МВР дири други двама за убийството на Яна

Безспорно пет от космите по тялото са на Николай Русинов-Чеци
2 май 2012 20:51,
46
МВР дири други двама за убийството на Яна
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Надявам се в скоро време да имаме информация за другите двама, съпричастни към убийството на 28-годишната Яна Кръстева, открита мъртва в Борисовата градина през юли 2011 г.  Това каза в Кюстендил вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той добави, че докато в началото по случая е имало само "морфология", която не би могла да бъде използвана в съдебен процес. След резултатите, направени в лаборатория в Инсбрук, вече има изолиран ДНК-профил.

Установено е, че безспорно част от космите върху тялото на Яна са на Николай Русинов-Чеци, който е в ареста заради убийството.

„Има две лаборатории с по-високо качество - това са тази във Великобритания и тази в Австрия. Ние се обърнахме в  лабораторията в Инсбрук и в рамките на тези три-четири месеца беше извършена тази допълнителна експертиза, на която успяха да изолират ДНК-профил, който безспорно доказва на кого са били намерените косми“, съобщи министърът. 

Още по темата

„Това, което имаме като резултат от всички тези експертизи в момента безспорно - космите на Чеци, който е задържан, върху тялото на Яна - това са пет на брой косъма и два други, за които имаме изведен ДНК-профил“, разясни Цветанов.

Вече можем да правим доста други последващи процесуално-следствени действия, които колегите са започнали, каза Цветанов и добави, че се надява в скоро време "да имаме и другите две лица, които са съпричастни към  убийството на Яна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 33Ako ubitata beshe sprjala da se napiva i drusa kato svinja, dnes mogeshe da bade jiva !!!S trima maje v hrastalazite megdu ,mrasnite hartii i kucheshki lai.na....ne e li predizvikatelstvo!!!???
31
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Съмнително е дали има други замесени в убийството.Тези косми на други хора не е задължително да бъдат на убийци.
30
1
 
0
 
! Отговори
страхил преди 11 години
Цецо , Цецо добре ти беше по татова време,а сега при ББ батово ,нали си му сол т...к още по добре .Само дето от полиция нищо не разбираш!!!!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само дето насила не става ...шом не иска да бъде поставен на полиграф, няма как ...а закона му дава право да мълчи като партзанин ...какво да прави полицията в такива случаиняма кьорав очевидец, остава само ДНК - то ....в щатите това ведно с мълчанието на обвиняемия би било достатъчно да го тикнат за около 150 години в затвора, тук обаче най-вероятно ще доведе до оправдателна присъда ...
28
0
 
8
 
! Отговори
an преди 11 години
Абе разпитайте го този Чеци най-накрая качествено!!Всичко ще излезе,сложете го на полиграфа!!
27
0
 
7
 
! Отговори
2 милиона преди 11 години
Постоянно се дъвчат стари неща, поддържа се неестествен интерес към престъпления, които е нормално да бъдат разкрити бързо и да има осъдени и умишлено се замитат под килима наистина големите, страшните престъпления, като обира на 2 милиона лева. Какво става с разследването? Нищо не ни казват. Очевидно е, че тук са забъркани професионалисти, хора от службите. И затова никой нищо не казва...
26
0
 
7
 
! Отговори
Смърт преди 11 години
Смъртна присъда, за който е причинил смърт...
25
0
 
37
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
***, и приятели на Чеци-Пеци и друга гнилоч, момичето е удушено като преди това е изнасилена , счупено и е ребро и е бита най брутално....верицата ви деградирала,***...за нищо не ставате...спрете малко да се напивате и друсате като *** и да не знайте къде се намирате!!!!
24
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какви 3-4 месеца говори Цветанов, мина една година от убийството. Над един милиард бюджет за полицията и не могат един анализ да направят, Стига сте подслушвали хората а си вършете работата, Цветанов не ставаш оставка!
23
2
 
26
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Еййй, пак ще го измъкнат от затвора тоя УБИЕЦ Чеци. Нали е на Петър Младенов племеник... Абе *** мицифайки, и аз може да съм я прегърнал и целунал за здрасти Янчето, приятелка ми беше и на мен и на много от нашата компания които сме поне 30 човека... От всеки може да му падне косъм на блузата и.. Убиеца е Чеци!!! Всички го разбрахме само вие не! Тя не беше ****а, та да прави тройки и оргии! А Чеци гузен негонен бяга в Турция след убийството а? Тия евреи майката ви разгониха с управлението на БГ
22
13
 
10
 
! Отговори
ТРАКТОРА Я ЗАКЪСА преди 11 години
Невероятно! Донка Митева: Мястото на Алексей Петров е в затвора!Невероятен обрат в процеса срещу Октопода. Една от свидетелките, Донка Митева, която бе считана за близка до Алексей Петров, заяви днес в съда, че е била притискана да лъжесвидетелства. Алексей Петров е рекетьор. Останалите подсъдими в процеса също са негови жертви, заяви пред утихналата зала Митева.Колко животи още трябва да съсипе Петров, за да задоволи алчността си?! Мястото му не е на бул. Цар Борис Трети, а в затвора! отсече тя. Муха да беше бръмнала в този момент, щеше да се чуе. Всички присъстващи бяха онемели от нечувания обрат в делото. Самият Алексей Петров и неговата защита гледаха и невярваха, че всичко това се случва, при това от техен уж сигурен човек.
21
11
 
