Разбиха нелегална фабрика за производство на цигари

Тя работела с фалшив лиценз и подправен подпис на Дянков
Обновена: 11 юли 2012 18:11 | 11 юли 2012 18:11,
50
Разбиха нелегална фабрика за производство на цигари
Цветанов лично представи разбитата нелегална фабрика в Узунджово. Снимка: БТА

Нелегална фабрика за производство на цигари бе разбита в хасковското село Узунджово. Предприятието работело от няколко месеца. В него е открит фалшив лиценз с подправен подпис на министъра на финансите Симеон Дянков, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дори наетите служители били с фалшиви трудови договори, а наемателят на обекта се бил подсигурил с подправени документи за самоличност. Помещението, в което се помещава фабриката, било наето в началото на годината, а сигнал, че там се извършва нерегламентирана дейност постъпил преди 20-тина дни, уточни Цветанов.

Разследващите установили, че всяка сутрин работниците идвали във фабриката. Вечерта някои от тях се прибирали, а други оставали на работното място. Сградата била с изолация, за да не се чува шумът на машините. Разполагала и със собствен генератор за ток, за да не правят впечатление повишеното потребление, уточни Цветанов. Капацитетът на фабриката бил 80 мастърбокса.

При проникването на спец полицаите в нея били намерени 120 мастърбокса цигари и 4 тона тютюн. Една от основните машини, включена в производството на цигари пък била от Хасковската цигарена фабрика, която не работи от години.

Задържан е наемателят на помещението и още петима работници от Хасково и Пловдив.

Тепърва предстои да се установи какви щети е нанесло нелегалното производство на бюджета и за кой пазар са били предназначени папирусите. След случаите в Асеновград и Варна, това е четвъртата фабрика за нелегално производство на цигари разбита у нас, уточни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
до на модератора в.. преди 11 години
абе смотанячи защо всички коментари са изтрити.Защото всички съдаржаха все "хубави" изказвания за ББ и ЦЦ ли???
43
0
 
2
 
! Отговори
Best man преди 11 години
е-е-ей тези дни много нещо отиде "курбаан"-хашиш във Видин,хашиш в Мировяне,един тир цигари,един тир празни кутии,асега и тази фабрика и всичко това за 10-на дена.Вие как мислите?????
42
0
 
1
 
! Отговори
до анонимен 34 преди 11 години
ами приятелю може би 27 е прав.Защо вдигнаха акциза,защо забраниха празните цигарени гилзи -ами за да се продават контрабандните цигари.И до като има търсене ще има и предлагане.Не може да работиш за 300лв. , а да пушиш цигари за 4.5лв-Европа така била казала ами майната и на ЕВРОПА
41
0
 
3
 
! Отговори
EMIL RAIKOV преди 11 години
S BOIKO imahme fabrika predi 17 godini ama beshe v KRAIMORIE.
40
0
 
3
 
! Отговори
Шефа преди 11 години
кво позираш бе ***
39
0
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Има неща,които колкото и да не им се иска,са длъжни да направят,защото ЕС бие през джоланите. Как си я представяш тази работа- из Европа никъде не пушат, а ние тук да димим? Без туй сме в последните редици по хубавите неща и в първите-по всичко лошо. Така че ония като пръднат,ние се насираме.Нали видя какво стана с възрастта за пенсиониране?
38
0
 
13
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Eх,Цецко,Цецко!Къде беше преди 15 години,та да откриеш подобна фабрика в Бургаско с тютюн от Стара Загора?!Няма да кажа кои бяха шефовете-питайте ЦРУ /СИМО/ !!!
37
1
 
2
 
! Отговори
от снимката преди 11 години
Забраната за пушене на закрито какво общо има с контрабандата на цигари.По логиката на 34,щом като е забранено пушенето на закрито,значи няма производство и респективно контрабанда на цигари.Горе-долу нещо такова.Да ама не.Нали в тази държавата на "Ало, Танов... и така нататък"с висша благословия едните контрабандно произведени цигари се "хващат",други се "пущат".Тия са от хванатите,защото са произведени от неправилните фабрики.Другите, *** ги продават и на полицаите,подчинени на мисирката
36
1
 
