Брюксел осъди 29-годишен българин на 7 години затвор

След обжалване на присъдата съдът я е утежнил
Обновена: 24 юни 2012 20:53 | 24 юни 2012 17:32, Петя Славова
144
Брюксел осъди 29-годишен българин на 7 години затвор
Снимка: Булфото

29-годишният българин Радомир Христов Росенов е бил осъден от апелативния съд в Брюксел на седем години затвор и конфискация на недвижимо имущество в България за 1,3 млн. евро, съобщи вестник "Дерниер йор".

Росенов обжалвал присъда от пет години лишаване от свобода, но вместо да намали наказанието, втората инстанция го е утежнила, предаде БТА. Следствието е установило, че той е действал като сводник в Брюксел от януари 2008 г. до ноември 2011 година. При надзора си над проститутките мъжът е проявявал жестокост, като еоказвал психологически натиск над жените, пребивал ги е и им е размахвал пистолет.

Българинът вече е в затвора и освен, че ще се раздели с имуществото си у нас, купено с парите от дейността му в Брюксел,ще плати глоба от 33 000 евро.

Следствието установило, че той е проявявал особена жестокост към проститутките, като в съдебните документи се посочва случай, в който една от жените му съобщава за диагнозатаси рак на матката. Вместо да се умилостиви от това съобщение, Росенов отправил заплахи към жената и я предупредил, че ще се разправи с родителите й в България, ако не продължи да работи.

По-рано тази седмица съд в Брюксел осъди друг български сводник - 38- годишният Пламен Иванов Йорданов на пет години затвор. Той се е разделил с 224 000 евро и отделно му е наложена глоба от 13 750 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: Брюкселпроституциясъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
24
 
! Отговори
няма проблем преди 11 години
само искам да кажа - за всеобщо удовлетворение на българите - че във Финландия ВИНАГИ казват български роми, въпреки че мангалята навсякъде обясняват че са българи. Така че дори да ни спестяват истината, ако е *** това изчадие, в брюксел не са го скрили. Миризливците си мислят че са много хитри, ама номерата им минават само в бг.
71
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До ястреб.Земи се скрий тикво,щото такива тарикати най-ги обичам!За всичко ние откриваме топлата вода,че някой е валирал преди нас не се сещаш.Всичко е кирлива кампания,но те си го взимат я от талибани,я от разни арабчета уж приобщени и цивилизовани.То и за това на голямата група предстоящи емигранти"разбирай турците"им се посочи вратата лекичко.Или плашим нашите с вас,за да не допускат тези като вас.Разбирай"думам ти дъще сещай се снахо".
70
18
 
6
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
73 - За 7 години, 700 милионна Юропа пропищя от 7'те милиона българи! Не стига, че превърнахте България в бантустан, но усилено бантустанизирате и цивилизования свят! Де видиш ***, джебчия или банкомат оператор, направо можеш да почнеш да говориш на български - вероятността да не те разбере е само по малко от 0.001%!
69
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** 100% ни е дразнил тук,пишейки,че живее в 300 кв.м. с джакузи и т.н.Мислейки,че му вярваме.Но ........Бог забавя,но не забравя!Халал да му са 7 години!
68
0
 
38
 
! Отговори
мак преди 11 години
Много правилни присъди - затвор и конфискация. Даже повече годинки трябва да получат тези ***. Жалко, че тук няма такова правосъдие, точно обратното - всички шумни дела завършват с оправдателни или условни присъди.
67
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свалям шапка на тоя съд!Наглеца си е помислил,че е в България и обжалвал,колко е жалък!Малко са обаче годините,трябвало е да са 27,за да разбере някой неща!
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO
65
2
 
15
 
! Отговори
До перушанестото преди 11 години
Ястребчо!Да си седиш мирно на дупето, за да не хвърчи перушина!Не излагай турците!
64
3
 
5
 
! Отговори
Vapros преди 11 години
Znae li niakoi, kogato sadat v chujbina knfiskuva imustestvo za koi ostava to?
63
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом се отбелязва "с особена жестокост" значи "българинът" е ***!
62
0
 
20
 
! Отговори
a преди 11 години
Всеки висш бг съдия трябва да бъде справедливо осъден в Брюксел.Тея са по опасни от самите бг престъпници.
61
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!Поредният самозабравил се престъпник,помислил че бай ганьовските и андрешковски тарикатски мурафети,които минават на родна почва,ще минат и в Европа.Да,ама не!
60
1
 
54
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
А да му е честито на ***.Това не му е БГ съд.
59
3
 
52
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 11 години
Другари и другарки, т'ва да не ви е България, където хората с пари са безнаказани! Само пандиз и глоби, но за всички му е майката! Б'ат Бойко, гледай от как се прави, не само медиини изяви и плюнчене по новините!
58
7
 
7
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
До БългаринТи в коя хралупа живееш? Я излез малко и се огледай.
57
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 11 години
До 57 не знам от къде черпиш инфо, но ти е грешна информацията. Като прокарваха закона за Ванко 1 Мая Манолова беше безгласна буква. Закона го прокара Татяна Дончева.
56
0
 
17
 
! Отговори
от България преди 11 години
И така трябва, хем ще си полежи в затвора и имуществото от България ще се отнеме в полза на Белградското общество. КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ГОСПОДА БЪЛГАРСКИ МАГИСТРАТИ?
55
1
 
23
 
! Отговори
dancho82 преди 11 години
само така с говедата!Сега той ще има рак,ама на простатата!!
54
9
 
23
 
! Отговори
Българин преди 11 години
60 - абе - дивак - когато Българите са имали ЧЕТИРИ държави едновременно из Европа, прадедите на брюкселчаните са се криели в пещерите !!!Откъде-накъде ще приравняваш по някакъв бандит (най-вероятно ***) честният Български народ?
53
5
 
18
 
! Отговори
до ястреб преди 11 години
"Поредният бантустански тарикат, решил да става богат по бързата процедура! И почнаха селски тарикатчета да цвъркат - ама той е ***! Ха българин, ха *** - някаква разлика!? " - РАЗЛИКАТА Е,ЧЕ ТИ СИ ***!!!!!!!!!