Ченге и военен закопчани при ”Опасните”

Продължават издирването на лидера на групата Върбан Борисов
Обновена: 6 май 2012 14:57 | 6 май 2012 10:00,
172
Ченге и военен закопчани при ”Опасните”
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Един служител на МВР и един на Министерство на отбраната са сред задържаните при специализирана операция ”Опасните”.

Още по темата

Снощи при въоръжен грабеж на заложна къща в София в квартал ”Сухата река” бяха задържани осем души - седем мъже и една жена. Първоначално полицията арестува седем от извършителите, но късно снощи е задържан още един мъж.

Лидерът на групата - Върбан Асенов Борисов на 31 години, все още се издирва. Борисов е известен на органите на реда за въоръжени грабежи.

Групата се наблюдаваше в продължение на последните 20 дни денонощно, за да можем да реагираме в момент, когато се извършва престъплението, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов за ”Фокус”.

По този начин могат да бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за документиране на престъпната им дейност, уточни министърът.

В групата има криминално проявени лица, които са регистрирани в полицията за въоръжени грабежи. При някои от престъпленията са привеждали жертвите в безпомощно състояние, обясни Цветанов.

Полицията извърши обиски на адреси в София и Перник. При тях бяха открити   автомат „Калашников”, два бойни пистолета, пушка-помпа, газов пистолет, злато, пари и наркотици, заяви Цветанов.

Заедно с бойния арсенал на групата са били задържани голямо количество боеприпаси.

В дома на един от арестуваните са били открити 4 пакета марихуана с общо тегло половин килограм, амфетамини, електронни везни за определяне на наркотичните дози, златни накити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 11 години
за ченгето ясно защо му се споменава професията, но за воения защо - а може би защото днес им е празник?
62
2
 
8
 
! Отговори
до 101 qwer преди 11 години
Очевидно не ! Като гледам Цецка Цачева,Бойко Борисов, Цветан Цветанов/все "бивши членове на БКП/ и всеки втори ГЕРБераст е видно че няма такъв.Бивш ***,комунист и милиционер има ли ???
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цуцо все обвинява съдебната система (не че съда е цветенце), но е ясно едно - организирана престъпна група без ченге съучатсник - явно няма! Едно време БиБи беше казал че МВР трябва да си почисти собствената къщичка.... явно още не е почистено, и за това не е виновен нито Гоце, нито БСП нито ГЕРБ.... Просто трябва някои със желязна воля със замах да разчисти МВР от всички който милиционери, милиционерски чада, племенници, зетьове и прочие! И да се започва на чисто - ВИПОНД да стане школа задължително за офицер от МВР, но след цивилно висше образование завършено с поне 4,50, изпитите по ФП за целия личен състав на МВР да са публични и да има твърдо определен щат със длъжности и звания, като поне 40% от личния състав на МВР бъде на улицата, а не както сега - от 60 000 не повече от 15 000 са ангажирани пряко с опазване на реда, а другото да е все канцеларски плъх
60
7
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Дали съществува комуназ който да не е *** или противно на което и да е общество *** ?
59
4
 
9
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
Втори път няма да им мине номера.Народа няма да го излъжат пак.Иде,задава се операция "ГЕРБерите"Пътници са но народа е толкова изгладнял че за да не ги линчува ще ги вкарат в затвора.Глас народен,глас божий !
58
4
 
6
 
! Отговори
От Народа преди 11 години
Как не се уморихте да плюете ви се чудя.Обяд стана,пийте по една ракия,уважете съпругите си...направете и вие нещо полезно.Честит Празник на всички Именници.
57
4
 
4
 
! Отговори
хич преди 11 години
93,не се надявай,отсега се готвим за манипулации.
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецка Физкулурничката расте...на уши...
55
8
 
7
 
! Отговори
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди 11 години
След изборите ще има операция "ГЕРБерите"
54
13
 
18
 
! Отговори
qwer преди 11 години
За всички червени *** които пишат минуси за добрата работа на полицията:-ей *** болшевишки,кога вашите *** управляващи са арестували полицаи и военни когато са зависели работите от арести на тези лица,кога вашите любимци са сменяли министри за несвършена работа или за несправяне,кога ще признаете за корупцията и връзките на Р.Петков с мафията,кога ще признаете за щетите нанесени от Р.Овч.на Бг икономиката,кога ще признаете идиотската некадърност на руският гей Станишев,кажете ***?
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак, днес трябваше да ни покажат Първанов. Беще президент и май се казва Георги! Нещо много го крият в последно време.
52
1
 
14
 
! Отговори
само Член преди 11 години
На 18 г. членове на Партията са ставали ,,особено подбрани момчета"! Направо извънземни.Представи си, влизаш в казармата, в университета и тоя който влиза с теб и твой връстник - вече Комунист, а ти залязващ безперспективен комсомолски !член! Направо трепериш и се умиляваш от почит, вълнение, възхищение.Още тогава са планирани да са ви днес началници.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей Върбане остави тия върбови клони стига се прави на плетач на върбови кошове,ами ходи да се предадеш в Полицията,че да не те объркат с другия Борисов,че да няма после падни стани или ти ли ме бутна или аз сам си паднах....
50
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб е добро и полезно правителство за България.Българина трябва да бъде държан строго иначе се разплува и почва да мисли за хайдуклуци и мръсотия.
49
8
 
11
 
! Отговори
пак до 61 преди 11 години
Освен че е бил член на БКП Бойко Методиев Борисов е завършил и партийната школа на БКП в "Симеоново" като пожарникар.Охранява Тодор Живков и е мутра в групировката СИК.По-късно охранява и Симо-крадеца който го назначава за секретар на МВР.Агент "Гоце"го прави генерал и Борисов става член на НДСВ.Сетне създава мутро-милиционерската групировка ГЕРБ и идав на власт заради такива като теб,първо като кмет на София,а сетне става и министър-председател на България което е най-голямото ни падение.Факт.
48
7
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Моля ви, поне на такъв светъл празник не показвайте този човек...
47
2
 
5
 
! Отговори
do 78 преди 11 години
Трябва ... ама за да имаш работа трябва Първо - да си потърсиш работа и Второ - да можеш нещо да правиш ... така че всичко е в твои ръце.Ако чакаш партията майка да ти спусне служба отгоре - наима да стане. Тоя период мина.
46
0
 
9
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Браво,ама само с браво не се живее,трябва манджа и работа,щото ранатъ прави борбатъ.
45
9
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 11 години
Браво!!! добре че се смени правителството, че с туй безхаберие на Станишев ни чакаха тежки времена! браво но Бойко и Цветанов!
44
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не обиждайте Гешов,все пак през 1924 г е носил ковчега на Дядото,заедно с Вълко Цървенковски и е изрекъл знаменитата фраза"Ще ви обера кадърните хора и ще ви оставя кондурджиите-да видите как се управлява с кондурджии."