражданска отговорност.

Спецполицаите намерили и иззели още неистински банкноти - 11 по 50 евро, 17 по 100 щатски долара и една от 200 евро. Намерени и иззети са множество компютърни конфигурации, както и материали и пособия за изработката на фалшификатите. В печатна база в близост до столично училище са открити и иззети чешки, гръцки и испански бандероли, както и печатарски плаки за тяхната изработка.

На задържаните им е наложена полицейска мярка за 24 часа, действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
krasos преди 12 години
А грабежите и битовата престъпност ??? Какво ме интересува чешки и испански бандероли, тук поръчковите убийства ,грабежите и телефонните измамници са във вихъра си и никой не прави нищо !!! Пак се мазним на чужденците , а Българите кучета ги яли !!!
15
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 12 години
Й.Ч от Кюстендил??? Това Йордан Чипев ли да се разбира???
14
4
 
4
 
! Отговори
ЦВЕТАНКА МАРИНОВА преди 12 години
ПРЕДЛАГАМ ЗАПЛАТИТЕ ДА СТАНАТ 80 ЕВРО, ПЕНСИИТЕ 50 И ВСЕКИ, КОЙТО ИЗВАДИ БАНКНОТА ОТ 100 ЕВРО ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН КАТО ПРЕСТЪПНИК.
13
1
 
5
 
! Отговори
Бай ИБан преди 12 години
Като чета на по колко години са ,се сещам за оня филм за старци разбойници.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стар познайник на органите на реда. Установено е че е доносничил срещу свои познати в пожарната, че е бил нелицензиран охранител на друг министър-председател където е научил похвати в занаята и се е занимавал с рекет и разпространение на наркотици.Задържаният е изключително арогантен и непредсказуем. По време на задържането е оказал яростна съпротива прерязвайки всички пагони на служителите на реда.Ето това е вече празнична новина!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пресецентъра на МВР съобщава за провеждаща се акция от служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност под ръководството на Софийската градска прокуратура.В района на Народно Събрание са били задържани 250 депутати, няколко министъра (народни иззедници) и водачът на групата (министър председател)В хода на разследването се установи, че те са причина цялата държава да върви по дяволите в навечерието на светъл християнски празник.Криминално проявеният Бойко Методиев Борисов е..
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ще кажа да добри сте защото се цитира само НЕИСТИНСКИ, ИСТИНСКИТЕ пари и документи отиват за кадрите в МВР ;)Имам достатъчно познати в МВР, които в момента разследват Вътрешен контрол заради - разпространение на наркотици, обсебване, заплахи, побой, превишаване на правомощията, присвояване на веществени доказателства и др.Над 12 човека в системата на МВР мои познати се оказват бандюги е как да Ви вярвам г-н Цветанов?Уточнявам ПОЗНАТИ не приятели, приятелите ми отдавна напуснаха БълGAYрия
9
1
 
4
 
! Отговори
проведоли преди 12 години
" ...са проведоли спецакция ..."редакторите са нещо кът май?
8
3
 
2
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
SHTE IM PRADNITE NA DQDOVIJA,.
7
3
 
5
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Не са си платили момчетата затова са ги хванали !!! Сега останалите Фалшификатори ще знаят да си плащат и то навреме : ))))))) !!!
6
2
 
2
 
! Отговори
До Виктор преди 12 години
Чисти бай *** са:)))
5
1
 
3
 
! Отговори
пенсия преди 12 години
Събират пари за пенсия и здравни
4
3
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 12 години
А бе, тея, с буквите и точките *** ли са, *** ли са, чокои ли са, кви са, а? Що ми подавате неточна информация и *** карате да мисла лугически. Да си праа изводи кви са. Май ши са чистокръвни българя, щото ку бяя ***, първу щеши да са почни с туй: "Нашти гироични служители от МВР разбиа пристъпна *** група..."Мама им ***! Кат ни моат да убират банки, пунежи са сирсеми, ей тъй ши им пишат целити имена, а няа само главнити букви и точки.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изгоря ми дипломата от Оксфорд с която мислех да стана поне шеф на агенция, язък.
2
1
 
0
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
Vzemai si hapchetata, molia , ne gi zabravai!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на полицията! Само съда да не изкара, че намерените неща са произведения на изкуството.