Сърбин поръчал бизнесмена Божин Божинов

Ливанец трябвало да изпълни "мократа поръчка", арменците нямат нищо общо
Обновена: 16 май 2012 17:19 | 16 май 2012 17:05,
49
Сърбин поръчал бизнесмена Божин Божинов
ГДБОП в акция. Снимка: МВР

Сръбски гражданин, а не черногорец, е поръчал на ливанец покушението срещу български бизнесмен, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Жертвата е трябвало да бъде роденият през 1976 г. Божин Божинов.

Информацията на прокуратурата коренно се разминава с изнесената по-рано от вътрешния министър Цветан Цветанов за предотвратеното поръчково убийство след акция на ГДБОП. Задържаните трима арменци пък нямали нищо общо със случая.

Сърбинът Битики Хаки поръчал на ливанеца Мустафа Исмаил убийството на бизнесмена.

В сръбския гражданин е намерена лична карта с други имена - Хаки Укшини. В момента се установява точната му самоличност.

До момента се знае, че той е лежал в български затвор и е осъждан за незаконно преминаване на границата, документни престъпления и наркотици.

Още по темата
Сърбинът е бил в затвора с ливанеца Мустафа Исмаил, на когото преди около десет дни предлага да извърши убийството на Божин Божинов.

Дава му пистолет, обещава му 30 000 лева и му дава снимки за ежедневния маршрут на жертвата.  Ливанецът обаче отишъл в полицията и разказал за схемата.  „В момента той се разпитва от съдия и от евентуален извършител ще стане свидетел по делото“, каза Николай Кокинов.

Така обвинение ще бъде повдиганото само на Хаки – за приготовления за убийство и за притежание на незаконно оръжие.

„Задържаните арменски граждани, които МВР твърди, че са съпричастни към подготовката на убийството, нямат нищо общо с това“, стана ясно от думите на Кокинов. Оказа се, че тримата арменци са били задържани случайно в заведението, в което е бил задържан и сърбинът.

Единият от задържаните арменци действително е с червена бюлетина за издирване и спрямо него ще бъдат предприети необходимите действия, за да бъде екстрадиран.

Кокинов обясни, че в съседно помещение на заведението, където са задържани арменците, са били открити три варела с течност, за които се предполага, че ще се използват за производството на синтетични наркотици.

Разследващите все още не са наясно какъв е мотивът за мократа поръчка, но предполагат, че това са неуредени сметки.

Бизнесменът Божин Божинов, който е криминално проявен за измами, научил за готвеното покушение срещу него от разследващите.

Той е едноличен собственик на фирмата „БНБ Консулт”, която се занимава от строителство до таксиметрови услуги и от търговия със селскостопански стоки, до откриване на заведения за обществено хранене.

В предмета на дейност са посочени още търговско представителство и посредничество, външнотърговска дейност, внос и износ, лизингова дейност и предприемачество. 

„БНБ Консулт“ има 50% участие в "Мегатрон ауто лизинг", която се занимава със заеми срещу залог на коли, автосервиз и други услуги. 

Божин Божинов е е собственик и на „Мегамакс“ ЕТ, която се занимава с търговия на едро. 

 По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че четирима души – гражданин на Черна гора и трима арменци, са арестувани за подготвяно убийство на български бизнесмен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още вчера казах,че това е поредния балон!!! Е сега вече им е децата им е ясно...
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тинтири - минтири.Много шум за нищо...
19
1
 
21
 
! Отговори
бесен преди 12 години
не били компютри,били компоти.......пфу е това е ВИФ
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Битики Хаки и Хаки Укшини сръбски имена ли са? На мен ми приличат на албански.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сърбин и гражданин на Сърбия са две различни неща. Съдейки по името, май става въпрос не за етнически сърбин а за друг етнос.
16
1
 
15
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Е тук стана като в близкия изток с мааалка разлика,там където копнеш-петрол изкарваш,тук в което заведение направиш проверка все един издирван ще хванеш!Сега имам два въпроса,първо защо МВР първо приказва а после разпитва,второ защо от прокуратурата така бързат да оневинят "невинните" арменци/е поне двамата/,и това с химикалите за синтетична дрога,е така все едно два бидона с домашна ракия без бележка от казана да го изкарат,а и трето престъпниците с РЕГИСТРАЦИОНЕН РЕЖИМ в МВР ли са и до кога?
15
0
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
сигурно като е видел цеци и боки под ръчичка по медиите се е стреснал и си е рекал, че е по-добре да се предаде, вместо да се изправя срещу такива титани на народната сигурност.
14
1
 
20
 
! Отговори
Големи комедианти преди 12 години
Не били компютри, а компоти. И не сме ги продали, ами сме ги купили :)
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, не е ли работа на полицията да лови бндитите? Трябва ли да се правят панаири за всяка акция? Трябва ли по новините да се съобщава, че утре професор Чирков ще прави операция? А на другият ден министъра на здравеопазването да коментира операцията на форум на медиците примерно?
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, ТАКОВА РАЗМИНАВАНЕ В ИНФОРМАЦИЯТА НА МВР И НА ПРОКУРАТУРАТА - ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!
11
6
 
7
 
! Отговори
Усташ преди 12 години
Србе на врбе!!!
10
0
 
23
 
! Отговори
vlado преди 12 години
Бах ги в куките ,големи късметлии.Влезли за един,а още трима, а и малко химикали.Ако бяха поровили още малко кволи щяха да намерят.
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТ СЪРБИТЕ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. ДРУГО НЕ. ДОБРЕ ЧЕ КОСОВАРИТЕ ГИ ПОРЪЧАХА НАВРЕМЕТО ТА ДА СЕ ЗАКРОТЯТ МАЛКО СЛЕД БОМБИТЕ.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на прокурора Кокинов! Разплете кълчищата, в които министър Цветанов сам се беше оплел.
7
4
 
11
 
! Отговори
ffiffi преди 12 години
ХОРА РАЗБЕРЕТЕ АРАБИТЕ СА НАЙ МРЪСНОТО ПЛЕМЕ НА СВЕТА .НОЖ В ГЪРБА ЗА СРЪБЧЕТО.
6
1
 
28
 
! Отговори
ха ха ха:))) преди 12 години
Ташака е пълен - "вярно ли, чи Гарабет го е блъснала кола? Ааааа не Гарабет, а Киркор и не кола а мотор и не го е блъснал ами си го е купил:" ))))))))))Язък че ЦЦ рано сутринта се изказваше така "компетентно".
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Битики Хаки ...????? ... що за сърбин е това животно ?
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айдееееее изпуснаха Галеви и започват акциите "Замажи очички"!Ние всички трева пасем и от време на време бодваме доматите с колците!
3
3
 
26
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
И кога да верваме на Цвецо - вчера, днес или утре?
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оф, аман от показност, некадърност и тъпотия в родното мевере.