83-годишна се раздели с 2020 лв., докато й "развалят магия"

Измамниците първо й предложили да й продадат чаршафи
26 авг 2012 11:09, Елка Василева
39
83-годишна се раздели с 2020 лв., докато й "развалят магия"
83-годишна беше измамена от "търговки на чаршафи". Снимка: архив, Булфото

83-годишна жена от село Сини вир се раздели с 2020 лева, докато й „развалят магия”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Около 11.00 часа вчера две жени пресрещнали 83-годишната Р.П., докато се връщала от магазина. Те предложили да й продадат чаршафи, но жената отказала. По-младата от двете „търговки” хванала ръката й и казала, че има направена магия, която може да развали.

Възрастната жена се доверила на „гадателските умения” на жената, която била на видима възраст около 35 години. Отишли в двора на къщата й заедно, където започнал ритуалът по „разваляне на магията”. В един момент „гадателката” казала, че водата, която приготвяла, трябвало да премине през банкноти. „Ясновидката” посочила с пръст мазето и казала, че усеща, че там има пари, които трябвало да бъдат донесени, за да приключи успешно „развалянето на магията”.

Р.П. влязла в мазето, където в действителност имала спестявания, и взела 20 лева. Малко след това мургавата, по даденото описание от Р.П, жена, поискала вода, за да напръска къщата. Вероятно в това време, използвайки невниманието на възрастната жена, „гадателката” влязла в мазето и откраднала 2000 лв., поставени във варел, след това бързо напуснала къщата и извикала другата „търговка”, която била на улицата пред дома на възрастната жена, да си ходят.

Има насоки за автомобила, с който са пътували двете жени. Работата по случая продължават служители от Районно управление „Полиция” – Каолиново.

От Областната дирекция на МВР в Шумен съветват възрастните хора да внимават при срещи с непознати, предлагащи им изгодни сделки. Разчитайки, че те са по-малко информирани за рисковете, или че те по-трудно биха могли да се свържат с полицията, част от измамниците преценяват обстановката, разбират с колко пари разполагат, къде се съхраняват и използват събраната информация по най-изгоден за тях начин. Най-лесно е да бъдат взети спестяванията, особено когато неразумно всичките пари са поставени на едно място. Ако станете жертва на измама или кражба, се обадете на тел. 112, който е безплатен за всички оператори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Още един дрът вампир изквича на обрано
36
3
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
интересно каква е възрастта на пишещите тук?и родени от сурогатни майки?
35
3
 
2
 
! Отговори
тц, грешка преди 11 години
Настройването един срещу друг е по друг признак. Едните пълнят бюджета, а другите дърпат пари от него. Едните са вече уморени да работят на по три места, на другите все не им е достатъчно.
34
4
 
3
 
! Отговори
.... преди 11 години
Не се поддавайте на провокации, с тези материали се цели настройването ни един срещу друг по всички признаци - възрастови, полови, расови и тн
33
6
 
7
 
! Отговори
26 годишен преди 11 години
Кои чужди пари бе дърто ? Я пак ? Че нещо не разбрах ? Знаеш ли колко ми е писнало от олигофрениите "ние ви построихме всичко". Кое сте построили ? Една разсипана държава с ненужни заводи, които само лапаха пари. Къде са ви вноските от пенсиите ? Да не би аз да съм гласувал 20 години само за крадци ? То не беше лигавене за царя, после поеми аз Бойко ! Айде стига ! Гласуване до 65 ! После си гледайте старините !
32
5
 
6
 
! Отговори
дъртак преди 11 години
Вие се радвайте, че пенсионерите нямат компчета и лаптопчета и нет като вас, че щяхте да видите как се броят чужди пари и как се плюят родители - патент БГ!Никой не може да се сърди на родителите си, че са го възпитали, че трябва да се работи, а не да се краде.
31
1
 
12
 
! Отговори
Copy And Paste преди 11 години
Стига с тия пенсии! Какво правим с младите? Бъдещето на тази държава е свързана с пенсионерите. Когато те си отидат ще затворим България ли? В тая държава работещото население е едва около 1.5 милиона, вие само за увеличение на пенсии говорите.Да не би само пенсионерите да боледуват? Знаете ли колко хора не смеят да си вземат болничен да не ги издухат от работа и колко хора под 40г с инфаркти има? А знаете ли колко деца в България до 18г изобщо не са виждали море освен по ТВ !!!
30
1
 
9
 
! Отговори
Спокоен преди 11 години
Проблема е, че имаме малко работещи хора, за още по малко пари, а доста пенсионери. Демографски срив. Това е положението. И ще става все по зле.Друг е въпроса, че даже не може да си мечтаем, че ще достигнем възрастта на сегашните пенсионери. Спокойния живот, който те са имали е само мечта за нас.
29
2
 
