ГДБОП пресече производството на спортни стоки ментета

Само за месец престъпната група реализирала 40 бона оборот
Обновена: 1 юни 2012 09:50 | 1 юни 2012 09:16,
26
ГДБОП пресече производството на спортни стоки ментета
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП пресякоха незаконно производство и разпространение на фалшиви и опасни за здравето спортни стоки от чужди търговски марки, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена на територията на София и Харманли.

Разследването на антимафиотите започнало от популярния интернет сайт-www.sportni–stoki.eu, чрез който били разпространявани фалшификатите.

Предлаганите стоки били произвеждани в нелегална фабрика в Харманли, откъдето готовата продукция чрез куриерска фирма „пристигала“ в столицата.

В София тя се съхранявала в нелегални складови помещения. От престъпната дейност и неотчитаните каквито и да било обороти, са нанесени огромни щети на фиска.

По първоначални изчисления дневните обороти, които реализирала престъпната група, надхвърляли 5000 лева. Само през последния месец са осъществявани обороти за над 40 000 лева.

В хода на операцията е задържана 36-годишната Ю.И. от София, собственик и администратор на интернет сайта. Жената била засечена, докато изпращала 18 пратки в столичен офис на куриерска служба. Тя не е отчитала никакви данъци, не е работила през търговско или друго дружество.

Мрежата за търговия и разпространение на фалшивите стоки била разработена и развита от 31-годишния Х.А. от Харманли, криминално проявен, осъждан за престъпление срещу интелектуалната собственост, Д.Д. на 31 години от Хасково и З.Х. на 32 години от Исперих.
Част от произведените нелегално екипи били съхранявани включително и в апартаментите им.

Последвала проверка във фабриката, която работела на пълни обороти. Оттам са иззети спортни стоки, носещи логото на известни търговски марки, заготовки, ленти, холограми и етикети.

Според специалисти за производството им били използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които могат да предизвикат трайни увреждания на кожата и са забранени с директива на ЕС.

Общо от складовете и фабриката са иззети над 3500 екипа. Нанесените материални щети на правоносителите са за над 500 000 лева.

Образувани са две досъдебни производства - за извършено престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години. Прекратено е разпространението на фалшивите стоки и е преустановено предлагането им по интернет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: стоки ментета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
23
 
! Отговори
Мао Дзе преди 11 години
ГДБОП да иде и да спре цялата китайска икономика. Едно нещо като започне да се произвежда в България и веднага ще намерят начин да го спрат. Тука трябва да живеят само продавачки в МОЛ-ове и сервитьори.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По първоначални изчисления дневните обороти, които реализирала престъпната група, надхвърляли 5000 лева. Само през последния месец са осъществявани обороти за над 40 000 лева.Аз ли съм зле с математиката ?! Журналята ли ? Тия от ГДБОП ли ?!5000x31=155 000
1
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо 3 години нямаше такива акции или тези, които ги имаше бяха на 3-4 месеца по една колкото да отчитат дейност ?Защо толкова "шумни" акции, които трябваше да се свършат преди година например сега започнаха ?!Ааааа, сетих се... Ами те наближават избори.А Галеви ?! А Ковачки, който изнесе 16 милиона ?!А Лукойл ?!А Софарма ?!Какво ми ловите разни дребни рибки, които се опитват да си скалъпят месечния бюджет ?А касовите апарати и последващото закриване на бензиностанции = работни места ?