1
 
! Отговори
rekston преди 11 години
do 29, v UKRAINA cigarite sa evtini ,no i zaplatite sa im malki mnogo xora tam rabotiat za 100 dolara
35
4
 
10
 
! Отговори
Франкенщайн преди 11 години
Преди 10,11 години в лабораторията на МВР болница опитахме да присадим таш*ак на тиква. Резултатът се вижда на снимката...
34
0
 
11
 
! Отговори
Египтолог преди 11 години
...за кой пазар са били предназначени папирусите! Папирусите са в Египет /най-вече/. Ако се опитвате на пишете на българо-руски, то става дума за ПАПИРОСИ! И понеже аФтора е неграмотен, папиросите са цигари с дълъг картонен монщук и без филтър!
33
8
 
10
 
! Отговори
Бояна филмс пресентс преди 11 години
Цвъко в руско еврейския филм коопродукция "Пръднал по време на акция 2 Код партенка " .
32
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дами и Господа и 27Гледам и се чудя как може да пишете, че Цветанов и Бойко имали фабрика за цигари... просто се чудя на тези хора как може да го пишат това нещо. Я си спомнете коя партия забрани пушенето на закрито? Ако тези двамата човека имаха фабрики за цигари дали шяха да вкарват закона против цигарите а? Я някой, който не е от БСП или ДПС да ми обясни как 27 пише такива глупости. П.С: Праскайте ми минуси сега за спорта :DDD
31
9
 
6
 
! Отговори
ха преди 11 години
Цоко се бори с кокуренцията
30
1
 
18
 
! Отговори
! преди 11 години
Преди години, един собственик (Веселин) на заложна къща в Стара Загора (Еврокредит) прибрал над 30 апартамента с документни измами и платени съдии, се хвалеше наляво и надясно, че е бивш лейтенант от ДС и с носталгия си спомняше за нощите прекарани в бусове с цигари на Свиленградската митница... явно аверите му не са се отказали!
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво. а на Крал Киро с нелегалните заводи какво стана, къде отидоха тоновете доказателства за производство за нелегален и опасен алкохол? Кажи бе Цецо?
28
4
 
5
 
! Отговори
Ами и аз... преди 11 години
Я ми то като при нас преди " евро съюза"... А нали щеше да е рай в " Европа"? Май нещо пак не съм разбрала?!?
27
7
 
13
 
! Отговори
И аз да им майката.. преди 11 години
В Украйна цигарите са:Дънхил=2.80лв., Мурати=2.20лв., Карелия=2.00лв. С акциз, ддс и други държавни екстри. Нямат годишни прегледи на частните автомобили( за сметка на с 5ст. по -скъпо гориво), заплати подобни на нашите... ;) Горивото дизел= бензин 95=1.98лв. Нека им!
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
имам чувството, че след мандата им, биби и цвцв директно отиват на работа в холивуд. какви сценарии, какъв сюжет, какви декори... вие за какви ни мислите бре? ако вашият електорат е с отрицателен умствен багаж, това не важи за останалите. напрегнете се малко и измислето нещо по-достоверно. в кеча по-истински се бият.
25
12
 
22
 
! Отговори
ТА ТАКА преди 11 години
ТАЗИ Я РАЗБИХА,ЩОТО Е КОНКУРЕНЦИЯ НА ЦЕЦО-БОКОВАТА,КОЯТО ВАРДЯТ.ВСИЧКИ ЗНАЯТ,ЧЕ ЛИЧНО ПРЕМИЕРА И ВЪТРЕШНИЯ МУ МИНИСТЪР ЗАКРИЛЯТ КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ,А ТЯ НЕ ПАДА ОТ НЕБЕТО.