13
 
! Отговори
Реформатор ! преди 11 години
Трябва да се забрани на пенсионерите сутрин между 7 и 9, и вечер между 17 и 19 да ползват градски транспорт, да се редят на опашки по магазини, да посещават личен лекар и т.н. Абсолютно сериозен съм !Имат цял ден на разположение. Ама те не. Давай точно в пиковите часове, когато всяка минута ти е ценна защото закъсняваш за работа, те се врат все едно настъпва края на света.
28
1
 
7
 
! Отговори
25 последно преди 11 години
Сравнете живота на нашия и чуждия пенсионер, нашите живеят и кътат за децата си, онези обикалят света и прислуга с висше обр. си имат - наш контингент
27
0
 
9
 
! Отговори
от 25 до 26 преди 11 години
И аз получавам смешни пари за обр. и квалификацията си и вечер не мога да спя от срам, че родителите ми бутат някой лев за ток и някоя вноска за гражданската. Много мои приятели добри професионалисти са така, със същото чувство за малоценност, че трябва да опират до тези мъчени пари. Ама те са си ги изработили, не се лъжете. И са виновни не те, а тези, които се бият в гърдите по избори че са големите икономисти, които милеят за нас.Пари в държавата има, и още как.......ама лоши пътища хващат
26
2
 
3
 
! Отговори
Бухаха преди 11 години
Шопинг и реклама, а ? Пич, нямаш идея, че 90% от пазаруващите *** от шопинг и реклама са точно пенсионерите. А въобще не е вярно, че не ходят по ресторанти. Нали ги гледам. Едни фирми, всяка събота и неделя им организират `рекламни екскурзии` на които ги карат да си купуват *** на безбожни цени.
25
4
 
12
 
! Отговори
Русенец до срам преди 11 години
Човече, не си прав. Имам респект към възрастните хора, но напоследък се сблъсквам само със завист и злобеене от тяхна страна. Отивам да внасям пари по кредит в банката. Огромна опашка пред нея. Давали пенсии. Знам, че съм на друго гише, заобикалям ги, онези извикаха охраната ?! Човека /от охраната не може да им обясни, че не ги пререждам, а съм на друго гише/. Клетви и чудо беше. В блока пък - от къде съм имал пари да се прибирам с галонче бира всяка вечер. Ужас ти казвам.
24
5
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
От кое да се срамувам ?! От това , че не мога да изхраня семейството си, а не мога защото изхранвам един ***, един полицай и двама пенсионери ли ?!За какви ресторанти ми говориш ?! Вечер се прибирам пребит от работа, а 20 клюкарещи пенсии са насядали по пейките от блока за да сплетничат, кой-кога-с кого или с какво се прибира. Клюки, сплетни, писна ми !Честно, че ги подпаля тия пейки. Да си седят по къщите. Да си осмислят живота с друго !
23
4
 
10
 
! Отговори
срам.... преди 11 години
Много ви бодат очите пенсионерските пари, ама май се правите че не виждате как са събирани - няма ресторант, дори, няма кафене, няма фешън, няма уикенд.И по сватбите ви бабите и дядовците развързват кърпичките с отлежалите пари, тогава не ревете, нали?Да не говорим, че хората кътат за погребения, защото ги е срам да го поеме друг, и неплатени сметки нямат. Това, че не са научени да живеят на кредит е плюс, учете се от тях и не се лъжете от реклами и шопинг до припадане, че ни чакат гладви дни.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ето такива гласуват най активно за БСП и ни управляват после Станишевци , затова младите трябва да се активизират и гласуват на избори , ане пенсионерите да ни избират управници
21
7
 
15
 
! Отговори
Луд с тесла преди 11 години
Бедни били пенсионерите, а ?! Само жалване как не можели да си платят лекарствата, а ? А като им се обади първия *** по телефона, на момента тръшват 10 000 лева !А тия, които им изкарват пенсиите, не са виждали 10 бона накуп от 10 години.п.п. Дреме ми за минусите ви на ... носа !
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оня лаф за баницата е верен, ама защото разсъждаваме така, няма да имаме осъдени за измами и кражби. Значи и ограбените в Лондон от нашите джебчийки са прости щом не са се опазили, ама им щракнаха белезниците - нали? А, сега, да крадат пак.Щом няма страх от наказание ще ни лъжат и крадат всички, не само ***
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, това е доказателство, че сме много *** нация. Тука всеки вярва, че му е направена черна магия и затова по цял ден лежи пред телевизора и се моли на господ и на ***-минго да му развалят черната магия, че да заживее по-добре :D:D Та така - не само мързеливи, но и глупави.
18
1
 
3
 
! Отговори
до АЛОВ 1 преди 11 години
Този път коментара ти е много точен.