Край, пенсионирам се, писна ми да ме хващат, изохка автокрадец

Акция "Ветераните" лови седмина за крадени коли
Обновена: 13 май 2012 13:40 | 13 май 2012 11:25,
39
Край, пенсионирам се, писна ми да ме хващат, изохка автокрадец
Снимка: архив, Булфото

Седем души са задържани в Перник при спецакция "Ветераните", при която беше разбита група за кражби на коли. Повечето от тях са криминално проявени.

Групата се е занимавала с кражби и препродажба на автомобили след промяна на регистрацията, съобщо пред журналисти Валери Йорданов, директор на СДВР. 

В групата е имало три вида "дейности" - поръчители за автомобили, крадци и "майстори", които преправят колите, така че да не могат да бъдат открити. Задържани са осем автомобила, три от които са откраднати от София, по други три случая още се работи. Крадени са предимно коли среден клас, за които бързо се намира купувач. 

Операцията е организирана по сигнал, получен в Трето столично районно управление. По оперативни данни през работилница в село Извор, близо до Радомир, са преминали 40-50 автомобила за около шест месеца. Прикриването на дейността се е осъществявало, като са били купувани МПС с тотална щета - тоест невъзстановими, но тяхната регистрация се е използвала при кражбата на коли. 

Още по темата

Повдигнати са пет обвинения, закопчаните ще останат в ареста за 72 часа. Обвинението е за организирана престъпна група, членовете й са с "богато" криминално минало.

При задържането един от тях отсякъл: "Край, пенсионирам се вече, омръзна ми да ме хващате", каза директорът на СДВР. 

На част от хората, купили коли от групата, може да им се наложи да ги върнат, смята Валери Йорданов. „Откраднатите автомобили са се продавали в страната, но не изключваме възможност назад във времето да са продавали в чужбина. След като си купуваш автомобил, който е три пъти под пазарната стойност, най-малкото се съмняваш”, каза още Йорданов. Според него не са използвани автокъщи за продажба и покупка на коли.

Задържаните седем души са автокрадците  Ч.О. /32 г./- Омайски , И.Т. /43 г./ -Гибона и М.Г. /32 г./ от София, поръчителите на противозаконно отнетите коли – Н.Ч. – Чукашки , К.С. /47 г./ -Алф и двама мъже, извършващи незаконни действия по возилата – Н.Н.-Кольо говедото и племенникът му. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
АДЕ СЕГА ДА ГИ ОСЪДЯТ И ПОСЛЕ ДА ГИ ПУСНАТ ДА СЕ УКРИЯТ.А КОЛИТЕ ДА ГИ ВЪРНАТ САМО - НЯКОИ КОИТО СА ГИ ЗАКУПИЛИ .А ЦВЕТАНОВ - ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА.АКО БЯХ НА МЯСТОТО МУ ЩЯХ ДА ПОТЪНА В ЗЕМЯТА ОТ СРАМ.ХВАЩА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ НЯКОИ ЗА ДА ХВЪРЛЯ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА.ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ
14
4
 
41
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
"Край, пенсионирам се вече, омръзна ми да ме хващате", каза директорът на СДВР.
13
2
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Na tozi mu e pisnalo da plasta,na cengeta,prokurori,sadii i t.n
12
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости, нека разследват шефа на трето и да видят в какъв разкош живее без да притежава нищо на негово име и ще лъснат мнооого неща. Защо нито един разследващ журналист не пише, че в района на трето всички крадци и дилъри са със статут на доносници и не ги барат, а от време на време просто прибират някой неориентиран. Това е държавата на пародиите.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дребно дребно ,ух ако бях един работодател на полицията да съм я уволнил досега на 90%.Братята де са бе
10
3
 
3
 
! Отговори
rrr преди 11 години
Omajski lapna durvoto haha :) Gibona sushto
9
0
 
18
 
! Отговори
Баце преди 11 години
Ще се одчетат момчетата на когото трябва и ще ги пуснат . Това е едно от черните пера които даржи в страх и напрежение притежателите на автомобили и създава монопол при застрахователите . Зада няма кражби на коли трябва да се свалят всички стикери и маркировки от колите . Единствено да остане стикерът за гражданската отговорност единствено трябва да се обозначава като не се опоменава компанията . Много коли без никъква стоиност сега плащат фул каско без да имат каквато и да е стоиност
8
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпреки упреците към гербавите, поне досега Цветанов е най-силният вътрешен министър от последните правителства и прави нещо за да се измени. Именно заради това, *** и позитанковците не го харесват
7
25
 
11
 
! Отговори
Deko преди 11 години
Браво на Цветанов, мачкай бандюгите. Миков разсипа цялата система и я лиши от професионалисти, като пенсионира професионалисти по на 45 и остави верни слуги-пенсии по на 55-60 г да търкат по цял ден бюрата и пресмятат трудовия си стаж за 1 категория. Явно е, че нещата вече се променят
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За 60-ет секунди с Никълас Кейдж"ония обирджии пасти да ядът,наште от пелник са направо за 10-ет секунди,добре че са ги заловили сега очакваме и да върнат откраднатите коли и ефективна максимална присъда от бг съда...
5
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на МВР. Пикаещият във фонтани да гледа и да се учи, макар, че то ако ставаше с гледане, кучето щеше да е майстор касапин.
4
4
 
15
 
! Отговори
xXx преди 11 години
Хахаха, е няма другаде такава пародия и наглост! Тоя престъпник така го е представил, че все едно ни прави услуга, че се отказва от "професията" си! Ние сме длъжни да станем на крака и да го аплаудираме! КАРИКАТУРА!
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На много места в държавата е така,карат пренабити луксозни коли, най вече 25 годишни ***,които нямат образование ,1 ден трудов стаж и до оня ден са продавали дрога на дози. В моя град също е така ,има около 30 момчета с такива черни автомобили,които вършат услуги за съседния голям град.От време на време,същите коли си сменят собственика,а на година ,поне 1 или 2 се озовават в гаража на 1РПУ там хващат паяжини.
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да не го хващат постоянно, просто не трябва да го пускат, близко е до акъла
1
41
 
37
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Разплутата *** Миков - да гледа и се учи как се работи... - браво Цецо, добре, че не стана президент - Борисов знае, че тук в МВР си най-нужен...