Чрез тел.112 румънка си намери чантата, загубена у нас

Жената била на екскурзия в България и си забравила чантата в заведение
2 юли 2012 16:36,
10
Чрез тел.112 румънка си намери чантата, загубена у нас
Снимка: архив, Булфото

Телефон 112 помогна на румънка да възстанови изгубената си чанта с паспорт, телефон и други лични вещи, забравени у нас, съобщиха от МВР.

Жената е била на екскурзия в Рилския манастир, след което е отпътувала за страната си. Късно снощи е установила, че чантата й е изгубена.

Подозренията й били, че е я забравила в ресторант за бързо хранене в кв. "Бояна", където туристическата група е спряла за почивка. Веднага е сигнализирала телефон 112.

Румънски оператор, приел обаждането й, в 00.18 ч. е осъществил незабавна връзка с Районен център 112-София, който е сигнализирал служителите от 6-то РУП.

След по-малко от 40 минути чантата е била открита, а информацията - предадена на операторите в Румъния. Разговорите между българския и румънския център 112 са проведени на румънски език.

Българските полицаи по служебен път са предали чантата в консулството на Румъния у нас, откъдето ще бъде върната на собственичката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: тел112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно как е влязла в Румъния изобщо без лични документи... Поне като си измисляте новини, измисляйте ги както трябва :)
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гениално! Как с една такава партенка родните ,,инвеститори в туризма" могат да докарат хиляди жертви от Румъния за сезона..браво! А не онова джудже Рагин всяка година с пяна на устата да проси по 15-20милиона лева за реклама за туризма! Статията ме разсмя искренно...гениална стратегия! Балканска..хаха!
7
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 11 години
Преди 2 години ,когато ги потърсих за паднала жена ме мотаха 4 минути .Коя е ? , Как се казва ? , На колко години е ?Ай сиктир на родната полиция !
6
3
 
2
 
! Отговори
5 преди 11 години
Професоре, на територията на Европа 911 е пренасочен към 112 - и обратното... откъде се взеха тия американски служби...
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
to ot jegite na dnes.bg ne se otrazqvat zdravoslovno.Da povikame Sashka Vaseva da vi pomogne......
4
0
 
11
 
! Отговори
Круз преди 11 години
Тая новина трябва да стане известна в целия свят. Де що има медия да бъде осведомена .
3
4
 
19
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Страхотен виц.Аз знам още един:Български студенти и техни колеги гости от Америка се загубили в Рила.Българите звъннали на 112,американците на 911.Американските служби дошли на помощ преди българите.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бах маа му !
1
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега очаквам Бойко Борисов лично да връчи чантата на румънската ромка и да се похвали с успешната операция , както и че това не би могло да стане по времето на тройната коалиция