10
 
! Отговори
ТРАКТОРА Я ЗАКЪСА преди 11 години
Алексей Петров "поръчал" Васил Божков. Трактора и адвокат заплашват свидетелШок и ужас в съдебната зала по делото Октопод. След като доскорошната приятелка на Алексей Петров и свидетел по делото Донка Митева заяви, че Петров е е за затвора пред съда се изправи Пламен Устинов. Той продължи сензационните разкрития, като обяви, през почивните дни е бил заплашван от Алексей Петров и адвокатката му Ваня Траянова. Те го притискали да внимава какво ще каже в съдебната зала.Още неотшумял шока от новината, Устинов заяви, че Алексей Петров е поръчвал убийството на бизнесмена Васил Божков. Причината била, че Трактора смятал Божков за съпричастен към атентата срещу него на басейна Спартак. На 15 август 2002 година на излизане от офиса си в плувен комплекс Спартак Петров бе прострелян в гърдите и крака. По това време действащ главен секретар на МВР бе настоящият премиер Бойко Борисов, който тогава не криеше, че се познава добре с Петров. Според някои слухове по онова време Петров се стягал да заеме шефския пост в Службата за борба с организираната престъпност (БОП). Стрелбата срещу него била уж за осуетяване на тези планове. Това шокиращо разкритие направи в съдебната зала свидетелят Плавен Устинов.Бившият служител в НСО хвърли още една бомба в процеса срещу Октопода. Той разказа подробности около намеренията на Трактора да ликвидира и бившия си съдружник Валентин Шотев. Два пъти бил поръчван Шотев заради отказа си да предостави доброволно бизнес и имоти на Алексей Петров.Устинов разказа в съда и за мократа поръчка срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Още докато бил в НСО Алексей Петров му поръчал да ликвидира Ганчев. Устинов обаче предупредил босът на Литекс. Той от своя страна потърсил тогавашния президент Георги Първанов, който ги викнал с Петров и опитал да изглади отношенията между тях. Предпалага се, че мотив за поръчката е, че Гриша Ганчев придобил ловно стопанство Бялка, на което Трактора бил хвърлил око отдавна.Пламен Устинов потвърди казаното от друг свидетел Георги Цветанов, че същият е бил бит и заплашван да прехвърли бизнеса си, акции и имоти на Алексей Петров. Грозните сцени се разигравали на басейна Спартак щаб-квартирата на Трактора.
20
10
 
9
 
! Отговори
ТРАКТОРА Я ЗАКЪСА преди 11 години
Алексей платил за жилище с крадена от Калина колаАлексей Петров е един рекетьор, който си служи с подставени лица, обяви вчера в Софийския градски съд Донка Митева, сестра на бизнес дамата Роза Георгиева, която е известна като Винената царица.Жената, която в края на януари беше разпитана по делото "Октопод", вчера поиска да даде отново показания, за да разкаже как Алексей Петров й е отнел 220 квадрата апартамент и луксозна сграда на бул. "Цар Борис Трети" 136, където се намира ресторант "Перфект", оставена й от сестра й, пише в. 24 часа.Митева се запознала с Петров чрез покойния прокурор Николай Колев, който й го препоръчал за охрана на сградата, и така сключили договор с неговата фирма "Атлас". След време Петров неочаквано й заявил, че му дължи 100 000 долара за охрана, въпреки че, докато служителите му пазели, била разбита касата и открадната голяма сума пари. Петров й обявил, че покойният шеф на ВИС Георги Илиев му дава 250 000 долара, за да я изгони оттам.След време Алексей я извикал и казал, че приятелката му Ива Павлова, която щяла да ражда дете от него, има нужда от апартамент, защото живеела с майка си. Обещал да й плати веднага след сключването на договора. Вместо това й предложил мерцедес за 60 000 лв., който се оказал краден от княгиня Калина и се издирва.В момента Митева, чийто мъж получил инфаркт, след като останали без дом, живее в Ямбол. Свидетелката обясни, че досега не е говорила за тези неща, защото била много болна.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къф е Тоя сурикат на снимката?Да спре да сравнява космите по цвят,дебелина и мирис...
18
0
 
8
 
! Отговори
bastun преди 11 години
toa ceco,mi prili4a na ***......
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С косми , без косми , все тая ! Бития бит ......умрелия , умрял , убийците ги няма !
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двамата се крият между двете мозъчни гънки на дон Цецко.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе само на мене ли ми прави впечатление, че всяко второ изречение на Цеци започва с " Това което....." :)
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно...държаха месеци наред в ареста човек срещу който нямат никакви улики,а оня дебелия терлик Чеци по незнайни причини беше освободен?!?Много му лепне на Цецо милиционерската работа...
13
0
 
5
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Даже и красив.