Задържаха с подкуп университетски преподавател

Поискал си 600 лева от студент, за да вземе изпит
70
Задържаха с подкуп университетски преподавател
Преподавателят е арестуван за 24 часа. Снимка: Dnes.bg

Преподавател от Техническия университет в Габрово бе арестуван с подкуп от 600 лева, съобщиха от полицията в града.

Белезниците около ръцете на 50-годишния П.У.  щракнали в понеделник вечер в момент, в който той получил подкупа от студент.

Сумата била поискана, за да може младежът да вземе изпит при преподавателя.

Учителят е задържан за срок от 24 часа. Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура – Габрово.

Областна дирекция на МВР Габрово призовава гражданите, при искане на подкуп от преподаватели или други случаи на корупция, да сигнализират своевременно в поделенията на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЩе си плати с другите 59 400 лева, който е взел от другите 99 студента. И не забравяй, че най-верочтно преподава в поне 3 други университета и има поне 7-8 класа.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам да се криминализират всички деяния срещу ценза на висшето образование: преписване на изпит( с какво преписващият е по-добър от даващия подкуп, след като и двамата получават незаслужена оценка?); представянето на разработени от трето лице дипломни работи(какво означава услугата "разработване на дипломни работи", ако не деяние против системата на висшето образование?);
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващ въпрос: Какво очаквате да се случи, дори да се докаже вината на преподавателя, ако за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на диплома и използването й на най-високо ниво в държавната власт, за работа с десетки милиони евро и по този начин поставяне под въпрос ценза на всички, заемащи държавни функции, се дава тригодишна УСЛОВНА присъда?
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няколко въпроса за размисъл: Какво правим, ако се окаже, че парите са поискани за частно обучение по дисциплината, а студентът, раздразнен, че не може да се оправи "направо", решава да натопи преподавателя? Кой е започнал първо разговора за пари - студентът или преподавателя?(защото ако е студентът, смятам, че трябва да прави компания на доцента в РПУ, независимо, че после е съобщил в полицията)
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo balgarite sa podkupni
51
2
 
0
 
! Отговори
бивш студент ЕЕ преди 11 години
нещо по въпросите и така получаваш минимум 4 на изпита. Проф. Станев усети, че нещо се случва и забрани в един период от време само Узунов да води изпита, но нямаше доказателства и сили да се бори с това.п.п. Узунов през 2003 караше москвич, после изкочи с мондео, хубава кола за времето си. Тогава никой не се замисли, или не поиска да се замисли, как така той си купи кола с асистентска заплата.
50
2
 
0
 
! Отговори
бивш студент ЕЕ преди 11 години
Доц. Петър Узунов по мое време беше асистент и схемата беше следната: Изпита се състои от задачи и теоретична част. На задачите беше Узунов, а теоретичната част се проверяваше от Проф. Илия Станев. Физически проф. Станев не стоеше на изпита, а само проверяваше теорията и даваше крайна оценка. Узунов даваше "уроци" срещу заплащане, като по този начин ти осигурява преписване на задачите и теорията. Той ти поставя оценка на задачите минимум 5, а професора ти дава минимум 3, защото ти си "написал"
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еее аз пък си мислих, че за корупцията в ПУ ще пишете.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а тия дето ч** студентки що не ги хванете.
47
2
 
2
 
! Отговори
Марин преди 11 години
Този пич ако е чел и знае - защо да дава пари? Всички които са минали на този изпит пари ли са давали или само този начетения нещо се е объркал!
46
8
 
4
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Браво на МВР и лично на министър Цветанов.За грижата към хората.Да е жив и здрав още сто години да управлява.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чудя се само дали оценяват обективно останалите, които не разчитат на пари, за да си вземат изпита...
44
4
 
13
 
! Отговори
Калинка преди 11 години
Много скъпо взима тоя.За 1200лв ще му направя диплома на момчето.
43
2
 
14
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Не може да бъде професор нито учител човек, който иска пари, за да напише добра бележка на изпит.
42
2
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Нали?!? Още помня какви 78лв висяха всеки ден преди около 2-3 месеца. Сега сменят снимката, но сумата е все така мизерна. И все така "професионална".
41
2
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
"простотиИ", :правЯт" ... Като гледам и твоето образование куца. И не само висшето, а и основното!!!
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ти подобна диплома "ал калинка".
39
4
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
ГЛУПОСТИ!Или си един от тях или нямаш представа какво става там!!!!Научил си за един Киро секирата сигурно от някого и сега го сочиш на първи ред.Всички в тази свера знаят че това е Университета на старите изгонени икорумпирани "учени",само че се нагаждат правилно по течението и целуват дупето което трябва за да не ги спипат
38
2
 
11
 
! Отговори
Агент от ДАНС преди 11 години
доц. д-р инж. Петър Милков Узунов е задържаното лице, нека не му крием името!!!! От катедра "Основи на електротехниката и електроенергетиката"
37
4
 
14
 
! Отговори
попа преди 11 години
Много от вас засегнаха въпроса, ако от студентки биде поискано да подкупят в натура, тогава как ще хванат преподавателя с подкуп. Еми много просто - белязват с оная светещата боя, дето ползват за банкнотите, оная работа и устата на студентката, и после проверка на *** на преподавателя и - ако светне в лилаво, готово... чиста работа.