ГДБОП разкри организирана група изнудвачи

Лидерът и четиримата ѝ членове са в ареста
Обновена: 29 сеп 2012 12:18 | 29 сеп 2012 12:18,
26
ГДБОП разкри организирана група изнудвачи
Снимка: Bulphoto

Служители на ГДБОП разкриха организирана престъпна група, която се занимавала с изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването започнало, след като жител на Перник се обърнал за помощ към ГДБОП. Той обяснил, че след като забавил плащанията си по заем, който взел преди време от 30-годишен мъж с месечна лихва в размер на 20%, започнал психически и физически тормоз.

„Наказателната мярка“ стигнала дотам, че бил отведен насила в безлюдна местност край Перник, където приближени на лихваря го накарали да свали дрехите и обувките си.

Веднага по случая било образувано досъдебно производство, а оперативните действия на антимафиотите започнали под ръководството на Специализираната прокуратура. В хода им били установени членовете на организирана престъпна група, които се занимавали с отвличане, принуда, унищожаване и противозаконно отнемане на имущество, незаконна финансова дейност.

Групата работела в строга йерархична схема на територията на София, Перник и Кюстендил. Неин организатор бил С.С. (30 г.), пребиваващ в столицата без адресна регистрация, криминално проявен и регистриран за притежание и разпространение на наркотици. Като негови „сътрудници“ били установени четирима: С.Т. (28 г.) от Перник, който няма криминални прояви и съдебни регистрации и има разрешително за носене и употреба на оръжие; съгражданинът му К.С. (29 г.), С.С. (34 г.)- криминално проявен и регистриран за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК, и Й.М. (44 г.) от София, криминално проявен, регистриран за противозаконно отнемане на моторно превозно средство.

Антимафиотите изяснили, че групата се занимавала и с противозаконно отнемане на МПС и укриване на части и вещи от автомобили. За целта те транспортирали колите до складови помещения или гаражи на жилищни домове на територията на Перник и Кюстендил, където ги нарязвали и разглобявали. После скъпоструващите части били продавани чрез постоянни обяви в интернет сайтове, а други били пласирани от единия от групата, който бил собственик на магазин за авточасти в София.

След изясняване на престъпната схема служители на ГДБОП атакували адреси, ползвани от петимата, от които са иззети множество документи, свързани с отдаване на парични суми на различни лица, записи на заповеди, договори за заем, ксерокопия на лични документи.

Открити са 2 фалшиви банкноти с номинал от 100 долара, голям брой мобилни телефони и SIM-карти, бордови компютър за лек автомобил, луксозна тонколона от „Мерцедес”, част от купе на лек автомобил „БМВ”, различни части на „БМВ” и „Ауди”, регистрационни табели, някои от които били подадени за издирване. Попаднали и на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, укрит в гараж и обявен за противозаконно отнет на 22 септември. Намерени са и малки количества марихуана, медицинска везна и кутия с бойни патрони.

Петимата членове на организираната престъпна група са задържани в рамките на 24 часа, повдигнато им е обвинение за извършени престъпления по чл.252, вр. чл.213а, чл.216 и чл.321 от НК. Продължават разпитите на свидетели и документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма страшно. ще ги пуснат
22
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
много са тези който взимат и после не им се връща и ходят да пискат но за всички рано или късно ще дойде време и те да си понесат отговорност за деянието им, тарикат мъж не писка
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Криминално проявени и на свобода ? Какви присъди са излежали ? Значи ги знаят , по криминални досиета.На запад такива са под наблюдемие , трябва веднаж в месеца да се явяват в полицията , проверяват им домовете , за оръжие , наркотици.системно Такава криминална дейност не могат да развият повече .В БГ Криминално проявени и никой повече не ги навлюдава ?Тези са си действали свободно , Все едно , ние не знаем че тези вършат нещо ?
20
0
 
1
 
! Отговори
Дотук добре преди 11 години
Но само след два-три месеца пед-сите, проститутките и масоните с тоги пак ще ги пуснат да грабят и да убиват колкото си искат! НАРОДЕН СЪД и разстрел на място за всички разбойници и изедници, включително целия парламент и всички съдии и прокурори!!!!
19
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Всички дето ги залавят са криминално проявени или бивши служители на МВР. И няма никой в затвора - само оправдани. За какво ни е тогава цялото това министерство на ЦвЦв.
18
0
 
8
 
! Отговори
23г.ПРЕХОД преди 11 години
На практика имам чувството ,че по-скоро ---ОРГАНИЗИРА ТАКИВА ГРУПИ ,поне така беше със сигурност, до преди 3 години---при И.Й.Костов и 3-ната коалицийка !
17
1
 
5
 
! Отговори
данъкоплатец преди 11 години
Абе и аз познавам една организирана група изнудвачи, и адреса им знам - събират се често на Дондуков 1 и 2, ама тях никой не ги закача и не ги арестува, каквото и да правят...
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е за крумови закони по бързата процедура
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е интересно кво ше му се случи на тоя, след като ги пуснат от ареста :D
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕ И БАНКИТЕ ГОРЕ ДОЛУ НА ТОЛКОВА ДАВАТ
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буахахах да вземеш пари от лихвар на 20% трябва да си мега-*** тип хахаха
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек трябва да е луд да вземе от тези с бързите заеми. А държавата е тотално скапана за да предоставя такова официално прикритие на мутрите - всички заложни къщи, бързи заеми, офиси за купуване на земя. Полицията сляпа ли е или просто получава процент?
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бг има поне 1 000 000 организирани престъпни групи.Всеки който познава двама стават ТРИМА и ето ти ОПГ.Само че АКОмИМАШЕ ЗАКОНИ и те се СПАЗВАХА нямаше да е така.За да са група трябва да има ръководител.Няма ръководител няма и група а има СЪДРУЖИЕ.Но това е *** на Бибитко.Кръщаваме ги КАКТО НИ Е УДОБНО?
10
11
 
11
 
! Отговори
Ало ГДБОП преди 11 години
спите ли? Що не арестувате Дянков - най-големия изнудвач на всички в България
9
0
 
20
 
! Отговори
кво шЪ праим? преди 11 години
Какво ще се прави ,като Съд. система е в отпуск вече ---23г.?
8
1
 
9
 
! Отговори
да де! преди 11 години
Не може да бъде:Баш в Бг ,и баш в Перник....!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво следва . Съдията ще се облажи съвместно с прокурора .
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И каква е ползата че са ги задържали,точно след 24 часа всички ще са на свобода,ще им бъде направено досъдебно производство,а след месец пак ще се занимават със същите неща и всичко ще си бъде по старому.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ъъ малка поправка към автора на статията, съграждани са хората от всеки друг град в бг освен перник, там се наричат съперник-съперници
4
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
В Кривунделово нямаме...изнудвачи(защото няма какво да...вземат),за разлика от Перник и София;тези в...столицата са от...национално значение.